chatsurmatable - [entries|archive|friends|userinfo]
lilja_brik

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[Jun. 17th, 2019|09:54 am]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
linkpost comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]extranjero
Date:June 17th, 2019 - 10:03 am
(Link)
Šeit atslēgas vārds ir “tev viņi patīk”. Ļoti iespējams, ka tev viņi nepatiktu, ja viņi visu paši satīrītu. Protams, ne jau viena šī detaļa, kas to izšķir, bet kaut kas tajā ir. Sievietēm patīk vīrišķīgi vīrieši, un vīrišķīgums ietver dzimumu lomu nodalījumu sabiedrībā.
[User Picture]
From:[info]lilja_brik
Date:June 17th, 2019 - 10:22 am
(Link)
jautājums kurā sabiedrībā. Somijā visi mājas darbi ir uz pusēm.
[User Picture]
From:[info]extranjero
Date:June 17th, 2019 - 02:11 pm
(Link)
Varbūt, bet gan jau ir līdzīgi kā Zviedrijā, kur sievietes par spīti visai noteiktajai vienlīdzībai vairāk izvēlas sievišķīgākas nodarbes nekā patriarhālajā Indijā. Tas ir paradoksāli vai likumsakarīgi?
[User Picture]
From:[info]ebece
Date:June 17th, 2019 - 10:30 am
(Link)
patikt jau var visādi vīrieši, bet dzimumlomu nodalījumu sabiedrībā nevajedzētu jaukt ar godīgu pienākumu sadali ģimenē. bet es jūtu, ka manī ir kaut kāda arhetipiskā (lasīt - sabiedrības uzspiestā) dziņa turēt māju kārtībā vai drīzāk - uztraukties vai pat justies vainīgai, ja tā nav kārtībā, daudz vairāk nekā dzīves biedram. un, šķiet, ka tas izpaužas tieši tajā sajūtā, nevis reālajā pienākumu sadalē, jo es vienk par to jūtos nepamatoti atbildīgāka nekā viņš.
[User Picture]
From:[info]extranjero
Date:June 17th, 2019 - 01:56 pm
(Link)
Nav jau tāda godīga darba sadalījuma. Ja tu strādā uzņēmumā, tad katrs dara to, kas atbilst viņa specializācijai. Inženieris neiet darīt grāmatveža darbu, un apkopēja neprasa priekšniekam slaucīt grīdas.

Arī ģimene ir kā apvienība kopējam projektam (bērnu audzināšanai utt.). Un lai gan katram ir jāieliek tajā maksimālas pūles, nav obligāti, ka abiem visi darbi ir jādala precīzi uz pusēm. Efektīvāk, ja katrs dara to, kas labāk padodas.