lst

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
07:37 pm: Hola!

Comments

[User Picture]
From:[info]crescendo
Date:September 28th, 2010 - 02:19 pm
(Link)
Izrādīt (kaut vai feiku) ieineresētību - check, darīja. Uzvesties pieklājīgi - wrong, kā reiz to pozitīviķiem samāca, ka vajag rīkoties uzreiz, ka šitais 'bet vai tas būs pieklājīgi' vajag atlikt malā kā pilnīgi kavējošus aizspriedumus. Neizrunaties nesmuki - vo, šite varētu teikt ka nofeiloja cilvēciņš. Centās pēc raporta nodibināšanas priekšrakstiem rīkoties, bet virtuālajā lāga nesajuta sarunas partnerus un to kas ir atļauts un noder sarunas pārņemšanai, a kas jau izraisīs antipātijas. Nu vai arī nervi neizturēja pēc pirmajām pāris servēm un aizmirsās tik ēteriskas lietas... Savukārt konkrētos priekšrakstus jau pr'tā paturēja - uzrunājamā vārda cītīga atkārtošana, 'pareizie'darbības vārdi un pareizās formas - tas bija gana uzkrītoši. Vai audzināts produkts, vai vnk grāmatiņas/webu palasījies, protams, nepateikšu. Neko ļaunu jau viņš/a negribēja - vienkārši kultūru konflikts sanāca.
[User Picture]
From:[info]rasbainieks
Date:September 28th, 2010 - 05:50 pm
(Link)
es gan teiktu, ka nekādu raportu dibināt nemaz necentās, tikai masēt savu personīgo ego - tik ļoti centās uzsvērt to, ka ir sieviešu dzimtes, ka nemaz nepamanīja, ar ko runā :) un tādas epizodes viena aiz otras. nu žēl, ka izdzēsās, es gribēju viskautko noskaidrot par to kāpēc un kā viņi raksta cibā, bet neviens mans jautājums nesaņēma atbildi. grāmatiņu bija lasījusi konkrēti vienu, ieteica visiem, nemanīji? rokrokā ar vieglu uzbraucienu cibiņiem, ka tie grāmatas nemaz nelasot :)
viss, beidzam piespamot te žurnālu.
[User Picture]
From:[info]crescendo
Date:September 28th, 2010 - 07:24 pm
(Link)
Centās. Tur jau tā nelaime, ka kā reiz centās, tikai failoja. Dzimuma sajaukšana, protams, bija rupja kļūda (ugu, niks acu priekšā pirmās deklinācijas) - bet ja necenstos tik dikti pēc priekšrakstiem runāt, tak neviens pat nepamanītu, ka viņai prātā nepareizais dzimums šobrīd nikam piekabinājies.

Un konkrētā grāmatiņa tur kā reiz nez vai ir vainīga. (Autors btw nepareizi norādīts. Tas blogeris tikai priekšvārdu rakstīja, nevis visu grāmatu). Tā grāmatele nav ne par pozitīvismu, ne par pareizajām metodēm kā ar klientiem runāt, bet gan par to, ka vispār ir labi reklamēties blogos, tikai paturot prātā ka blogiem nepieciešama personiskāka attieksme un jāiztiek bez mārketinga buzzwordiem un profesionālā slenga.

A žurnālu šite piespamot - kāpēc ne. Apspriežam ļoti uzkrītošu gadījumu, kur smaidīšana (tai pielīdzināma uzvedība) izraisa acumirklīgas negatīvas reakcijas tā adresātā un pabāž visas pārējās nepilnības zem palielināmā stikla - rezultātā kāpinot negatīvās emocijas vēl vairāk.

Ja gribas šejieniešus padarīt smaidīgākus - ok izdari katru dienu kaut vai vienu vienīgu lietu kas liks kādam pasmaidīt un iedvesmos citus darīt ko līdzīgu. Un reizēm jā, tā viena vienīgā lieta var būt arī smaids īstajā brīdī - bet tas ir ļoti konkrēts smaids, nevis smaids kā daļa no formāla sociālā koda. Nu nav smaids šeit viennozīmigi pozitīva lieta. Tāpat kā nav piefrendošana vienmēr pozitīva, un nav uzrunāšana personiskās formās uzrun uformās silta un pozitīva, bet atklātos jautājumus nepareizi pasniegtus adresāti vispār mēdz uztvert kā izsmieklu.
From:[info]lestat
Date:September 28th, 2010 - 07:41 pm
(Link)
Nu jā, aizmirsu piebilst, ka nevajag aizmirst par common sense - uzsmaidīt cilvēkiem ir veselīgi, visu laiku plati smīnēt - nē. Uzturēt vieglu smaidu viscaur dienai - kāpēc gan ne, cilvēki labāk izskatās smaidot :)
Bet tas tā, man gandrīz vai profesionālais kretīnisms šeit, jo visu vasaru pavadīju nodarbojoties ar tiešo tirdzniecību, līdz ar to uzlabot citiem garastāvokli bija pavisam noderīga darbība acīmredzamu iemeslu dēļ :)
Powered by Sviesta Ciba