Krēmīga vistas zupa ar dēlēm
Sastāvdaļas:
500 g dēļu (svaigas vai atlaidinātas)
1 l vistas buljona
2 burkāni
1 sīpols
2 selerijas kāti
2 ķiploka daiviņas
200 ml saldā krējuma
2 ēdamkarotes kviešu miltu
2 ēdamkarotes sviesta
sāls, pipari pēc garšas
pētersīļi pasniegšanai
Pagatavošana:
Dēles noskalo aukstā ūdenī un nosusina ar papīra dvieli.
Katlā izkausē sviestu, pievieno sasmalcinātu sīpolu, ķiploku, burkānus un seleriju. Cep 5–7 minūtes, līdz dārzeņi mīksti.
Pievieno miltus, maisot karsē vēl minūti.
Pamazām pievieno vistas buljonu, nepārtraukti maisot, lai neveidojas kunkuļi.
Kad buljons sāk vārīties, pievieno dēles. Vāra uz vidējas uguns 20 minūtes.
Pielej saldo krējumu, samaisa, vēlreiz uzsilda līdz pirmajam burbulim.
Pasniedz, pārkaisot ar sakapātiem pētersīļiem.
(Lasīt komentārus)
Nopūsties: