Lord Andrey de Initio ([info]lord_andrey) rakstīja,
@ 2003-09-06 00:21:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Mūzika:Yello - More (rockability mix)

divu sieviešu (vecums intervālā no 60 - 80) saruna 02.09.03.
daļa ir citāti, daļa brīvs atstāstījums, kaut kur varu kļūdīties... daudz ko palaidu garām jo pašu svarīgāko čukstēja... netiek sadalīts ko kura teica, jo es to neredzēju, es gulēju aiz sienas un aizrautīgi pierakstīju visu dzirdēto... (lieliskā Pļavnieku daudzdzīvokļu māju skaņas izolācija, ibio) nu un tas viss sadalīts pa tēmām... būtībā saruna vienkārši gāja uz priekšu bez šādiem sadalījumiem, tāpēc lūgums domāt, ka tur, kur parādās jauna tēma tas ir vienkārši turpinājums iepriekšējam tekstam bez pārlekšanas....

1) Marss pieiet pie Zemes. Tev nerāda to kanālu Discovery, bet tur stāstīja, ka Marss pieiet Zemei reizi 60000 gados. Iedomājies kāda mēs paaudze? Un vēl stāstīja, ka cik tur gaismas gadu attālumā atklāja planētu tādu pat kā Zeme, kur var būt dzīvība. Varbūt tie ir tie citplanētieši, kas te visu laiku atlido?
2) Jā, kas tagad notiek, agrāk bija vasaras kā vasaras, ziemas kā ziemas, a tagad ražu nevar novākt (seko stāstījums par to, kā tikusi apceļota Latgale, kur kolhoza laikos būtu bijis labāk...)
3) Vot luterāņu un krievu mācītāji man patīk, viņiem var līdzi klausīties, a vot [tiek nosaukta radniecības pakāpe] Aglonā bija [ilgstoši smiekli]. Jā, jā, grēksūdze - trīs minūtes un grēki piedoti [ilgstoši smiekli]. A sievietes, sievietes [saka kaut ko nesaprotamu pusčukstus] un tie ir garīdznieki? [smiekli] (tālāk tiek ilgstoši apspriesti katoļu baznīcas absurdi un viss stāstījums pavadīts ar stāstītājas smieklu lēkmēm...)
4) A tu zināji, ka Streipam tēvs nomira? Jā, šodien laikam bija ierakstā raidījums. Dienā bija līdzjūtība (tiek lasīta līdzjūtība Streipam). A viņa jaunā sieva it kā aptiekā strādā, a brāli viņš līdz šim nekad nebija pieminējis. Māte it kā Amerikā nomira. Nē taču - Latvijā! Kā Latvijā? Tiešām? Nu ja! (tiek turpināts apspriesti Streipa raduraksti ar to ienākumu līmeni, dislokāciju, attiecībām ar pašu Streipu, etc...)
5) (tiek aprunāts kaut kāds radinieks) A viņš runā ar viņu angliski un slepeni neviens viņus nesaprot. Viņš viņu tik nosauca par slampu, bet kaut ko no viņas noteikti grib. (tiek apspriests visa dotā cilvēka paziņu ienākumu līmenis, etc...)
6) Šodien teica, ka Ūdre atkāpās. Tā ir traka vecene, bet kāda viņa uzpūtusies. Ārzemnieku dabūjusi, a jau sen viņai tas ārzemnieks.
7) Bet Repšem es tik skatos tikai tāds uzvalks un tāds uzvalks (tālāk tiek sauktas krāsas un tipa modeļi vai kas tamlīdzīgs), bet neuzbarojas... jā viņā nav tāds... Bankā strādāja viņam naudas pietiek. Viņš tik ar lidmašīnām un motocikliem brauc. Ne no kā nebaidās, jā tāds viņš ir [izklausās labsirdīgi, gandrīz ar mīļuma pieskaņu un ar lepnumu]. Bet viņš ir vācietis, viņš pats teica. Bijis tur kaut kādā brālībā. (sāk runāt klusu)
8) .... pilnvara 12 lati.... ārprāts, tagad 17 lati, es viņam teicu, man naudas nav, trešdien (tiek rēķināti datumi, atskan zirga zviegšanai līdzīgi smiekli)...
9) Bet Vaļnieka māte jau staigā.
10) ... un spridzina un dara un mēs jau taisnību nezinam, bet tie melnie tak tā kā Afganistānā... atkal 10000... jā nav tās dienas...
11) Teica, ka pēcpusdienā parādīsies saule. Man ir uzvārīta zupa un kāposti (tiek apspriests ledusskapja saturs, tomāti siltumnīcā, pārrunātas kartupeļu frī gastronomiskās īpatnības).
12) ... Bij tik kluss un priecīgs. Viņa saka: "tavos gados jau viss labi" (tiek pārspriests abu veselības stāvoklis, ļoti garlaicīgi klausīties par visiem ārstiem, kas tiek apmeklēti, zālēm, kas tiek dzertas un vietām, kas sāp, notiek atvadīšanās runājot par sāpīgājo viņu vecumā - veselību)

visa saruna kopumā noritēja mazliet vairāk par pusstundu... mana diagnoze bija "geranto - pokemonisms"... ;)



(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Esi modrs! Lietotājs ir ieslēdzis anonīmo komentētāju IP adrešu noglabāšanu..
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?