:: puxti :: :: draugi :: :: arhīvs :: :: info :: << :: << :: :: >> :: >>
..:: Лео ир лэпнс ун спытигс езис ::.. - pirmais laikam...
... le_Minga :: alias :: Leo ...
le_minga
[info]le_minga
Add to Memories
Tell A Friend
pirmais laikam...
- īsti nezinu kāpēc te visi saka, ka pirmajam ierakstam jāesot par naudu -
- nē nu kruta protams, ja viņa ir - vēl labāk, ja maks "kā telefons" -
- "vakarā uzlieku lādēties, no rīta pilns ar naudām - pa dienu var notērēt, jo var tak uzlikt "uzlādēties" -
- kruta ne :) - bet man dajoš veselību - daudz un labu - pārējais pofig, sapelnīsim, nopirksim -

- bet par ko citu - jāpieraksta sev, jo gardi sanāca -
- (šoreiz veģetārieši drīkst aizgriezties) -
- vistu siržu/aknu sautējums ar baklažāniem un tomātiem un Kūma Hmeļi-Suneļi -
-
- sāku ar baklažānu palielu, kuru sagriezu nelielos kubiņos un noliku atsīvoties (ar sāli) uz min. 15it -
- ņēmu sauju siržu, sauju aknu, ceturdaļsauju sakapāta purava (var arī sīpolu - man prosta puravs ļoti garšo) -
- uzkarsētā pannā ar bik eļļu liku cepties sirdis + aknas + puravu -
- tikmēr sagriezu trīs tomātus - arī sīkos kubiņos, ādas nenoņēmu, kā citi profiņi dara (slinkums un man garšo tā) -
- kad pannā viss apcepies - liku iekšā baklažānus (sanāca savas divas lielas saujas vismaz) un tomātus (apm. tikpat vai bik' mazāk) -
- uzbēru lielu šķipsnu Kūma garšvielmaisījuma, mazu šķipsnu sāls (jau baklažānos gana palika), pussauju sakapātus pētersīļus un bikiņ svaigi maltus piparus -
- un vēl klāt - netaņemama lieta - ar nazi plakani saspiestu, palielu ķiplokdaivu - (var prosta iespiest ar spiedi) -
- vāku virsū, uguni lejā un uz vismaz 30 min sautēties -
- kaut kad pēdējās 10it minūtēs - pieliku pusēdamkaroti tomātu pastu (ne Kečupu! ;) ) - lai sabiezina/satumē gardumu -
- ar rīsiem vai tml. - gardums mjammm - ziemīgs paēdiens -

p.s. sore - man tās mērvienības receptēs ikdienā apmēram tā arī ir - saujās, šķipsnās mērāmas - cerams saprotami :)
Comments
kuminjsh From: [info]kuminjsh Date: 5. Janvāris 2015 - 23:54 (:: saite ::)
ņammmm! :)
le_minga From: [info]le_minga Date: 5. Janvāris 2015 - 23:55 (:: saite ::)

mhmm - ļoti ņamm :)
le_minga From: [info]le_minga Date: 5. Janvāris 2015 - 23:57 (:: saite ::)
p.s. kindzas liela šķipsna tur arī ļoti iederētos - nebija man krājumos, bet domāju būtu labi...
kuminjsh From: [info]kuminjsh Date: 6. Janvāris 2015 - 00:01 (:: saite ::)
Iederētos gan! Kindzu var likt pie visa, kas ar hmeli-suneli iepravīts! Un ja vēl tur tomāti un baklažāni, tad skaiti, ka riktīgs gruzīnu ēdiens ;)
le_minga From: [info]le_minga Date: 6. Janvāris 2015 - 00:12 (:: saite ::)
tu redz kā :) saki gruzīnu - heh :)
-
es lielu daļu "paikas" ikdienā gatavoju uz "čuju" (man prosta nepatika reiz ēst gatavot - un riebj atkārtoties, bet - ja jau tas jādara - cenšos meklēt ko jaunu/nebijušu) - konkrētiem dārzeņiem, produktiem "na čuj" manuprāt labi klāt der konkrēti citi produkti vai garšvielas - tā ij miksēju... :) ienācās mājās tās sirces un aknas, paskatot savu dārzeņgrozu - izdomāju ēdienu... un tevis iedāvatais, pašgatavotais garšvielmaisījums (nav vēl viss iztērēts ;) ) arī man jau ierakstījies prātā, pie kā vislabāk garšo un šķita obligāti izmantojams (pie, manā galvā izštukotajam, ēdiena :D )... pagaršojot beigās, izdomāju par kindzu, kas noteikti derētu (kaut neesmu tās fans - ne visos ēdienos tā patīk, bet te noteikti derētu)...
vineta From: [info]vineta Date: 6. Janvāris 2015 - 09:09 (:: saite ::)

Izklausās labi ;) Es ar nesaprotu, kas ļaužiem ir ar tām tomātu miziņām - nekad nav traucējušas :))
le_minga From: [info]le_minga Date: 17. Janvāris 2015 - 20:01 (:: saite ::)
jā nudien - tas pats ar papriku... man netraucē, bet citi grilē smalki vai uz gāzes liesmas svilina, lai tik ādu novilktu...
:: ~ 7 ~ :: .. :: puxtēt ::
:: es ::
:: le Minga :: alias :: Leo... ::
User: [info]le_minga
Name: :: le Minga :: alias :: Leo... ::
:: kalendārs ::
Back Augusts 2021
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
:: saites ::