lmr

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
20:28: sen atpakaļ redzēju paātrinātu video ar cūku sadalīšanās procesā un sapratu, ka gribu tikt kremēts. nesen noskatījos vēlreiz un sapratu, ka negribu tikt kremēts. skatījos arī video, kurā beigtu roni zem ūdens aprij visādi krāsaini tārpi, pie viņa miesas pumpējas un starus ieloka un atloka ūdens zvaigznes. vislabprātāk es aizietu nomirt mežā, atgultos sūnās un sadalītos. manas acis izknābtu putni, es piepūstos ar gāzi, mani palēnām apēstu baktērijas un kāpuri, mana āda kļūtu sudraboti brūna un izšķīstu, paliktu tikai kauli un ap mani kopīgi nomirusi veģetācija. skatos uz savām rokām un redzu tās tārpiem klātas, mainām krāsu un pamazām kļūstot par kauliem vien, un tas man liek justies dzīvam. agrāk domāju, cik forši būtu, ja manus pelnus izkaisītu kādā ūdenstilpnē, es kopā ar ūdeni celtos augšā un lītu pār zemi, bet galu galā es būtu tikai pelni. mežā es kļūtu par dzīvību un barību, un es mīlu dzīvību. atceros, ka ar lindu drēzdenē kā suvenīrus iepildījām elbas ūdeni blakus upei atrastās mazās alkohola pudelītēs, jo baumo, ka hitlera pelnus izkaisīja vienā no upes pietekām.
kopš cilvēkos vairs neredzu neglīto un skaisto, bet redzu cilvēkus veselus, cilvēkus ar slimībām, nemazgātus cilvēkus, man šķiet skaists arī tas, kas man agrāk riebās. prusaki, piemēram. viss mainījās video dēļ, kurā prusaks nomet savu veco ādu un izlien no tās pilnīgi balts un mīksts, un tad izpūš savus jaunos, bet vēl sačervelējušos prusaka spārniņus garus un skaistus. tas ir viens no skaistākajiem procesiem, ko esmu redzējis. es to rādu citiem, bet pārējie raustās pretīgumā. kādu laiku atpakaļ skatījos dabas filmu, kuras beigās uz ūdens virsmas izaug tāds kā kristāls, tas aug augšup, pēc brīža var saskatīt balti caurspīdīgas, mirdzošas kukaiņa ekstremitātes, tad tas ar kājiņām nodejo kristālisku deju, nostājas uz ūdens virsmas kā uz ledus un aizlido prom. tā bija oda šķilšanās. tik mazi lieli brīnumi.

man riebjas, ka fiziku un ķīmiju zinu tik slikti. fiziku mācīja kliedzoša tante, kura nekad neatbildēja uz jautājumiem, bet ķīmiju mācīja krieviete, kura nobela prēmiju uz tāfeles rakstīja ar ļ, bet metālus un nemetālus mācīja pierakstīt kā mē un nemē, jo viņa tos izrunāja ka mētālus un nemētālus.

joprojām riebjas drēbes. man ir pazuduši cimdi, mana šalle pārdzīvojusi pazušanu klubā un tās nopirkšanu vēlreiz zem kluba esošajās humpalās, uz tās ir vilnas kunkuļi, kas lien mutē, kad ziemā tajā elpoju. bet visas šalles tik dārgas, cimdi uz atlaidēm ir tikai miniatūrā izmērā, pat dārgāks xl uz pirkstiem slīd slikti. es tajos veikalos stāvu savā četrus gadus vecajā džemperī, kura izirums salāpīts skolā ar diegu no plānotāja vīles, biksēs ar ielāpu, zābakos, kurus nopirku izmēru par mazu, bet kuri izstaipījušies divus izmērus par lielu un der tikai ar vilnas zeķēm. vispār drēbju veikalos nejūtos labi, drausmīga gaisma, spoguļi un sauss, acīs kodošs gaiss, var redzēt katru matu uz apģērba, katru pumpu divreiz asāku. lai gan pēdējā laikā man pat pupas šķiet lieliskas. nevarēju aiziet gulēt, jo skatījos pumpu spaidīšanas video. cilvēki pat veido speciālus kanālus, kuros ir tikai dažāda veida pumpu spaidīšana. atceros brīdi, kad bērnībā man pateica, ka tas, ko iepriekš uzskatīju par vasaras raibumiem, patiesībā ir melnie punktiņi. tādi mazi, eļļaini vulkāni, augšpusē sakalst melni kā atdzisusi lava.

vakar nācu mājās no autoskolas. iepriekšējais skolotājs nozudis, viņam beidzies kaut kāds tur mācību termiņš, un tagad svētki starpā un nezina, kad atkal atjaunos, tādēļ mums pasniedz vīriņš milzīgā džemperī, kurš runā ļoti klusiņām, lai visi līstu uz pirmajiem soliem. tā arī čukstus pateica - ja kādam liekas, ka es klusi runāju, nāciet tuvāk. stundu beigās gan viņš runā tik skaļi, ka var dzirdēt arī pēdējos solos. ir labāk, kā ar pirmo, šis mazāk joko un vairāk stāsta noderīgas lietas. bet jā - nācu, un priekšā milzīgs dzeltens mēness, aukstums beidzot saldē nāsis, zvaigznes spīd, viss ir vaļā. koki virpuļo debesīs, ielu gaismā tie spīd kā zelta vadi, es elpoju garaiņus un tā priecājos. neviens nevar izdomāt neko ģeniālāku par to, kas ir, jo tas, kas ir, jau ir prātam neaptverams.

Comments

From:[info]grizlii
Date:29. Decembris 2015 - 22:20

par šallēm

(Link)
izvēlies rupjāka adījuma šalli, uz tām, pēc manas pieredzes, kunkuļi neveidojas tik dramatiski.

bravo par domām un citu, ko šeit pieraksti. ir ļoti patīkami lasīt!
[User Picture]
From:[info]lmr
Date:29. Decembris 2015 - 22:28

Re: par šallēm

(Link)
mana pašreizējā arī ir rupja adījuma, bet tas nav liedzis tai kļūt kunkuļainai.

un paldies!!!
[User Picture]
From:[info]blond
Date:29. Decembris 2015 - 23:49
(Link)
Mums bija Madagaskaras prusaki, Aleksis atnesa, kad bija gadus 12 vai 13 vecs, bija sameklējis ss.lv un aizgājis parkā dabūt no kādas tantes. Pēc tam aizbrauca uz Angliju un tie prusaki, protams, palika mums. Jāsaka, es viņiem pat zināmā mērā pieķēros. Kad bija maziņi, dzīvoja čiekurā, un es visu laiku uztraucos, vai kāds nav nomiris, ja ilgāku laiku nenāca ārā. Beigās tā arī palika tikai divi no četriem. Vērojām arī vecās čaulas nomešanas procesu. Bet tad izrādījās ka mūsu prusaki ir pāris un, vienu dienu, kad noņēmām terārijam vāku, pēkšņi pa visām sienām augšup traucās desmitiem mazu prusacēnu, daļa jau paguva nokļūt uz galda, kaut kā pilnīgā histērijā savācām viņus kopā, sametām atpakaļ kastē un es visu to mantību ar prieku aizvedu vienai ar prusakiem apsēstai Cibas meitenei, kura te laikam vairs neraksta.
[User Picture]
From:[info]lmr
Date:29. Decembris 2015 - 23:56
(Link)
izcili! es kaut kad sen caur cibu dabūju zarkukaiņus, tie bija lieli un mierīgi un šķita kā lielākas bizbizmārītes. sākumā turēju trīslitrenē un baroju ar lapām, bet pēc laika nāca ziema un es retāk biju rīgā, tādēļ aizvedu tos uz tukumu, kur tie tika iekārtoti izbijušajā akvārijā, kas tagad pārveidots par terāriju. joprojām dzīvo, mamma ļoti pieķērusies, uztraucas par visiem jaundzimušajiem. vienreiz viens bija izrāpojis un aizlīdis uz vecmmmas istabu, viņa c virtuvē, kur tie tiek turēti, un teica - ko šitais briesmonis manā istabā darīja. viņa to bija izlikusi ārā nosalt. abi ar mammu skumām.
[User Picture]
From:[info]blond
Date:30. Decembris 2015 - 00:00
(Link)
kā lielākas bizbizmārītes? tad jau maziņi!
madagaskaras šņācējprusaki var izaugt 5-6 cm lieli.

(jā, aizmirsu pateikt, ka tie bija šņācējprusaki, bet to jau tu varbūt tāpat saprati. šņāca tiešām ļoti skaļi.)
[User Picture]
From:[info]lmr
Date:30. Decembris 2015 - 00:02
(Link)
nēnē, tie bija garāki!! tikai pēc sajūtām kā bizbizbmārītes - tik pat nekaitīgi. jau mazie, tikko izšķīlušies, bija garāk par mārītēm. aah, es tā gribētu šņācekļus. nesen klausījos cikādes dziedam jūtūbē. visa mana dzīve jūtūbē, drausmas, bet skaisti.
[User Picture]
From:[info]blond
Date:30. Decembris 2015 - 00:11
(Link)
ak, nu nebēdā, viņi jau tāpat vien nešņāc, tikai ja aiztiek. bet aiztikt tikai, lai dzirdētu šņākšanu, nav godīgi. cikādes gan tev vajadzētu dzirdēt dabā, tas ir fantastiski.
[User Picture]
From:[info]lmr
Date:30. Decembris 2015 - 00:19
(Link)
ai, nu. es visur kur gribētu aizceļot, bet mani trīs mērķi ir tropi, tuksnesis un pols, tie trīs ekstrēmi. nu, tādas trīs dabas pamatkrāsas. kalnus var piedomāt no citiem ceļojumiem. tas ir, man šķita pietiekami ar vāciju, kur tādi kalni, ka pakājē šķiet, ka virsū gāžas. lai gan paliek visas kultūras, bet nu visu jau nevar iegūt.
[User Picture]
From:[info]blond
Date:30. Decembris 2015 - 00:28
(Link)
es, protams, neesmu bijusi polā, bet arī negribu, un īstā tuksnesī arī neesmu bijusi, bet tropus es vienkārši dievinu, tādus īstus tropus, jo tropiskākus, jo labāk.
[User Picture]
From:[info]lmr
Date:30. Decembris 2015 - 00:30
(Link)
tāpēc, ka dzīvība! tāda dzīvība ir visskaistākais un lieliskākais, ko var piedzīvot, bet to visu vēl paspilgtina izkaltušie vai sasalušie kontrasti. nu, bonusā pamatkrāsām vēl kontrasti.
[User Picture]
From:[info]blond
Date:30. Decembris 2015 - 00:45
(Link)
Image and video hosting by TinyPic
[User Picture]
From:[info]blond
Date:30. Decembris 2015 - 00:45
(Link)
Dominika, Karību jūras sala (nejaukt ar tūristisko Dominikānu)
[User Picture]
From:[info]lmr
Date:30. Decembris 2015 - 00:48
(Link)
jā, es jau lasīju. izskatās pēc milzīgām sūnām. es tā tur gribētu aizbraukt, vienkārši fak.
[User Picture]
From:[info]blond
Date:30. Decembris 2015 - 00:50
(Link)
es esmu bijusi diezgan daudzās vietās, bet, jēziņ, neko skaistāku par Dominiku es vēl neesmu redzējusi. pēc tam ilgi gribējās braukt atpakaļ.
[User Picture]
From:[info]lmr
Date:30. Decembris 2015 - 00:51
(Link)
es ticu, ka elpot to visu bija vēl skaistāk.
[User Picture]
From:[info]blond
Date:30. Decembris 2015 - 00:54
(Link)
o, jā. ilang-ilang, piemēram. zied maziem, baltiem ziediņiem, bet, grāmatā starp lapām iespiests smaržo vēl pēc gadiem. un viss tas mitrumsssssssssss
[User Picture]
From:[info]blond
Date:30. Decembris 2015 - 00:57
(Link)
es no sirds novēlu tev uz tādu vietu kādreiz aizbraukt.
nezin, protams, kā tagad Dominikā ir, bet tolaik nebija neviena liela hoteļa. tūristiem tur nav interesanti, jo ir maz ludmaļu - vulkāniskā sala ir ļoti stāviem krastiem, un pludmales lielākoties ir melnās. bet mums bija sava slepenā baltā pludmalīte, kur vienmēr bijām vieni paši. lai tur tiktu, bija jāzina ceļmalas kiosks, kur jāpiestāj, jānopērk kaut kas un jāpalūdz atļauju atstāt mašīnu. un tad tu drīksti iet uz to pludmalīti.
[User Picture]
From:[info]lmr
Date:30. Decembris 2015 - 00:50
(Link)
izskatās pēc banānu papardes priekšplānā.
[User Picture]
From:[info]lmr
Date:30. Decembris 2015 - 00:50
(Link)
tas ir - izskatās, nevis ir.
[User Picture]
From:[info]blond
Date:30. Decembris 2015 - 00:52
(Link)
nezinu, es tik labi nepazīstu. sāku tagad skatīties tās bildes un pilnīgi raudāt gribas.
bet vēl tur ir tāda sala Saba, nosaukta pēc Sābas ķēniņienes - tā arī izskatās interesanta un neesot vēl tūristu apgūta.
[User Picture]
From:[info]lmr
Date:30. Decembris 2015 - 00:57
(Link)
tūristu nepazītais šķiet kā vislabākais.
[User Picture]
From:[info]blond
Date:30. Decembris 2015 - 01:02
(Link)
jā, it kā mēs būtu kas cits, nevis tūristi. te mūsu slepenās pludmalītes saimniece:

Image and video hosting by TinyPic
[User Picture]
From:[info]blond
Date:30. Decembris 2015 - 01:03
(Link)
viņa pēdējā dienā speciāli uzģērba to rozā kostīmu, jo zināja, ka fotografēsim - pirms tam fotografēties viņa nebija ar mieru, parastās drēbēs. pēc tam no Rīgas caur viesnīcas saimnieku aizsūtījām viņai skaistu brošu un auskarus
[User Picture]
From:[info]blond
Date:30. Decembris 2015 - 01:04
(Link)
labi, viss, jāiet gulēt!
[User Picture]
From:[info]lmr
Date:30. Decembris 2015 - 01:05
(Link)
cik izcili. kā uzģērbt pilsētas drēbes baznīcai. paldies!
From:[info]imago_dei
Date:30. Decembris 2015 - 15:24
(Link)
pēdējais teikums aizrāva kosmosā, paldies.
Powered by Sviesta Ciba