lavendera -

> Recent Entries
> Archive
> Friends
> User Info

Links
patiesi
ģeodati
britu komēdijas
grāmatas
spāņu podkāsti
popadancevs
naktsmājas
latv. filmas
stereo
lidojumi
podkāsti
mājas
anglene
putnu balsis
dzīvokļu cena
grāmatas gen
aum
workaway
smadzenes
Antons
poliglots
psihe 1
psihe 2
coursera
stupidfox
cariatura.ru
banksijs

July 9th, 2018


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
01:44 pm
Bērnkopība man zināmā mērā atgādina krav maga.
Jo tu nevari ļaut visam relaksēti iet pašplūsmā, tev ir jāreaģē uz visu vienlaikus (tipa, fonā viens lamādamies vicina nazi, bet no labās un kreisās puses tuvojas citi aizdomīgi tipi, pa perimetru ir žogs ar trim izejām, viena apgaismota, divas ne, dažus metrus attālāk ir dzelzs stienis, bet kāda it kā neitrāla persona stāv ceļā uz to).
Vakar manās mājās bija seši gabali razbainieku, no kuriem tikai divi saprātīgā vecumā. Un pēc tam visi seši bija Noslēguma koncertā.
Man šķiet, tādā gadījumā kaut kas tiek uzticēts dabiskajai atlasei.
Vai arī jāpaļaujas uz tantēm-vecmeitām (kas savulaik bija katrā dzimtā), kas pieskata, lai rāpotājam neiesit ar durvīm, lai piecgadnieks pārāk intensīvi nepierāda trīsgadniekam, kurš te ir alfa, kurš omega, lai septiņgadnieks bez atļaujas neizšmauc pagalmā, lai pusaudzis nejūtas nenovērtēts, uztaisa visiem ēst, padomā par to, ka sīkie pret pusnakti aizmigs, un paņem ārgulēšanas pričendāļus, redz kurš ir nosalis, kurš jāievīsta šallē, kuram jāuzliek cepure, jo viņš jau klepo, un ko darīt, lai mazulis nebrauc ar roķelēm dibenā priekšā sēdētājam/nebrēc pa visu laukumu.
Jebkurā gadījumā daudzbērnu ģimenē nevienam neskrien pakaļ ar "Vai tu paēdi? Kāpēc tik maz apēdi? Ēd vēl! Viss jāapēd! Garšīgs! Am!" vai "Uzliec cepurīti! Nosalsi! Uzvelc jaciņu!"
Vai jūs zināt kādu, kam ir melnā josta bērnu audzināšanā?

(okei, okei, es zinu, ka tas skan baisi divdomīgi :D)

(3 ir | apliecini to, ka esi)

Comments:


[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:July 9th, 2018 - 02:15 pm
(Link)
Eh vecs jocins. Ar pirmo beernu dreebiites izmazgaa izzaavee izgludina. Ar otro izmazgaa izzaavee. Ar treso (ieturam pauzi) izzaavee.
[User Picture]
From:[info]tipa75
Date:July 9th, 2018 - 02:42 pm
(Link)
Viss normāli. Ja nenojūdzies sākumā, tad arī 4 ir OK. Mana māte teica, ka pēc 4 kaut 10, nekas vairs nemainoties.
Man zināmajās ģimenēs, kur ir 5 nevienam nav opcijas tikai spēlēt datoru un pūsties. Izaug čakli un atbildīgi cilvēki - visu māk, visu var, ko negrib arī izdara, jo vajag. Mājas tīrība gan tur tāda, ka bāriņtiesa pa taisno uz bērnunamu aizsūtītu tāpēc vien.
es aizvakar iedomājos, ka manējie ir apvēlušies un ja būtu vieta, nemaz nebūtu par skādi vēl kāds bariņā.
[User Picture]
From:[info]x_f
Date:July 9th, 2018 - 10:42 pm
(Link)
Man rados ir ģimene ar pieciem bērniem. Nu jau tie vairs nav bērni, un visi izauguši kā raksti – čakli un atbildīgi, visu var un spēj. Par mājas tīrību gan man tur sūdzību nebija. :)

> Go to Top
Sviesta Ciba