chatsurmatable - [entries|archive|friends|userinfo]
lilja_brik

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[Nov. 3rd, 2021|10:34 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
vēl viens zilonis istabā ir "atvērta sirds".
ir pieņemts izlikties, ka šāda parametra vispār nav. ja nu vienīgi kādam klāt neesot tiek teikts, ka šim cilvēkam ir laba sirds vai tml., lai arī tas noteikti nav konstants lielums.
varbūt, ka visiem no tā ir bail. jo tas ir kaut kas, ko šķietami nevar ietekmēt, bet uzreiz var just citos un sevī. atvērtas sirds trūkumu nav iespējams noslēpt, un tās atvērtību nevar imitēt; un tas ietekmē satvaru, virzību, pieslēguma sajūtu, to, vai ir interesanti vai garlaicīgi, utt.un tas ir arī diezgan bailīgi, jo šajā ziņā ir grūti sev samelot. ja kaut kas ir off, tad sirds aizveras.

un vienlaicīgi tā ir izvēle, un tā var būt arī dzīves izvēle, mūžīgi meklēt šo telpu sevī.

man patīk šī teritorija, jo tai ir ļoti maz sakara ar prātu.
linkpost comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]jim
Date:November 3rd, 2021 - 11:04 pm
(Link)
nez, ir arī pusatvērtas sirdis? atvērts/neatvērts šķiet tāds diezgan melnbalts dalījums.
[User Picture]
From:[info]lilja_brik
Date:November 3rd, 2021 - 11:10 pm
(Link)
man liekas, var būt kustībā, ceļā uz atvēršanos vai aizvēršanos, kā zieds, bet vispār, man šķiet, ka tur nav ļoti daudz variantu. niansēti modulēt var uzvedību un lēmumus, kas ar to saistīti, bet, manuprāt, sirds ir mistērija un reizē vienkārša. un bezgalīga.
[User Picture]
From:[info]jim
Date:November 3rd, 2021 - 11:11 pm
(Link)
interesting. vai Tavuprāt man ir atvērta sirds?
[User Picture]
From:[info]lilja_brik
Date:November 4th, 2021 - 03:55 am
(Link)
jā, permanenti
From:[info]marina_
Date:November 4th, 2021 - 10:40 am
(Link)
manā pieredzē sirds tiešām ir kā zieds, kas veras un aizveras, kā muskulis. un ir situācijas, kad tas ir nedaudz jāpiever - tas nenozīmē nocietināt sirdi, bet sevi pasargāt. protams, jo lielāks treniņš, jo vieglāk cilvēkam ir staigāt ar atvērtu sirdi, bet tas, manā uztverē, ir nebeidzams process, iespējams, kad sasniegts, tad arī vairs nav vajadzības šajā samsārā turpināt griezties. tāpat arī esmu pamanījusi brīnišķīgu sadarbību starp prātu un sirdi - reizēm sirds aizveras, bet es to pamanu ar apzināto prāta daļu un ar to risinu dialogu - vai šī situācija gadījumā nav veca un ka esmu jau gatava tajā būt ar atvērtāku sirdi. reizēm tā tiešām notiek un tā ir jauna un līdz asarām aizkustinoša pieredze, kuru es sajūtu laikā, telpā un pilnīgi fiziski. reizēm tomēr ir situācijas, kad neesmu tam vēl gatava un es saku - tas ir ok. Mana sirds ir muskulis, ne tikai tiešā nozīmē . Es pēdējo gadu laikā esmu nodarbojusies ar tās treniņu un mani tiešām pārsteidz, ka tā vairs nav tikai mistiska, bet arī vadāma pieredze
[User Picture]
From:[info]lilja_brik
Date:November 4th, 2021 - 12:52 pm
(Link)
Nu man kaut kas tajā visā ir noslēpums. Iespējams drošības sajútas veidošanās vai pazušana ir noslēpums.
From:(Anonymous)
Date:November 4th, 2021 - 09:31 am
(Link)
sirds, kas arī interesējas
[User Picture]
From:[info]prtg
Date:November 4th, 2021 - 12:32 pm
(Link)
Jā, un ir jau arī sažņaugta sirds, bet arī pacelta sirds.
[User Picture]
From:[info]lilja_brik
Date:November 4th, 2021 - 12:53 pm
(Link)
Paceltu sirdi es jūtu kā max atvērtu sirdi
[User Picture]
From:[info]prtg
Date:November 4th, 2021 - 05:31 pm
(Link)
Atvērtu debesīm, jā. Tomēr, pieņemu, ka var plaši atvērt visādām šķietami pārpasaulīgām, bet patiesībā pasaulīgām, lai arī ekstātiskām strāvām. Bet tas tad nebūs pacelt, tikai plaši atvērt.
[User Picture]
From:[info]lilja_brik
Date:November 4th, 2021 - 10:04 pm
(Link)
es domāju tā, ka mīlestība ir tikai viena, un signāls, ko sadzird un atveras sirds, ir tas pats, bet tam, protams ir daudz dažādu formu un vienas ir ilgtspējīgākas par citām, un tur tad atšķirt vienu no otra un izvēlēties ir drīzāk prāta teritorija, prakse un ceļš.
[User Picture]
From:[info]lilja_brik
Date:November 5th, 2021 - 12:31 am
(Link)
mans standarts, tas, ko es vēlos, ir, pacelt sirdi arī pret "savu tuvāko", dot tuvākajam tādu cieņu un uzmanību, kā Dieva atspulgam. tikai jāizdomā, kā nezaudēt enerģiju šajā projektā.
[User Picture]
From:[info]prtg
Date:November 5th, 2021 - 09:02 am
(Link)
Atslēga, iespējams, ir vārdā 'savu' (enerģiju). Mūsu enerģija ir galīga un te ir, te nav. Jādot tāda, kas ir ārpus mums. Tīrais prieks, kas ir bez patības piejaukuma.
[User Picture]
From:[info]dumshputns
Date:December 25th, 2021 - 02:54 am
(Link)
Kad strādāju pirmos gadus savā vecajā darbā, tad ļoti spēcīgi izjutu paceltu sirdi, tā līksmoja un bija pateicīga. Droši vien arī atvērta.., bet tā pavisam droši nevaru apgalvot. Taču tas bija fiziski sajūtams pacēlums :D.
[User Picture]
From:[info]dumshputns
Date:December 25th, 2021 - 02:57 am
(Link)
Man šķiet, ka ziloņi istabā ir ar iemeslu, un praktisku. Jo, ir tādas lietas, uz kurām nedrīkst vērst uzmanību, lai tās spēj būt, vai, lai dotu tām iespēju būt. Ir cilvēki, kas spēj šos ziloņus apcerēt un neko nesaplēst, tiem ir garīgas vadības spējas.