lauska ([info]lauska) rakstīja,
@ 2008-01-07 00:24:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Atskaite par zinātniski pētniecisko darbu. Nr - 1.
Ievads ir gatavs, daiļrades vērtējums - iesākts. Divas A4 formāta lapas, kas prasīja astoņas stundas.
Negaidīti lēnos tempus vērā ņemot, jāsaka, ka šis bija pēdējais laiks sākt rakstīt. Problemātika slēpjas tajā, ka nezinu, ko no manis gaida, un nepārtraukti sevis rakstīto pārlaboju, jo novirzos no tēmas. Arī tagad, kad šķiet - esmu noslīpējusi tekstu līdz pilnībai-, aplauzos, jo manis rakstītajā ir runa par feminismu un vīriešu tēlu nozīmi Ikstenas prozā, nevis par sievietes - mātes un sievietes - meitas savstarpējo mijiedarbi.
Lai nenāktos dzēst sešas stundas lasīšanas, rakstīšanas un švīkāšanas šodien, esmu izdomājusi pamatojumu, kāpēc sevis rakstītajā pievēršos vīriešiem nevis mātēm un meitām "Dzīves svinēšanā" un "Dzīves stāstos", bet to es labprātāk paturēšu pie sevis.
Katrā ziņā - pieņemšu, ka šodien rakstītais ir tāds kā daiļrades vērtējuma ievads, kas runā par svarīgākajām atziņām, kas rodas pētot Ikstenas prozu, un pēcāk mēģināšu sevi piespiest pievērsties savas pētāmās problēmas specifikai, runājot par lietu nevis par kaut kādiem vīriešiem, kurus Ikstena pārsvarā izmanto tikai kā pateicīgu fonu, lai pilnvērtīgāk atklātu lasītājam sievietes individualitāti.


(Ierakstīt jaunu komentāru)

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?