May 2014   01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

Celja juutiis UPD

Posted on 2013.07.22 at 18:22
Fīlings:: energetic
Tags: , , , ,
Uy atvadam dabuju suvenirinjus no Dainja. Afrikaniskus. Tiku lidz H. centram, kur Marie mani savaca ash ar auto. :)

Par cik vel bija mayliet danju naudas - iztereju to, lai aiybrauktu ar autobusu lidy Silkeborgai, kur saku stopet. Gruti bija tikt ara no mazajiem ciemiem - 3 shoferi tam bija vajadyigi. nu pat ta ka 4. Tiklidz tiku sakariga auto-atputas vieta, ta uzreiz dabuju liftu ar poli gandriz lidz pasai Hamburgai. Nu tur atkal bija gruti no maziem ciemiem tikt ara - ka izdomaju braukt ar vilcienu lidz centram.

Kopuma 380 km, ar auto tirais laiks 4 h. Man sanaca 8 h. 8 shoferi, ja ieskaita autobusu un vilcienu un ari shoferi, kas mani tai mazaja vacu ciema aizveda 1 km lidz stacijai.
Nudien nelikas, ka tik ilgi butu stavejusi, stopejot. Tais brizjos laiks laikam paskrien pilnigi nemanot.

Celjaa satiku skautu un vel dayjus. Dayji jauki vnk iyveda ara no pilsetas, lai vieglak utml. Bet 1 jauka kundzite gados pabrauca garam kratidama galvu. Izradas nepaspeja izylasit, bet benzintanka, kur mani iylaida ara cuku fermu metalisko iekartu uzstaditajs utm, uzrunaja mani un pat dodas vajadziga virziena, kaut ne uz to pilsetu, kas man uz kartona rakstita.

Tada sirsniga kundzite, kas tiesha teksta man uzprasija, vai var man uzticeties. Man izdevas parliecinat un pa celjam sirsnigi parunajushas, beigas sirsnigi ari atvadijamies, ash apskavamies. Ceru, ka iedevu vinjai riktigi labu pirmo stopetaja uznemsanas pieredzi un ka nakamas bus vel tikai labakas.

UPD. Bija pārliecība, ka Vācijā pa lielam cilvēki runā angliski, tomēr pirmie 2 vācieši, pie tam - jaunieši, zināja angliski ~tikpat daudz, cik es poliski. Teicu, lai runā vāciski, ja nesapratīšu, jautāšu pēc angļu versijas. Pa lielam sapratu, ko man vajadzēja. Bet vecāki cilvēki reti angliski runā, un pat pārdevēji (mazu kiosku vai kaut kādu tirdzniecības treileru tirgotāji) nē. Pēc Zviedrijas un pat Dānijas tas jau ir neierasti.

Comments:


Veiksmīgs sprakšķis [info]sursurs at 2013-07-23 07:12 (Link)
Nu jā - man bieži ir stājušies cilvēki, kuri nekad nevienu nebija veduši. Parasti ar centos, lai viņiem stopotāja uzņemšana būtu bijusi pozitīvs pasākums :)))
Vispār visa šitā stopēšana dod krietni vien pozitīvāku skatu uz dzīvi un cilvēkiem :) Citādi sēdi viens pats ierāvies mājās, satiecies tikai ar draugiem/zināmajiem, par apkārtējo pasauli uzzini tikai no ziņām un šķiet, ka katram otrajam noteikti ir kas ļauns padomā :D Bet tad pastopo un saproti, ka galīgi tā nav, ka cilvēki ir lielākoties forši, izpalīdzīgi, interesanti un jauki :)))
Lai veicas ātrāk, jaukāk, interesantāk arī turpmāk! :)
magnesia
Veiksmīgs sprakšķis [info]magnesia at 2013-07-23 11:30 (Link)
Man pieredye ir dazjada ar tiem shoferiem. Apstajas parasti tie, kas ir atverti un normali, forshi vai ka savadak - interesanti cilveki, kuri saprot sho celjoshanas veidu vai kuriem interesanti iepazities ar shadu celjotaju pat, ja nekad nav njemis nevienu. Tie, kas nesaprot, varbut smiknja vai izturas nicigi - par tiem parsvara neuzzinasi. Bet ir ari tadi klauni, kam liekas gudri izbazt galvu ara un kaut ko noduukt vai ko tamlidzigu. No malas izklausas pec garigi slimaa. :D
Nu ekstremak, ja shoferis panjem stopetaju seksa delj. :D

Cilveki ir dazjadi un lai stopetajiem sanak sastapt tikai tos domajoshos, atvertos un pretimnakoshos.
Previous Entry  Next Entry