Saspēra velns to zaļo krūzi - "Kārtība, tīrība" 2 [entries|archive|friends|userinfo]
Hlorēts ūdens

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

"Kārtība, tīrība" 2 [Mar. 16th, 2012|04:43 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Kamēr cilvēks ar zobu birstīti rūpīgi izpucē trauku žāvējamā skapīša gropes, visādas domas var izdomāt. Par Kārtību tīrību, protams, ko gan vēl.

Pāru un ģimeņu sadzīvošanā Kārtības, tīrības jautājums laikam ir visbaisākais attiecību drupinātājs. Tāds kā attiecību kariess, tikai, atšķirībā no zobu kariesa, šis pat lāga nav preventējams vai pat aizkavējams. Katrā pārī vienmēr būs viens, kuram tieksme pēc Kārtības, tīrības ir izteiktāka nekā otram. Vienmēr būs viens nelaimīgais kurš a) gruzīs un dzīs otru savākt aiz sevis; b) gruzīs un vāks pakaļ tam otram; c) klusējot vāks pakaļ tam otram, iedzīvosies kuņģa čūlā un vienreiz tā bise vienalga izšaus; un otrs nelaimīgais, kuram gruzīs. Nav pat ne mazākās nozīmes tam, cik riktīgs cūka ir otrais vai cik psihs pedants ir pirmais. Varētu domāt, ka ideālais risinājums ir sapāroties cilvēkiem ar vienādu Kārtības, tīrības koeficientu. Vai tiešām? Lika drusku pagaidīt. Jo pat attiecībās, kurās dalībniekiem ir vienādas vidējās prasības pēc Kārtības, tīrības, neizbēgami iemetīsies Kārtības, tīrības kariess. Jo, lūk, vienam no pāra nebūs iebildumu pret izmētātām drēbēm, taču dziļi riebsies nenotīrīts ēdamgalds, bet otram - gluži otrādi - šķitīs, ka pelītēm arī vajag ēst, bet tās izmētātās lupatas ir prātam neaptverams cūciskums. Tā ka jā. Mi vsje umrjom.
linkregister

Comments:
From:[info]shvep
Date:March 16th, 2012 - 11:43 am
(Link)
Jā, Tu trāpīji naglai uz galvas. Un tiešām no tā izvairīties nav iespējams un tas ir katru mīļu dienu un vienmēr, āmen.
[User Picture]
From:[info]mazeltov
Date:March 16th, 2012 - 01:24 pm
(Link)
Lasīju šito ierakstu un pie sevis domāju, jopcik, vot kā man ir paveicies. Es neesmu diži kārtīga un mans bf ir no tāda paša koka taisīts un mēs dzīvojam vnk lieliski - bez neviena, pat ne sīkākā pārmetuma vai kur nu vēl strīda par kārtības tēmu. Ja kāds grib, tad kārto, bet spiesta lieta nav. Var jau būt, ka sooner or later pienāk tas, ko tu saki, bet mums 2 gadu laikā šis ne reizes nav iestājies.
Tā kā - izņēmumi ir, vnk daudziem tā nepaveicas, tas arī viss.
[User Picture]
From:[info]lennay
Date:March 16th, 2012 - 01:59 pm
(Link)
Cilvēkiem ar vienādiem "Kārtības, tīrības" koeficientiem drupinātājs nāk manāms pēc kādiem trim, četriem kopdzīves gadiem, un tad progresē - līdz ar nez no kurienes uzradušos paaugstinātu jutību pret, piemēram, partnera krākšanu. Vismaz manās pieredzēs tā ir (bijis). Divi sivēni var dažus gadus omulīgi rukšķināt, bet tad kaut kā pamazām sāk viens uz otru kviekt par lietām, kas kaitina, aizvien omulīgi ignorējot tās, kas nekaitina, bet pēc sabiedrības vispārpieņemtām normām kaitinātu jebkuru citu ar augstākiem Kārtības, tīrības standartiem, piemēram, radus.
[User Picture]
From:[info]mazeltov
Date:March 16th, 2012 - 04:48 pm
(Link)
Tu arī esi no tām, kurām patīk "bet es taču teicu, ka tā būs!"? :D
[User Picture]
From:[info]wowow
Date:March 16th, 2012 - 01:33 pm
(Link)
Man ir nenormāli paveicies - sievu besī netīras grīdas, mani savukārt netīri trauki. Viens otru negruzam bet katrs labprātīgi nokopj to, kas viņu kaitina. Pilnīga saskaņa mājās, jo neizgludātās veļas čupas neuztrauc nevienu no mums.
[User Picture]
From:[info]antuanete
Date:March 19th, 2012 - 10:29 am
(Link)
Aiii, cik pazīstami. Šis Damokla zobens karājas pār mūsu ģimenes ligzdu; es baidos pat iedomāties, kas būs, kad ķersimies pie ģimenes pieauguma. Un, kad reiz Cibā pažēlojos par to, ka mājās esmu vienīgā, kuru uztrauc putekļu kamoli kaktos un zem čībām šņirkstošas smiltis, mani bezmaz vai par psihopātisku pedanti nosauca :/