May 2014   01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Posted on 2012.01.04 at 18:14
Fīlings:: contemplative
Tags: , , , , , ,
Shodien saaku iepaziit ar darbu saistiitas lietas.

Paldies Elitai, kas pamodinaaja mani. Taalaak kaa zombijs kliidu pa pasauli, pusmiegaa.

Sodien bija jaabrien uz pirmo agjentuuru uz plkst 10. Pat nezinaaju, uz ko eju - kaut kas saistiits ar pukjeem. Tas izradas, bija induction jeb instrukcija/ievadiishana. Veel 9 cilveeki jau gaida priekshaa, no tiem arii nesen ieguuta pazinja - Ingusa krustmaate Daiga. Tas uz darbu fabrikaa pie pukju faseeshanas. Kadu laiku var arii tadu darbu paarmainju peec padariit. :D Sheit, Anglijaa, ljoti nopietni tiek njemti droshiibas pasaakumi, par siikumiem pat. Pat, ja pakluup dabrinieks, jaazinjo menedzjerim, citaadi var dabuut disciplinaaro. Fabrikaas un noliltavaas ir obligaati javalkaa katram droshiibas apavi ar dzelzs purnu. Tika noprasiti visi, bet man nav - jacer, ka Santai ir, citaadi jaapeerk.

Ievadiishana izpaudaas vispirms video prezentaacijas veidaa par droshibas un veseliibas pasaakumiem un principiem, pec tam - anglu valodas tests. Mees, kaa jau latvieshi ar Daigu saliidzinam atbildes - visaas sakriit.
Peecaak muus visus uzved augshaa mazaakaa telpaa, kur turpina smalkaak par pashu darbu, darba deveeju, dabra laiku, nosacijumiem utt prezentaacijas veidaa, veel siikaak par droshiibas pasaakumiem. Noshausminaaja darba laiks, ne gluzji, bet paartraukumi. 12 h no 7 -19 ar 3 partraukumiem pa 15 min. Paeest pat nevar paspeet, kur nu vel uzsildiit, ja liidzi vai paguut aiziet aarpusee.

Eh... Redzees, maniis. Peec taa bija jaapieregjistreejas agjentuuraa kaa taadaa. Domaaju - aizpildiishu taas paaris blankas un ieshu uz naakamo agjentuuru. ;D es apmulsu, kad man atnesa chupinju ar papiiriem - diplomdarba biezumaa. Kopaa 16 blankas / ligumi + lasaamviela. Tas viss jaizlasa, japaraksta un jaaaizpilda? :D ui. Nu panjeema ari tas daudz laika, kaut visu neizlasiiju - aptuveni - prieksstatam. :)

Klausiijos agjentuuras cilveeku angliskajaa runaa - vienu, kas bija taads kaa babajs izskataa, saprast knapi vareeju. To, kas mums prezenteeja - vareeju, tikai vinjam iipatneeja izloksne. Vinsh A izrunaa kaa /AI/, nevis /ei/. Piemeeram, paid (apmaksaats) vinjam ir paid, nevis peid. Un taa visu laiku.
Seit pirmo reizi taa iisti saskaaros ar padaudz poliem - ari Babajveidiigais agjents runaa poliski. Daudzi, kas ienaaca prasiit peec darba, tika aizsuutiiti nakt pec nedeljas, divam.

info par banku nevareeju aizpildiit, jo tadas veel nav. Aizgaaju paarliecinaaties, vai varu dabuut kontu. Vienaa bankaa man tieshaam teica, ka vajag adreses apstiprinajumu (jebkadu dokumentu ar adresi un manu vaardu). Lloyds bankaa man lika aizpildiit onlainaa pieteikumu, tad varesu dabuut kontu.

Izdomaaju, ka ir jau veels, nav jeegas vairs skriet uz kaadu citu agjentuuru, jaaiet vismaz apskatiit taa lielaa, iespaidiigaa eeka ar torniishiem. taa izraadaas, ir katedraale. Iespaidiiga. makten! Iegaaju, izstaigaaju, nu grandiozi, viss laistaas un ir lielos izmeeros. Peecaak iznaacu aara un redzu kaadu atzarojumu. Nodomaaju, ka tur varbut ir celjs uz par ieprieks dzirdeeto klosteri. taa nebuushu es, ja neizpeetishu visu. :D Nu labi - gluzji visur tomeer piekautreejos iet. Bet tur bija tikai ofiss un naakot atpakalj, redzu policisti. :) Laikam te naakt nedriiksteeja :D Es prasu - vai te bija aizliegts, jo it kaa nemaniiju ziiimi. Jaa, ziime esot pie ieejas (atzarojumaa) bijusi. :D Jaa, nudien nepamaniiju. Nu nekas - pieklaajiigi atvainojos un skiramies draudziigi. :)


Darba sludinaajumi darba centraa (nodarbinaatiibas agjentuura) netiek atjauninaati. Atnaaca atbilde no vakardien suutiitaa pieteikuma adresaata, ka vakance jau ir aizpildiita.

Maajaas sameistaroju gardas vakarinjas ar improvizeetiem gardiem salaatiem. :) Njammy. (lick)

Comments:


Veiksmīgs sprakšķis [info]sursurs at 2012-01-04 21:31 (Link)
ak tad tomēr aģentūras? A vai tad tik lielā pilsētā nav iespējas pameklēt ko citu - kaut vai tur visādus waitress utt? Vari palasīt [info]santech - es gan nezinu, cik viņam ieraksti ir ne aiz atslēgas, bet nu man par fabriku darbu ir radies PRIEKŠSTATS viņu lasot :D
magnesia
Veiksmīgs sprakšķis [info]magnesia at 2012-01-04 21:58 (Link)
Ir, ir, gan jau, vieniigi - sis ir kluss periods, kad pieprasijums paarsniedz piedavaajumu un taapeec doma, ka varbuut iesaakumam arii tas bus labi.

Bet par to, kaa iet witress-eem jeb viesmiileem - var palasiit manu ieprieksheejo ierakstu. Tur bez nerviem var palikt.
Ok, paldies, luukoshu palasiit. :D

riit ieshu veel uz citaam agjentuuraam.
Veiksmīgs sprakšķis [info]sursurs at 2012-01-04 22:13 (Link)
iečekoju - laikam tomēr ņefiga daudz nepalasīssi, jo viņam pēdējie ieraksti vispār visi zem atslēgas. Bet nu var jau arī uzprasīties uz piedraugošanu - informatīvos nolūkos :D

Nu ar waitress nu esmu pati daudz strādājusi - un godīgi - patika. Galvenais neaizmirst kā jūtas tas cilvēks, kas gaida pie tā galdiņa un attiecīgi arī mēģināt sabalansēt uzņēmuma intereses ar klienta interesēm. Es atceros, ka es virtuvē taisīju aš traci, ja agrāk atnākušiem klientiem nevarēja uztaisīt, bet vēlāk atnākušie jau dabūja kko..

Katrā ziņā, ja saglabā pozitīvu attieksmi, tad ir viegli. Manā pieredzē vismaz tiešām retums ir bijuši klienti, kam defaultā viss ir slikti :)))
magnesia
Veiksmīgs sprakšķis [info]magnesia at 2012-01-04 22:31 (Link)
Jaa, kaut kur shadi tadi izravumi paviid par fabrikaam.
Nee, nu fabrikas darbs nav MAN, galiigi nav man, bet paarmainju peec varu bik pastraadaat ari taa, iesaakumam - paarlaist kluso periodu, "ieriiveeties".

Nu tas - kaa kuraa valstii - mentalitaates atshkjiras. Latvijaa, domaaju, ka arii vareetu, bet Anglji TAADAA zinjaa ir visai snobiski un lidz smiekliigumam kasiigi. es jau rakstiiju, kaa izpauzjas - to staastija cilveeks, kas ir straadaajis Anglijaa. Nav runa par gaidiishanu pat, ir runa par kasiigumu bezjeegaa.
Veiksmīgs sprakšķis [info]sursurs at 2012-01-04 22:49 (Link)
nē - nu es strādāju par viesmīli Kiprā un klienti bija puse vietējie, puse - angļu tūristi :)
Veiksmīgs sprakšķis [info]karuna at 2012-01-06 22:05 (Link)
Es tikai gribēju piebilst, ka Lloyds atver kontus visiem ES pilsoņiem ar pasi. Nevajag nekādus adreses apliecinājumus, vajag tikai nosaukt adresi, kur saņemt karti un internetbankas kodus. Bet nu es jau sapratu, ka tu esi atvērusi un tik dažas dienas jāpagaida. Bet vai tad viņi tev konta numuru jau neiedeva? To jau tev arī tikai vajag, kur darba devējam algu ieskaitīt.
magnesia
Veiksmīgs sprakšķis [info]magnesia at 2012-01-06 22:12 (Link)

Lloyds

Jaa, tas kaa kuraa bankaa un iestaadee - biblioteeka arii prasiija adreses apstiprinaajumu, dazjas bankas prasa, bet Lloyds neprasiija, lika online pieteikties.
Viena meitene ilgi gaidiija savu veestuli no Lloyds bankas. Neesmu veel neko sanjeemusi.
Veiksmīgs sprakšķis [info]karuna at 2012-01-06 22:19 (Link)

Re: Lloyds

Nu, ja tu atver kontu, tad tev jau vajadzēja būt uz rokas papīram ar konta numuru un visiem noteikumiem. Var jau aizpildīt pieteikumu tikai online, bet tad laikam kādam menedžerim tas ir jāizskata un jāapstiprina. Nu kaut kā tā. Man šķiet, ka vajag iet atpakaļ uz banku un prasīt. Viņi taču gribēs vismaz tavu pasi nokopēt vai kā, citādi jau tev neko nesūtīs.
magnesia
Veiksmīgs sprakšķis [info]magnesia at 2012-01-06 22:21 (Link)

Re: Lloyds

man jasagaida veestule un tad jaaiet uz banku ar pasi.
Nu redzees - sgaaidiishu. Principaa varu aiziet tagad arii uz citaam bankaam pieteikties, bus 2 kartes, nu i nekas. :)
Veiksmīgs sprakšķis [info]karuna at 2012-01-06 22:25 (Link)

Re: Lloyds

Vispār jau Lloyds nav tā labākā banka, bet plus ir tāds, ka ar Classic account viņiem ir viss bez maksas. Bet citām bankām ir jāskatās, vai tur nav mēneša maksa vai par karti kādas maksas utt.
Veiksmīgs sprakšķis [info]santech at 2012-01-06 23:17 (Link)

Re: Lloyds

Barclays ir ok.
magnesia
Veiksmīgs sprakšķis [info]magnesia at 2012-01-07 23:51 (Link)

Re: Lloyds

Jaa, arii sho dzirdu jau no otraa cilveeka. Tagad man pat ir adreses apstirpinajums.
tagad droshi vien turp ari dotos.

ka TUR ar maksaam? gada maksas/par naudas iznjemshanu utt?
Veiksmīgs sprakšķis [info]santech at 2012-01-08 16:55 (Link)

Re: Lloyds

Maksu nekādu nava. Ja ņem to, kurš saucas Barclays Bank Account. Pārējie kam tur plus pie nosaukuma un kas tur vēl laikam par maksu. Es pirms tam izpētīju krustu šķērsu par barclays kontu un kad gāju kārtot uz filiāli derēja tā pati vēstule no job centra ar nin. Un pase. Un iepriekšējo dzīvesvietu prasīja kurā dzīvots vismaz trīs gadus.
magnesia
Veiksmīgs sprakšķis [info]magnesia at 2012-01-09 08:28 (Link)

Re: Lloyds

oki, paldies par info, domajams jau sodien aizspershos turp.

To pashu vestuli ari stukoju izmantot.

Kuraa pilseetaa Tu dziivo?
magnesia
Veiksmīgs sprakšķis [info]magnesia at 2012-01-07 23:49 (Link)

Re: Lloyds

ir dzirdeets shaads izteikums jau ieprieksh, bet tiktaal taa bija vieniigaa, kas njeema bez adreses apstiprinaajuma.
Shodien no Lloyds atnaca sms, ka vinji grib vel kadu info, lai zvanu. Nezvanishu.
Pastaigas pec varu aiziet. :)
Previous Entry  Next Entry