Saspēra velns to zaļo krūzi - [entries|archive|friends|userinfo]
Hlorēts ūdens

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[Nov. 26th, 2013|02:46 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Vēl par Filipīnu putniem runājot - drusku - jo vispār jau temats prasītos pēc kārtīgas, klasiskas publikācijas, bet nu tomēr pafanošu īsajā un vulgārajā versijā. Par Filipīnu ērgli, kurš ir nacionālais putns (vispār pelnījis būt ANO transnacionālais simbolputns), jeb karaļputnu, jeb mērkaķērgli - nejaukt ar mērgli (nevis tādēļ, ka izskatās pēc mērkaķa, bet tādēļ, ka uzturā lieto mērkaķus).

Filipīnu ērglis tik tiešām ir Putnu Karalis. Tas ir pasaulē staltākais jeb garākais ērglis (ja runā vispārīgi kategorijā "vislielākais", tad ir vēl pa kādai smagākai sugai, kā arī jūrās un līdzenumos operējošu ērgļu sugas ar plašāku spārnu atvērumu). No lidojošajiem putniem lielāks ir tikai kondors (pingvīni nelido - pingvīni, kā zināms, slido), taču tā stāja un skatiens! Tā pačka! Kondors ar savu pliko pļešku un melno plašķi izskatās pēc klasiska Ļaunā no supervaroņu komiksiem, kamēr Filipīnu ērglis - pēc viņa pozitīvā, lai arī bargaā, nemeša.

Tādēļ ir likumsakarīgi, ka eksemplāra, kuru redzēju Kezonas savvaļas dabas parkā, personiskais aizbildnis ir neviens cits kā Filipīnu nekronētais karalis Mannijs Pakjau. Pakmana aizbilstamais, (lai gan, ja ciešāk ieskatās abu džentelmeņu sejās, varētu padomāt otrādi) gan pats ir, kā minimums, sēdoša nekronētā karaļa augumā, turklāt viņi abi ir aptuveni vienaudži. Totēms? Bračka?

Putns, kas liek mulst par džentelmeņiem, kuri par imperatoriem nodēvējuši lempīgos pingvīnus nevis šo aristokrātiskā spēka un dailes iemiesojumu, gūgles bildēs.
linkregister

Comments:
From:[info]adinkra
Date:November 26th, 2013 - 09:08 am
(Link)
Izskatās, ka šitāds zvērs uzturā varētu lietot arī ko lielāku par mērkaķīšiem. Skaistulis. Viņu gan, droši vien, daudz nav palicis.
From:[info]zirka
Date:November 26th, 2013 - 01:23 pm
(Link)
viņš pats arī izskatās samulsis un pat sabēdājies
[User Picture]
From:[info]lennay
Date:November 26th, 2013 - 04:30 pm
(Link)
Tas jau dakfeiss!
[User Picture]
From:[info]mazeltov
Date:November 26th, 2013 - 06:29 pm
(Link)
Riktīgs skaistulis!
From:[info]zifs
Date:November 27th, 2013 - 11:35 am
(Link)
Putns ar seju.