|
March 11th, 2014
08:09 pm - Kulinārās cirslības Varu piedāvāt cepumus, ar kuriem efektīvi ārstēt no saldumu atkarības :))
Šovakar mēģināju uztaisīt trifeles draudzenei, kam ir cukura diabēts, bet man nav ne jausmas, kāds ir stēvijas pilienu ekvivalents pret parastu cukuru. Pilināju, kamēr man likās, ka pietiek.
Pagaršojot galaproduktu, secināju, ka garša ir ļoti dīvaina un kā trifeles tās nav sevišķi baudāmas.
Piejaucu kukurūzas un rīsu miltus, olu un uzcepu cepumus.
Šobrīd esmu apēdusi VIENU cepumu.
Man šķiet, ka neko saldu negribēšu līdz Jaunajam gadam :/
|
Comments:
| From: | str |
Date: | March 11th, 2014 - 08:25 pm |
---|
| | | (Link) |
|
hi hi:)
| From: | tipa75 |
Date: | March 11th, 2014 - 08:41 pm |
---|
| | | (Link) |
|
Es no sākuma arī būros ar visādiem brīnumiem, lai savai c.d. jaunkundzei našķus uztaisītu. Bet ar laiku secināju, ka pūlies kā gribi - rezultāts ir līdzīgs t.i. gala produktā ogļhidrātu daudzums atšķiras minimāli, tāpēc tagad viņa ed visu to pašu ko pārējie mirstīgie, tikai mazākā apjomā.
ja trifeļu galvenā sastāvdaļa ir pupiņas ar kakao, tad laikam taču tomēr tur ir mazāk ogļhidrātu.
| From: | str |
Date: | March 11th, 2014 - 08:56 pm |
---|
| | | (Link) |
|
nu sveika:)) pupiņas ir labs ogļhidrātu avots:)
relatīvi, es domāju. Trifeles tak nevar taisīt no gaļas.
ka tik stēvija nav saldāka par cukuru?
loģiski, ka ir, es taču tur nelēju stēviju karotēm. Bet cik pilieni stēvijas atbilst divām karotēm cukura, to man līdz šim neviens nav paskaidrojis.
| From: | str |
Date: | March 11th, 2014 - 08:56 pm |
---|
| | | (Link) |
|
kādi pilieni 2
| From: | krazuu |
Date: | March 12th, 2014 - 12:50 pm |
---|
| | | (Link) |
|
Man šķiet, ka 4. Kaut kur bija arī rakstīts - laikam uz pudelītes.
Kā lai to vienmērīgi iemaisa biezā masā?
| From: | krazuu |
Date: | March 12th, 2014 - 02:12 pm |
---|
| | | (Link) |
|
Kādā konsistencē tev ir tā stēvija? Man ir kā sīrups, tātad tējā, kafijā, kokteilī vai citā biezeņveidīgā masā pietiek vnk ar rūpīgu izmaisīšanu ar atbilstošu darbarīku.
pilieni. bet vakar bija jāmaisa riktīgi biezā biezenī, nevis kaut kādā tur šķidrumā.
| From: | krazuu |
Date: | March 12th, 2014 - 03:13 pm |
---|
| | | (Link) |
|
pamēģini ar tādu saputot, piemēram, Nutellas krēmu vai zemesriekstu sviestu (nu, lai rastos priekšstats)
| From: | krazuu |
Date: | March 12th, 2014 - 03:28 pm |
---|
| | | (Link) |
|
Par zemezriekstiem nezinu, bet nutellas krēma biezuma darinājumi ir putoti, jā. Drīzāk gan mīcīti :) Un rokas pēc tam stīvas mazliet, jā :) Hmm, nu vēl varbūt var ķepsēties ar smērlāpstiņu vai karoti vulgaris, bet es tomēr parasti izvēlos šo 'putojamo', jo tomēr sanāk viendabīgāk un vienmērīgāk.
aha, nez cik ilgi jāputo, lai četrus pilienus stēvijas vienmērīgi izkliedētu pa visu bļodiņu :D
| From: | krazuu |
Date: | March 12th, 2014 - 03:32 pm |
---|
| | | (Link) |
|
2x uz austrumiem + 2x uz rietumiem un būs ok :) Bet viss, protams, atkarīgs no rokas meistarības un kulinārās karmas :)
| From: | krazuu |
Date: | March 12th, 2014 - 03:34 pm |
---|
| | | (Link) |
|
|
|