lavendera - Viedoklis

> Recent Entries
> Archive
> Friends
> User Info

Links
patiesi
ģeodati
britu komēdijas
grāmatas
spāņu podkāsti
popadancevs
naktsmājas
latv. filmas
stereo
lidojumi
podkāsti
mājas
anglene
putnu balsis
dzīvokļu cena
grāmatas gen
aum
workaway
smadzenes
Antons
poliglots
psihe 1
psihe 2
coursera
stupidfox
cariatura.ru
banksijs

October 23rd, 2015


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
11:08 am - Viedoklis
http://www.aprinkis.lv/sabiedriba/dzive-un-ticiba/item/27583-viedoklis-nelaist-seit-nevienu-%E2%80%93-tas-ir-vienigais-cels?utm_source=draugiem.lv&utm_medium=say&utm_campaign=post_1494485190

Šorīt uz darbu braucot, uzliku austiņās Mišela Tomasa arābu valodas kursa pirmo CD. Nee. Neiepatikās. Labāk tad atsākt pašaizsardzības kursus.
Tiesa, Mišela Tomasa franču valodas audio man ir atstājuši labu bāzīti pamatlietu saprašanai. No šī rīta aptuveni skaidrs, ka tēja arābiski ir čei, sieviešu dzimte no vīriešu atšķiras ar galotni a, "auzas" ir kaut kas tipa "vai tu vēlies", "ena" - es esmu ... bet mācīties negribas, nee. Un pastulbi liekas katrā valodā apgūt standartu "es gribu sviestmaizi, gribu omleti, gribu kolu" - a kur paliek, piemēram, "dodiet man, lūdzu, simt gramu ceptu skorpionu"? (nē, nu protams, loģiski padomājot, klāt būtu jāpiemācās tikai vārds "skorpionu")

Negrib kāda ar mani doties ekskursijā uz Emirātiem? (Divatā viesnīcas istaba lētāka.) Varēs paskatīties, kā arābi braukā apzeltītās mašīnās ar sašpricētiem lauvām un gepardiem blakus :)
Tags:

(5 ir | apliecini to, ka esi)

Comments:


From:[info]eermaniitis
Date:October 23rd, 2015 - 12:17 pm
(Link)
vai neprecētas tur laiž?
[User Picture]
From:[info]lavendera
Date:October 23rd, 2015 - 12:42 pm
(Link)
Laiž. Tur vispār ir tikai 25% sieviešu. Tiesa, sacerēties uz iepazīšanos ar miljonāru nav vērts, kā es šodien pa punktiem lasīju AAE domubiedru kopienā draugos :)
[User Picture]
From:[info]svari
Date:October 23rd, 2015 - 03:32 pm
(Link)
Man šķiet, ka arābu valoda ir nelabskanīgākā no visām, kuras esmu dzirdējis. Nu labi, es to biju spiests klausīties, lai par velti skatītos futbolu, bet tas nebija ciešams, es griezu nost skaņu (vislaik tā "h" skaņa!)
[User Picture]
From:[info]lavendera
Date:October 23rd, 2015 - 04:04 pm
(Link)
Man laikam ir gadījies dzirdēt kaut ko netīkamāku. Taizemē; ja neko nejaucu, man šķiet, tie bija korejieši, kuru valoda tik tiešām izklausījās pēc suņu riešanas.
Arābiski skatījos seriālus Marokas televīzijā, nebija nemaz tik ļauni.
[User Picture]
From:[info]heda
Date:October 23rd, 2015 - 10:30 pm
(Link)
tas "h" ir mazliet tāds kā atkrēpojoties pirms spļaušanas

> Go to Top
Sviesta Ciba