Mīļās muļķībiņas - Yucky.... Ļoti aktuāla problēma

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi

Links
Ierakstīt jaunumus
Komentu Liste
Manējie
Kopienas
Sindicētie
TAGI
Labot pēdējos ierakstus
Iestatījumi

Aprīlis 25., 2006


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
14:51 - Yucky.... Ļoti aktuāla problēma
Cik šausmīgi nepatīkami, ja sarunas biedrs nerūpējas, lai viņa elpa nepiedvakotu visu telpu tā, ka citiem slikta dūša paliek, un negribas ar to cilvēku vairāk komunicēt! Kā var neizmazgāt zobus no rīta, pirms iziešanas no mājas?! Anyway, vai tad tie Tik-Tak/Orbit/Dirol/Mynthon/whatever ir tik dārgi, ka nevar atļauties iebāzt mutē kādu dražeju vai kožļeni vismaz uz to brīdi, kad ir ar cilvēkiem jākontaktējas?? Visvairāk tas attiecas uz pavecākiem cilvēkiem, tādiem ap 30, 45... Da vispār visiem, sīkajiem ar!! Klasesbiedri manā klasē arī par to nedomā!! Bet tur tik tuvu klāt jāsēž... Pū, pieliecas stundas laikā tuvu klāt, jautā kaut ko... Bet man tik prom gribas griezties, ne atbildēt, jo elpa aizcērtas ciet!... Ārprāc, un ja vēl skolotāji nerūpējas par mutes higiēnu, tas ir vispār vāks!! Kā lai kaut ko pajautā tādam??

Esu pārliecināta, ka šī nav tā lieta, pret kuru būtu jāizturas ar iecietību. Ja cilvēkam ir problēmas ar nierēm, ar pūsli, respektīvi, ar urīna nesaturēšanu, tas arī ir šausmīgi, bet tā jau ir slimība, cilvēks pats taču cieš, un tāpēc uz to nevar dusmoties, ja bikiņ ož.

Bet sliktu elpu tik vienkārši novērst! Pagremot kožļeni vai izmazgāt zobus! Vai tas cilvēks mājās, vakarā pirms gulētiešanas to izdara, tas man uz mani neattiecas, bet no rīta - obligāti ir jāmazgā zobus! Varētu tādu jaunu likumu izdot, aye...

Bet kas tev dos.

Jā, ja ne likumu par obligāto zobu mazgāšanu no rītiem, tad vismaz pieklājības ābecē jaunu punktu ieviest, kas cietušajam atļautu piedāvāt tam toksiskās elpas īpašniekam kādu kožļeni vai piparmētru ledeni! Pašlaik es vēl nespēju tik klaji aizrādīt cilvēkam, ka viņam elpa šausmīīīgi neizturami smird, un lai paņem no manis kožļeni... Tas ir briesmīgi! Un kā tad skolotājai tā pateiksi?! 8(( Grr, eju meklēt, kam vēl pasūdzēties
Tags:

(12 teica | saki)

Comments:


[User Picture]
From:[info]crescendo
Date:25. Aprīlis 2006 - 15:22
(Link)
vispār mutes smirdēšanu zobu izmazgāšana no rīta īpaši nenovērsīs.

Regulāra mazgāšana var palīdzēt profilaktiski dažām no vainām - bet arī tad mazāk par pusi - ne visas vispār ir ar mutes dobumu saistītas.
[User Picture]
From:[info]lyrfeel
Date:25. Aprīlis 2006 - 15:33
(Link)
Nu īstenībā, var jau tā būt, ka tas ar kuņģi vai vēl kaut ko dziļāku saistīts, pieļauju. Bet lietas būtību tas īpaši nemaina.

Aizmirsu uzrakstīt postā par smēķētājiem!!!!!!!! Rrrrrrrr...!! :D
[User Picture]
From:[info]fadrian
Date:25. Aprīlis 2006 - 16:26
(Link)
Mjā. zinu šo problēmu. Vissliktākais jau tas, ka neērti kādam aizrādīt : «Tev smird elpa!». Tad tikai jāšķoba seja un jānovēršās pēc iespējas neuzkrītošāk.

Pavecākiem cilvēkiem, smēķētājiem, bieži vien elpa smird visu laiku. Lai arī cik reizes viņi tīrītu zobus un košļātu gumijas. Manam tētim [ smēķētājs! ] tā ļooti bieži ir. Un neērti aizrādīt. Ehh. Ak mēs, ar sirdsapziņu!

Likums? Hehe. Tas jau liekas muļķīgi, taču būtu lieliski -- vairs nekāda elpu terora.
[User Picture]
From:[info]illumine
Date:25. Aprīlis 2006 - 16:41
(Link)
Tikpat labi cilvēks varbūt vienkārši nav paēdis, viņam gribas ēst un tāpēc tā. Vai arī pirms tam ko kodīgāku apēdis. Un tur vis nekādas mutes higiēnas nepalīdzēs, jo piemēram sīpolu, sviesta, ķiploku, karija utml smaržas/smakas izdalās arī no ādas un veselu 3 (!!!) dienu garumā. Līdz ar to ja tu tādu esi apēdis, zobu tīrīšana/zobu diegošana/mentola konefektes, viss tas kopā, nepalīdzēs.
[User Picture]
From:[info]lyrfeel
Date:25. Aprīlis 2006 - 17:10
(Link)
Lūk, šo iemeslu dēļ (un ne tikai) es no sīpoliem, ķiplokiem, cigaretēm un tamlīdzīgiem briesmoņiem atturosssssssssss

Pag, pag, sviesta?....
[User Picture]
From:[info]illumine
Date:25. Aprīlis 2006 - 17:14
(Link)
Nevajag sīpolus un ķiplokus vienā kulītē ar cigaretēm bāzt. Atšķirībā no pēdējā, pirmie divi ir veselīgi un ieteicami, ja negribas rīt antibiotikas. Tā kā es esmu vienaldzīgs cilvēks un īpaši par citiem nerūpējos, bet par sevi gan, es tomēr labprātāk izvēlētos drusku pēc ķiplokiem pasmirdēt nekā pēc tam rīt antibiotikas.

Sviests arī. Nekad neesi jutusi? Es skaidri zinu, ka karijs arī, runā arī par zivīm caur ādu un pat gaļas pūšanas aromāti. Iemesls, kāpēc cilvēkam īstenībā bija jābūt veģetārietim - mūsu zarnas ir par garu un gaļa sāk bojāties līdz tam laikam.
[User Picture]
From:[info]lyrfeel
Date:25. Aprīlis 2006 - 17:32
(Link)
Ou Džīzas...
Heijā, sīpolus un ķiplokus un cigaretes nelieku vienā maisā kaitīguma ziņā, protams, bet smirdīguma ziņa :F

Nu labi, mīļums mans arī ēd sīpolus kilogramiem, un nedomā to pārstāt, kaut kā jau varu to paciest... Bet mēģina mani pierunāt, lai arī ēdu... Bet nu es nespēju! 8(
[User Picture]
From:[info]illumine
Date:25. Aprīlis 2006 - 17:34
(Link)
Tak vajag garšīgi ēst, lociņus ar biezpienu, gurķīti iegriezt, ar sālīti pakaisīt, kādu tomātiņu vēl ielikt. Pavisam garšīgi būs!
[User Picture]
From:[info]lyrfeel
Date:25. Aprīlis 2006 - 17:37
(Link)
Vasarās, mājas dārzā, pie šašlikiem un kartupeļiem es tīri labprāt ēdu salātus ar lokiem vai pat puraviem (ja mamma garšīgi uztaisa 8)). Bet tad dikti cenšos, lai nav jūtams... :D Kaut gan, ja pilnīgi viss tas tusiņa bars to ēd, tad nav tik tradžiski
From:[info]
Date:25. Aprīlis 2006 - 16:51
(Link)
es zinu toč, ka ir kautkāda kunģa kaite un tad tā smaka nāk no kunģa uz augšu un tad mutīte smird un to grūti novērst. Bet par košļenes vai piparmētru ledenes piedāvāšanu gan nav ākaunās, pati tā daru, ja cilvēkam, kas ar mani runā smako mute. Tas ir pieklājīgs mājiens par to un tur nav jākaunās. Un ja man gadītos, ka smird mute, es ar labāk gribētu, lai man iedod košļeni vai ko, vai vismaz korekti pasaka, nekā staigātu apkārt un smirdētu visiem ;) (reizēm jau viņi zin/jūt, ka smako, bet nav pie rokas košļene) ;))
From:[info]spisok_korablei
Date:25. Aprīlis 2006 - 23:00
(Link)
:DDD
[User Picture]
From:[info]lyrfeel
Date:25. Aprīlis 2006 - 23:21
(Link)
What's so funny, I wonder? :DDD

> Go to Top
Sviesta Ciba