|
Janvāris 24., 2014
14:31 Man incant, kāpēc man visu mūžu paliek slikti no saldās paprikas!
Tur tak tik vērtīgi vitamīni, dzelzs, šķiedrvielas, un kas tik ne....
Pusdienās kā apēdu, tā jūtu, ka man "paprikains" nelabums.
Vistrakāk bija, kad Ādamu gaidīju - tad no paskatīšanās uz papriku jau jāvemj bija, nedod Dies' uzkost kādu paprikas gabalu ēdienā :D
Nesaprotu, ko tā. Daudzreiz mēģinu vēlreiz, pārbaudu - un toč, atkal nelabums no paprikas
|
Comments:
nu ir cilvēki, kas nevar ēst ne papriku, ne čili, jo ir alerģija pret kapsīnu.
O incant! Paldies! Laikam man kaut kas tāds ir, jo čili ne acu galā nepanesu, arī nelabums paliek. Kapsīns esot vairāk tāds ādas smēru sastāvdaļa... :F
kapsīns ir tas, kas piedod aso, dedzinošo garšu čili. tā kā ķīmiķi nosaukumus ir slinki vielām izdomāt, tad parasti nosauc pēc auga, kurā tā viela ir sastopama (paprika ir Capsicum; viela, kas ir paprikā tatad ir kapsīns). ļoti vienkārši. |
|
|
Sviesta Ciba |