lavendera -

> Recent Entries
> Archive
> Friends
> User Info

Links
patiesi
ģeodati
britu komēdijas
grāmatas
spāņu podkāsti
popadancevs
naktsmājas
latv. filmas
stereo
lidojumi
podkāsti
mājas
anglene
putnu balsis
dzīvokļu cena
grāmatas gen
aum
workaway
smadzenes
Antons
poliglots
psihe 1
psihe 2
coursera
stupidfox
cariatura.ru
banksijs

February 20th, 2013


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
11:20 am
"Līdz sešu gadu vecumam bērna smadzenes neuzrāda alfa EEG frekvences - apzinātu smadzeņu darbību - kā dominējošu stāvokli.
Citiem vārdiem sakot, pirmie seši bērna dzīves gadi tiek pavadīti hipnotiskā transā!
Šajā laikā bērna uztvērumi par pasauli tiek tieši lejupielādēti zemapziņā bez jebkādas vērtēšanas un analītiskā, sevi apzināties spējīgā prāta filtriem, kurš vēl nav pilnībā izveidojies. Tātad fundamentālie priekšstati par dzīvi un mūsu lomu tajā tiek apgūti, kamēr vēl nespējam izvēlēties vai noraidīt šos uzskatus. Mēs vienkārši tiekam ieprogrammēti.
..kad attiecīgā informācija ir ieprogrammēta, tā neizbēgami ietekmēs 95% cilvēka uzvedības visu atlikušo mūžu.

Izmantot veselo saprātu, lai sarunātos ar zemapziņu un izmainītu to, ir tas pats, kas izmainīt kasetē iemainītu programmu, sarunājoties ar magnetofonu. Nevienā no šiem gadījumiem mehānismā nav tādas būtnes vai komponenta, kas jums atbildēs, veidojot dialogu."

(Spontānā evolūcija)
Tags:

(15 ir | apliecini to, ka esi)

Comments:


[User Picture]
From:[info]kautskis
Date:February 20th, 2013 - 11:36 am
(Link)
Kam mums vispār izglītības sistēma, bērni skolā sāk iet tikai tad, kad visu jau iemācījušies.

Kur tu šo brīnišķīgo apcerējumu ar tik pārliecinoši pamatotajiem secinājumiem izlasīji?
[User Picture]
From:[info]lavendera
Date:February 20th, 2013 - 11:44 am
(Link)
Avots norādīts. (Klāt bija grafika ar EEG mērījumiem dažādos vecumposmos.) Skolā mācoties, bērni taču apgūst faktus (apziņas funkcija - vākt faktus un glabāt) nevis bāzes reakcijas uz pasauli (zemapziņas joma).

Es realitātē redzu, cik ļoti atšķiras bērni, kurus kopš dzimšanas "audzinājis" visu dienu ieslēgts televizors, un tie, kuri auguši, sarunājoties ar vecākiem.
[User Picture]
From:[info]nxn
Date:February 20th, 2013 - 11:48 am
(Link)
man vispr bija šoks, varbūt offt., bet es izlasīju vienā ne tik vecā grāmatā vācu bērnu ārstu pētījumu, ka 37% (!!!!!) bērnu līdz 5 gadu vecumam NEKAD un NEVIENS nav lasījis priekšā!!!! es nesaprotu, kur un kā tie bērni vispār leksiku dabū iekšā!!
[User Picture]
From:[info]lavendera
Date:February 20th, 2013 - 11:52 am
(Link)
ai, tas vēl tematiski sasaucas ar to, ka ģimenes locekļi viens ar otru vispār runā vidēji tikai kādas 15 minūtes dienā...
[User Picture]
From:[info]kautskis
Date:February 20th, 2013 - 12:02 pm
(Link)
Hmm, ar mani vecāki laikam ne tā runāja. Es tiešām nesaprotu, kā ar "bērni, kas cauru dienu lūr televizorā, ļoti atšķiŗas no tiem, ar kuŗiem vecāki sarunājas" var pamatot to, ka "95% (kāpēc tieši 95? Kāpēc ne 96% vai 97%?) procentu uzvedības visu atlikuso mūžu ietekmē tas, ko ieprogrammēja līdz sešu gadu vecumam."

Turklāt mani skolā centās audzināt par krietnu, apzinīgu un kārtīgu pilsoni, un fakti bija tikai tā, veids, kā to iemācīties. Katrā ziņā man ļoti centās ieaudzināt kādu noteiktu uzvedību. Bet velti, velti, izrādās.

Un kas seko tālāk? Paziņojam, mani ne tā audzināja, un viss, ko es varu darīt?
[User Picture]
From:[info]lavendera
Date:February 20th, 2013 - 12:10 pm
(Link)
Klau, grāmatā ir 420 lappuses, es esmu tikusi līdz septiņdesmit otrajai. Ar tagu "guru" savā žurnālā piefiksēju to, ko pati gribu atcerēties un vajadzības gadījumā pārdomāt lietišķos nolūkos. Minētajā grāmatā ir numurētas atsauces uz literatūru, kurā rodams dziļāks pamatojums, "kāpēc, kur, kas". Grāmatas beigās minētas metodes, kas ļauj pārprogrammēt zemapziņu. Hipnotiskā stāvoklī iedvesta info ir labojama nevis ar apziņas palīdzību, bet ar metodēm, kas ļauj piekļūt zemapziņai (ar ko saslimi, ar to ārstējies).
Vai tu gribi ieslīgt dziļā disputā? Es ne, man jāstrādā.
[User Picture]
From:[info]kautskis
Date:February 20th, 2013 - 12:12 pm
(Link)
Nuja, man arī jāstrādā. Vienkārši man pagrūti ignorēt koši degošas bulšita detektora lampiņas, tāpēc atkal uzrāvos. Neņemiet vērā.
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:February 20th, 2013 - 12:19 pm
(Link)
Then again, no 6 gadu vecuma līdz 21 gadu vecumam smadzenes to vien dara, kā tiek vaļā no "liekās" informācijas, t.i., ierakstīt jau var, kādu figņu vien grib, bet izvēle notiek pēc tam.
(http://ocw.mit.edu/courses/brain-and-cognitive-sciences/9-00sc-introduction-to-psychology-fall-2011/brain-ii no ~17.10)

Smadzenes mainās un veidojas (aš fiziski izmērāmi!) visa mūža garumā.
[User Picture]
From:[info]lavendera
Date:February 20th, 2013 - 12:22 pm
(Link)
starp citu, šito grāmatu lasot, es tieši par tevi iedomājos kā visnotaļ neparastu un sakarīgu piemēru, kā vajadzētu izturēties pret mazu bērnu atvērto zemapziņu :)
[User Picture]
From:[info]lavendera
Date:February 20th, 2013 - 12:25 pm
(Link)
norādītajā linkā man patlaban nav laika ielīst, bet diemžēl visu nepilngadības periodu parasti turpinās tās pašas ietekmes, kas agrīnajā bērnībā (ģimenes šabloni), tā ka varētu būt pagrūti iztīrīt to zemapziņu, ja tajā brutāli tiek stūķēts viss tas pats.
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:February 20th, 2013 - 12:44 pm
(Link)
nubeidz, no 6 gadiem sākas Ļaunā Izglītības Sistēma un vispār reizēm jābrīnās, kā mēs visi neesam kļuvuši par trakojošiem psihopātiem. (Šajā jomā neviens nepārspēj Dariana Līdera "What is Madness", kas ļaus katram sevi cienošam ļaudim sev diagnosticēt ūdeni ceļgalā un lepoties ar to.)

/ja nopietni, tad man šķiet, ka cīņā starp bērna smadzenēm un vecāku tupumu bērna smadzenes uzvar vienā setā.
[User Picture]
From:[info]lavendera
Date:February 20th, 2013 - 12:51 pm
(Link)
Nu, apdomājot, kas manī nogulsnējies pirmajos sešos gados, es nemaz nebrīnos, ka man nav bijuši nekādi aktīvi centieni izveidot ģimeni (būtu jāpatīra tas zemapziņas priekšstats, ka ģimene - tā noteikti nav vieta, kur gūt mieru, atbalstu un prieku).
Ej nu pacīnies pret to, ja tu esi sīkais...
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:February 20th, 2013 - 01:07 pm
(Link)
nu a es atkal savus trīs bērnus pamatoju ar "mani pirmie seši gadi bija tādi, ka es izmantoju katru iespēju uztaisīt kādam laimīgāku bērnību". T.i., ar līdzīgiem ievades datiem var dabūt radikāli atšķirīgu rezultātu. Viens bārenis kļūst par masu slepkavu, cits par betmenu. Ar audzināšanu, kādu dabūjis Šimkus, var uzaudzināt arī klīnisku neirotiķi. /pēdējais tāds nezinātnisks piemērs, protams

tas, protams, nenozīmē, ka ir vienalga, vai tu vakarā pastāsti bērnam pasaciņu vai piedzeries un nodauzi viņu zili melnu; es vairāk cīnos ar salmu vīru vārdā "es neko nevaru darīt, man bija nelaimīga bērnība"
[User Picture]
From:[info]lavendera
Date:February 20th, 2013 - 01:10 pm
(Link)
nuja, nuja. Jāņem ciet kāda no piedāvātajām zemapziņas tīrīšanas metodēm un jāpastrādā vairāk :)

un vispār bērniem tādus pašsakārtošanās paņēmienus vajadzētu labi agri jau skolā apgūt.
[User Picture]
From:[info]ravejsledzejs
Date:February 20th, 2013 - 12:43 pm
(Link)
tāpec jau man būtu ļoti interesanti redzēt, kas sanaks no tā bērna, kuru man trīsgadīgu iesmērēja audzināšanai... kad būs ticis pāri pubertātei gribu viņu satikt un pavērot, kāds vājprats tur veļas ārā ;o)

> Go to Top
Sviesta Ciba