Witch-queen of Angmar [userpic]

April 2nd, 2009 (10:19 pm)
ausis glauda: Brian Eno - Bone Bomb

Kā rādās divus mēnešus esmu dzīvojusi bez maniaku atrādīšanas plašākai sabiedrībai. Tāpēc uzreiz divas dāmas.




Sākot ar oficiālajām tenkām - Ilse bija Buhenvaldes nometnes komandiera sieva. Viņa, no jaunpievestajiem ieslodzītajiem, esot izvēlējusies viskrutāk tetovētos, kurus pēcāk nožmiegusi (protams, ne bez palīdzības), nodīrājusi un no ādas izgatavojusi saimniecībā noderīgas lietas (jā, man arī skolā stāstīja par ebreju ādas abažūriem). (nosacīti) Zinātāji sprieda, ka viņa šādi izdarījusies ar apmēram 40 ieslodzītajiem.
Katrs ieslodzītais, kurš uzdrošinājies uz viņu paskatīties ticis piekauts līdz nāvei par uzmākšanos. Viņa izmantojusi ieslodzītos "sabiedriski derīgam darbam" - personīgo staļļu būvniecībā un stučījusi šamos gan par īstiem, gan iedomātiem pārkāpumiem, kas likumsakarīgi beigušies ar vaininieku nāvi. biedri SSieši savukārt viņu raksturoja kā nimfomāni.
Tuvāk īstenībai - 1942. gadā Ilses vīru nacisti notiesāja par korupciju un divu ieslodzīto nogalināšanu, lai piesegtu savas afēras. Pašu Ilsi apcietināja 1943 gadā arī par korupciju. Tātad, 1945 gadā, kad iepriekš minētie lampu abažūri un citi artefakti tika atrasti viņas bijušajā mājā, viņa tur nebija dzīvojusi 2 gadus, turklāt māju paši nacisti pārmeklēja vairākkārt, un noteikti būtu atraduši cilvēkādas fotoalbūmus, kaut vai pirkstu kaulu elektrības slēdžus (jo gaisma tomēr jāieslēdz lai meklētu), kas, lai cik dīvaini arī nebūtu, bija pretrunā ar nacistu likumiem un tikumiem.

Irma plosījās Aušvicē. Strādāja par SS - Aufseherin un 19 gados nonāca Aušvicē (kur kā baumo esot pat salaidusi ar "ārkārtīgi izskatīgo" doktoru Mengeli) pieskatīt nometnes daļu ar apmēram 30 000 ieslodzītu sieviešu. Viņas galvenā "izklaide" bija iesūtīt ieslodzītās drošības līnijā, kur kā zināms visus nonākošos vienkārši nošāva, Irma šādi esot atbrīvojusies no apmēram 30 ieslodzītajām dienā, līdz viņu kolēģi nostučīja vadībai. Klīst nostāsti, ka viņa esot pārvietojusies pa nometni ar velosipēdu un šāvusi ieslodzītos pa labi pa kreisi un viņai līdzi tipinājis uzticīgs vācu aitu asins suns, kuru uzrīdīt. Un tad vēl visādas lezbiešu afēras un gūzma tikpat nepierādāmu faktu.
Lai nu kā viņu notiesāja un pakāra 22 gadu vecumā (jaunākā sieviete, ko briti pakāruši 20 gs.) par ieslodzīto piekaušanu, spīdzināšanu un nosūtīšanu uz gāzes kameru.

Abas šīs dāmas ir iedvesmojušas režisoru Donu Edmondsu tik ļoti, ka šams 1975. gadā uzņēma (manuprāt Ž kategorijas) filmu Ilsa, She Wolf of the SS (šizets pavisam vienkārš nimfomāniska SS darbiniece, liktenīgs "izturīgs" amerikāņu students, daudz asiņu un bļaušanas)

Comments

Posted by: frau Strumpf ([info]juuuda)
Posted at: April 2nd, 2009, 10:50 pm

stulbie nacisti, tieši šādas subjektes vajadzēja pētīt un pētīt, nevis kaut kādu stulbu bada ietekmi uz organismu

Posted by: Witch-queen of Angmar ([info]lenora)
Posted at: April 2nd, 2009, 11:23 pm
meness

Kā raksta Vronska kungs "viņas pat nacistiem bija par traku"

Posted by: frau Strumpf ([info]juuuda)
Posted at: April 2nd, 2009, 10:51 pm

bet vispār, nožēloju, ka šito izlasīju, bet tā būhenvalde mani ieintriģēja

Posted by: Witch-queen of Angmar ([info]lenora)
Posted at: April 2nd, 2009, 11:26 pm

Neticu, ka jums par lampu abažūriem nekas nav stāstīts - mums to stāstīja devītajā klasē.

Posted by: Bezjēgas orākuls ([info]windrider)
Posted at: April 3rd, 2009, 12:22 am

Lampu abažūri, ziepes un kažoki no židiņu matiem ir viens liels mīts. Visi par tādiem runā, bet parādīt neko taustāmu nevar. Visticamāk kārtējais līdzeklis, lai no Vācijas izspiestu vēl vairāk naudas! :D

Posted by: Witch-queen of Angmar ([info]lenora)
Posted at: April 3rd, 2009, 11:01 am
meness

http://img393.imageshack.us/img393/2383/buchenwaldlampshade8ha.jpg

Posted by: Bezjēgas orākuls ([info]windrider)
Posted at: April 3rd, 2009, 03:34 pm

Toreiz pēc kara parādījās simtiem aculiecinieku un liecību par visādiem briesmu darbiem. Tikai viena problēma, nevienu tolaik nepārbuadīja, visiem ticēja uz vārda!

Posted by: Witch-queen of Angmar ([info]lenora)
Posted at: April 3rd, 2009, 04:14 pm

Jā, pilnīgi piekrītu, bet tu teici, ka nav taustāmo pierādījumu - tajā bildē ir tie ko atrada Koch mājā, kuri vēl jo projām ir kādā tur tajā muzejā.

Posted by: frau Strumpf ([info]juuuda)
Posted at: April 3rd, 2009, 08:23 am

kas tik nav lasīts, jo vēstures učene neko jēdzīgu pastāstīt nekad nav varējusi. bet šajā gadījumā runa ir par to, kāpēc tu kādreiz nevarētu uzrakstīt kaut ko par vienradžiem, varavīksnēm un zvaigznītēm, ko pirms miedziņa izlasīt!!!

Posted by: Witch-queen of Angmar ([info]lenora)
Posted at: April 3rd, 2009, 11:07 am
meness

Džīzes es to daru visu laiku! :D
Maniaki salīdzinājumā ar pīlītēm, baložiem indiežu figņām un citiem dzīves notikumiem ir spļāviens jūrā. Turklāt es nerakstu par amerikāņu un meksikāņu "klasiķiem", pēc kuru autobiogrāfiju izlasīšanas mēnešiem ir paranoja un ēstgribas zudums.

Posted by: Lii ([info]blondais_terors)
Posted at: April 3rd, 2009, 08:53 am

tā kā man interesē Vācija un viss ar to saistītais, ta šitas bij baigi interesanti :)
un es nepiekriitu juuda, ka tev vajag rakstiit par vienradziem. tev ir savs rokraksts, kas pie tam ir ļoti interesants :)

Posted by: Witch-queen of Angmar ([info]lenora)
Posted at: April 3rd, 2009, 12:01 pm
balodis

Īstenībā man laikam mājās vēl ir saglabājušies mani pusaudžu vecuma fikšeni, kur tik tiešām figurēja vienradži :D (varbūt vajadzētu pārpublicēt cibā, moš pārvērtīšos par cibas vietējo Stefāniju Meijeri)

Posted by: frau Strumpf ([info]juuuda)
Posted at: April 4th, 2009, 04:10 pm

viss nav jāuztver tik nopietni

Posted by: x ([info]walkire)
Posted at: April 3rd, 2009, 01:14 pm

Paldies, man garšoja. ^___^

Man gan liekas, ka Mengele tiešām bija izskatīgs.

Posted by: Witch-queen of Angmar ([info]lenora)
Posted at: April 3rd, 2009, 01:18 pm
meness

ā pavisam aizmirsu šitas bija jau sen iecerētais veltījums tev :)
Nojautu, ka tev šīs dāmas patiks.

Posted by: x ([info]walkire)
Posted at: April 3rd, 2009, 01:39 pm

Wow, paldies! ^__^

P.S.: runājot par korsešlietām, es tevi sakontaktēšu caur e-pastu tad, kad man parādīsies nauda. Cerams, ka pēc dažiem mēnešiem.

Posted by: Witch-queen of Angmar ([info]lenora)
Posted at: April 3rd, 2009, 01:42 pm

ok