Mīļās muļķībiņas - Bebuks liels

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi

Links
Ierakstīt jaunumus
Komentu Liste
Manējie
Kopienas
Sindicētie
TAGI
Labot pēdējos ierakstus
Iestatījumi

Augusts 9., 2007


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
10:02 - Bebuks liels
9020 g smags viņš tagad, savos bez deviņām dienām piecos mēnešos.

Bet Bobats ir darījis savu, muskuļīši ir izvingrināti, tonuss gandrīz pilnībā pārgājis, un Ādamuks attīstās atbilstoši savam vecumam, pēc savas programmas. Apveļas uz muguras droši, kājas bāž mutē, ar rokām dauzās stipri, uz elkonīšiem balstās, ar mantām visādi spēlējas, un dudina līdzi, kad es viņam dziedu. Jā, viņš tā dara!! 8]



Mammītes manas! Kā ir ar to piebarošanu? Ko devāt mazajiem šajā vecumā? Cik daudz? Cik bieži? Kādus produktus un no kurienes devāt?
Kādas jums domas par gatavajiem biezeņiem? Pati es domāju, ka nav tik briesmīgi iedot, piem., persiku biezenīti, jo pati jau neuztaisīšu tādu! Un veikalu plauktos jau nevar nonākt strikti nepārbaudīta un nedroša bērnu pārtika! Gan jau tur viss ir labi un normāli! Es vispār uzskatu, ka to, ko var dabūt tepat, kādus tīrus produktus no sava dārza vai no pazīstamiem laukiem, to vajag gatavot un dot pašai, bet citus augļus un dārzeņus, kuri pie mums nav, bet kuri ir vēlami un garšīgi, var arī no burciņām iedot! Vai tad ne?

Vakar mūsu dakterīte man kaut ko apskaidroja par to ēšanu, es tā sapratu, ka pamazām dienas piena porcijas jāaizstāj ar putras porciju, dārzeņu porciju, vēlāk - gaļas ēdienu porciju, desertu, naktsēdienu... Bet es vienalga gribu zināt jūsu domas!
Tags:

(5 teica | saki)

Comments:


From:[info]lapsa123
Date:9. Augusts 2007 - 11:51
(Link)
lielo bērnu piebaroju ar nopērkamo pārtiku(putras, biezeņi, gaļas biezeņi)
vidējo bērnu piebaroju ar pašgatavotiem biezeņiem.
maziņo baroju pamīšus.
Tu saki, ka to ko nevar pagatavot to pirkt un dot no burciņas(persikus piem.) bet manuprāt tam knīpam tie persiki nu galīgi nav vajadzīgi, pilnīgi pietiks ar tepat Latvijā augušiem āboliem, plūmēm, mllenēm, avenēm utt., ja skatās no šīs puses.

bet no otras puses, ir jau tā kā Tu saki, ja tas produkts ir nonācis plauktā, nu nav viņā nekā slikta, lai nedotu mazajam.

tad vēl... ja Tev ir savi lauki, kur Tu zini kā audzē karpeļus, burkānus utt, visu to no kā gatavosi mazajam, tad jau ok, gatavo pati un būs gardi un veselīgi, bet ja pirksi maximā, rimčikā, ... nu kā Tu zini kādus mēslus viņi lējuši virsū, lai tas burkāns izskatītos tik garšīgi pievilcīgs???
tad jau es izvēlētos iztestētās burciņas!

savukārt no vēl vienas puses, nu neizaudzēsi Tu to bērnuku kā stikla burkā, bez visiem tiem mikrobiem... kas būs kad burku noņems pēkšņi?

mums ir mikslis - brokastīs putra(paciņputra), pusdienās burka(ar gaļu), launagā jogurts, vakarā pašgatavots dārzeņu biezenis, pirms miega putra.

un maziņam putru vieglāk dot ir no pakas, vēlāk kad sāksi dot govs pienu var sākt mēģināt vārīt putras pašai.
un loģiski, ka dot burciņēdienu maziņam sanāks vieglāk, un viņam arī patiks labāk tā konsistence, kad tiksi pie pašu āboliem, var sarīvēt, piespiest plūmi, tad būs lielāks, zobiņi vairāk....
pašreiz vari iedot banānu+pienu vienā ēdienreizē. (banāns gan cietina punci)

turklāt jāskatās ko pats puiks par to visu saka! :)
[User Picture]
From:[info]lyrfeel
Date:11. Augusts 2007 - 02:06
(Link)
Njā, apmēram sapratu. Jā, tā arī būs jādara - pamīšus to un to. Interesanti gan pašsaspaidītu puķkāpostu, gan burciņpersiku iedot, tā man liekas! Lai viskaut ko izmēģina ;D Ja jau uzražots ir, tad lai pamēģina... 8]

Īstenībā tā biezeņēšana tād milzonīga ķēpāšanās iznāk - viņš jau vēl nesēž, stutēju uz spilvena, rokas un kājas pa gaisu - tās jāpietur, lai karotīte tai mazītiņajā mutītē ieiet un vēl kaut kāds ēdiens tur paliek :D Un norīt īsti nemāk - mēģina sūkt no karotītes. Bet nu mācās, mācās :D Bet tāds prikols, ka dot kaut ko citu, ne tikai pazīstamo balto pudelīti, tas pats pa sevi ir kaut kas jautrs un interesants 8]] Un mikrobiņi šādi tādi jau tiek gan no pašgatavotā, gan no burciņas, es domāj. Pavisam sterilu es mazo neturu. Skatos tik, vai galīgus mēslus nebāž mutē, vai pumpas nemetas un vai caureja nav. Un ir okej, tpu tpu tpu.

Es tik nesapratu - vai dot katru dienu kaut ko citu vai vienu un to pašu vairākas dienas?
Vispār skatos - tās burciņas vien, tam 4 mēn. vecumam tik daudz un dažādas, ka nevar paspēt visas iedot, kamēr viņam tie četri! :S Ja paskaita vēl dārzeņus, saknes un augļus, ko pati varu sagatavot - tad vispār apjūku. Jau sen būs seši pienākuši, kamēr visu izgaršotu! :D
Tad sanāk, ka visu nav jādod. Bet ko tad īsti dot...?
Kuri varētu būt tie vērtīgākie, vēlamākie dārzeņi un augļi, ko dot jau bez pāris dienām 5 mēnešus vecam bebsim?
Zinu, ka burkāns esot ļoti labs un vērtīgs. Okej, bet ja vislaik jādod to labo burkānu, kurā brīdī lai iedod to persiku un avenes ar āboliem?...

Mēģināšu pati sastādīt nedēļas ēdienkarti mazajam, lai kaut kā orientētos vairāk. Jo kaut kā tā ēdināšana man ir tumšākā bilde visā bērna audzināšanas sakarā! :D Ko kurā brīdī labāk dot... Vai galvenais ir KURU dārzeni, vai arī galvenais VISPĀR dārzeni dot... Īsti nav skaidrības.
Baigi pieradu pie ērtās pudelītes 8]]
From:[info]lapsa123
Date:13. Augusts 2007 - 18:44
(Link)
meitai ir pāri gadam, bet reizēm viņa kāru muti noēd melleņu biezeni ar krēmu... tas vecums nav TIK svarīgs.
sevišķi saldajiem biezeņiem, tos kā desertu var piedāvāt jebkurā vecumā.
Gaļas biezeņiem jo lielāks vecums, jo lielāki gabaliņi.

sākot piebarošanu vēlams dot ap 5dienām vienu un to pašu dārzeni, lai pārliecinātos, ka mazais puncis to pieņem un nav elerģijas.

bet vislabāk par pirmo piebarošanu ir apvaicāties savam pediatram, jo tās metodes, kā piebarot ir dažādas. :)
(phoenix Lauriņu arī vēlu sāka piebarot, un viņām visādi gāja, vari pajautāt.)
[User Picture]
From:[info]phoenix
Date:9. Augusts 2007 - 23:30
(Link)
man domāt - vislaāk taisīt pašai un šad tad, kad slinkums, ārpus mājas eat un tā, pirkt burciņpaiku. bet ja jāizvēlas starp RIMI dārzeņiem un burciņām, labāk jau burciņas. tik daudz dārgāk sanāks. man laura, starp citu, tā arī burciņpārtiku neēda - neagršoja. tikai saldos.
[User Picture]
From:[info]lyrfeel
Date:11. Augusts 2007 - 02:11
(Link)
Protams, ka ne jau lielveikalu pārtiku došu. Augļus un dārzeņus tikai no dārza vai no kāda uzticama paskata tantuka tirgū. Bet burciņa man tiešām ērta liekas... Nu, droša. Zināms, ka tas ir tieši bērniem. Bet varu arī pati kaut ko pagatavot. Tā, savukārt, ir pavisam cita jušana - savam bērnam gatavot savu mazu porcijiņu ar kartupelīti, kāpostiņu, ābolīti 8)

Kā bērnībā ar lellēm spēlējoties taisīju "ēdamo" no iedomātiem produktiem uz iedomātiem trauciņiem, bet tas viss tikai aiz mīļuma un rūpēm! :)

Tagad sajūtas tās pašas, tikai viss tagad ir īsts! 8)

> Go to Top
Sviesta Ciba