Pātaru Ansis' Journal
 
[Most Recent Entries] [Calendar View] [Friends]

Below are 20 journal entries, after skipping by the 120 most recent ones recorded in Pātaru Ansis' LiveJournal:

    [ << Previous 20 -- Next 20 >> ]
    Sunday, November 16th, 2014
    10:24 pm
    Šorīt pulksten 9os trolejbusa pieturā man piesējās sektantes. Tb es domāju, ka sektantes, jo priekšā nestādījās, bet tā viņu iznešanās bija tāda lēnīgi-svētsvinīga kā Pietuka Krustiņam, tātad nekas cits viņas nevarēja būt.
    Sektantes: - Mēs ilgi jūs neaizkavēsim, gribam parunāties.
    Es (ar vienu aci vēroju mikriņu, kas tuvojas): Nu labi.
    S: Iedomājieties - ja vienu dienu pēkšņi parādītos ziņa, ka viss pasaulē ir lieliski, visi cilvēki ir laimīgi un viss ir labi!
    Es: O, tas būtu brīnišķīgi!
    S: Nu bet cik reāla tāda ziņa būtu?
    Es: Manā pasaulē - visnotaļ!
    S (uz pauzes, abas skatās uz mani mutes pavērušas): E?...
    Es: Ziņas nelasu, TV man nav, ar mani un maniem tuviniekiem viss kārtībā, tāda ir mana pasaule.
    S (nīgri): Bet apkārtējā pasaulē taču visādas nejēdzības pamanat?
    Es: Nē, ja speciāli nemeklē, nekādu nejēdzību nav! Lai priecīga diena! (un iekāpu mikriņā)
    Nu jā, vēl dažas minūtes un:
    - vai nu viņas mani apvainotu strausa politikā;
    vai nu es viņas sāktu pievērst simoronam :D
    Tuesday, November 11th, 2014
    11:08 pm
    Mana māmiķīte, kā allaž, "iespārda".
    Brīvdienās, klausoties kaut kādu LR2 vēlējumu koncertu, viņa tā sapņaini ierunājās, ka dikti jau gribētos kādreiz arī ko sev adresētu dzirdēt. Lieku aiz auss. Šodien viņai vārda diena, atrodu LR2 raidījumu "Labu apetīti" (vai kaut kā tā), nosūtu apsveikumu. Nepabrīdinu, protams, lai Pārsteigums lielāks. Un ko domājies, tieši šodien pusdienlaikā šī neklausās radio, bet skatās parādi! :D
    Labi vēl, ka māsīca bija dzirdējusi un uzzvanīja, lai pasajūsminātos! ;)
    Monday, November 10th, 2014
    10:20 pm
    Bildi ar maniem nagiem FB ielaikojuši 3 vīrieši - nav slikts rezultāts priekš manikīra foto! ;)
    ... tālāk ... )
    Sunday, November 9th, 2014
    10:07 pm
    Brīvdienās bija fascinējoša saruna ar māti.
    Māte: - Tu "Latvijas Pastu" esi kādreiz mēģinājusi lietot?
    Es: - Eeeeeee... /drudžaini domāju, ko uz šādu īpatnēju jautājumu, lai atbild/
    Māte: - Jūs makaronus vispār ēdat?
    Es: Eeeeeee.... /WTF, kāpēc tik ātri nomainījās tēma oder kāds sakars "Latvijas Pastam" ar makaroniem, oder es, ko, esmu sajukusi prātā un dzirdu pavisam ne to, ko man saka, un sen jau?/
    Apmēram pēc 3 minūtēm sarunas (kurā mans vienīgais ieguldījums bija "Eeeee..." ik pa laikam), beidzot sapratu, ka pieminēta tiek "Latvijas pasta", nevis "Latvijas Pasts"! :D
    Friday, November 7th, 2014
    12:09 pm
    Palasījos es te vienā Cibas žurnālā komentārus, un attiecībā uz Latviju kā homofobāko valsti ja ne pasaulē, tad Eiropā nudien, sliecos pievienoties ārkārtīgi nepopulārajam [info]unpy viedoklim, ka tā jau nemaz nav. Jā, ir kāds bariņš dimiterveidīgo ekstrēmistu, bet kur viņu nav. Delfu komentāri vispār nav arguments (jo īpaši pilnmēness laikā), kur garantija, ka visu to neraksta kādi daždesmit, nu simts cilvēki - paši sev oponējot un savā starpā rejoties. Sen gan neesmu lasījusi, bet kādreiz bezmaz tā izskatījās.
    Un vēl ir interesanti, ka cilvēki, kam ir pazīstami daži geji (iespējams - viens) sirsnīgi atstāsta, ka viņu draugs ir teicis, kā nu šis te LV ticis diskriminēts. Piedodiet, man viņi ir pazīstami steriem - gan puiši, gan kāds pārītis meiteņu, daži no viņiem patiesi tuvi draugi, tak neviens nav stāstījis par smagiem diskriminācijas gadījumiem. Nē, nu var jau būt, ka visi nolēmuši mani saudzēt un ļaut neizkāpt no rūķu-pūķu pasaules :)
    Sunday, November 2nd, 2014
    8:24 pm
    Viļums uzvedināja...
    Te nu es visus veģetāriešus un sivēnu draugus palūgšu aizgriezties, lai netraumētu psihi!
    ... tālāk ... )
    10:28 am
    Es ar vēl jo lielāku prieku gatavotu ēst, ja būtu kāds, kas aiz manis nomazgā traukus (KĀRTĪGI nomazgā, tā it kā es pati to būtu darījusi)...
    Saturday, November 1st, 2014
    11:08 pm
    Poll #20201 Muzikantu gaļa
    Open to: All, results viewable to: All

    Tu zini, kas ir muzikantu gaļa?

    View Answers

    Nu bet, protams!
    12 (40.0%)

    Iespējams, bet neesmu pārliecināts
    2 (6.7%)

    Nezinu, un, spriežot pēc nosaukuma, nemaz negribu zināt!
    2 (6.7%)

    Nezinu, bet gribu zināt
    12 (40.0%)

    Pofig! /kapā "Vanagu"/
    2 (6.7%)

    Tu zini, kāpēc tāds nosaukums?

    View Answers

    Aber protams! Sīkāk pastāstīšu komentāros
    3 (10.7%)

    Man ir versija par to
    7 (25.0%)

    Nezinu, un, kā jau teicu, negribu zināt!
    1 (3.6%)

    Nezinu, bet gribētu uzzināt.
    15 (53.6%)

    Pofig! /kapā "Vanagu"/
    2 (7.1%)

    Vieta jautājumiem, komplimentiem, sajūsmas saucieniem un tostiem

    6:39 pm
    Uztaisīju FB noskatīto veģetāro majonēzi (bez olām):
    kārbiņa konservētu balto pupiņu;
    300 g eļļas
    pustējkarote sāls
    pustējkarote cukura
    tējkarote sinepju
    2 ēdamkarotes citronu sulas.
    Pupiņas (šķidrumu nolej) sablenderē, pieliek sāli, cukuru, sinepes, sablenderē, pa druskam lej klāt eļļu un blenderē, lai sanāk viendabīga masa. Beigās pielej citrona sulu, sablenderē.

    Manas piebildes:
    nebiju pārliecināta par eļļu - 300 g vai 300 ml, lēju uz aci.
    citrona sulu arī ņēmu, kā sanāca - citrons tāds pasauss gadījās izspiedu visu.
    beigās nenocietos, pieliku rīvēto parmezāna tipa sieru - kad jau, tad jau, lai ir siera majonēze! ;)
    Friday, October 31st, 2014
    12:59 pm
    Vispār jau Ziemssvētki nāk, ja kas.
    Es te pirms kāda laika par to iedomājos un sāku krāt naudu, tb katru reizi, kad makā atradu "zelta dālderi" (50 centus) iemetu krājkasītē. Uz šo brīdi esmu sakrājusi vairāk kā 25 eiro, lūk. Un ņemot vērā to, ka vienlaikus čakli adu zeķes/cimdus radiniekiem, izskatās, ka kādam (tb man) uz Ziemassvētkiem būs jauka dāvana ;)
    Monday, October 27th, 2014
    8:20 pm
    Blakus man dzīvo latviešu kundzīte tā uz gadiem 80. Reiz pa reizei mēs saskrienamies pie durvju slēgšanas. Tad vienmēr pēc obligātā "ak, es jūs atkal nepazinu!" (varētu padomāt, ka es ik pārdienas mainu parūkas un ķermeņa parametrus :D), viņa jautā, vai man netraucē viņu televizors, jo dzirde esot švaka, tad nu tā griežot paskaļāk. Un es vienmēr saku, ka nē, nē, nekādas problēmas. Lai gan reizēm gadās noklausīties visādas šlāgerparādes un "vienīgi jums" no A līdz Z, aber uz dažiem seriāliem rodas vēlme iet un pajautāt, kas tas tāds bija, ko viņa tur skatījās ;) Bet tas viss nieki vien. Jo, pirmkārt, nudien neesmu tik jūtīga, lai par to žēlotos. Un otrkārt - man patīk attieksme: cilvēks apzinās, ka varētu traucēt apkārtējos un atvainojas par to.
    Savukārt, ja runājam par augšas kaimiņiem - nu tiem, kam tie 3 vai 4 bērni un suns 2istabu dzīvoklī: ja nu man kādreiz būtu tā veiksme vērot, kā Daugavā slīkst kāds no viņu ģimenes (vai pie patiesi laimīgas sakritības - VISI), ticiet man - es ne palīdzīgu roku pati sniegtu, ne glābējus sauktu, bet gan dietu krastā un dziedātu komiskas dziesmiņas. Ik pa laikam pieminot viņu varoņdarbus: sākot ar aplami uzlikto grīdu ar bungu efektu, urbšanu un putekļu sūcēju 1os naktī, viņu suņa nočurāto izkārto veļu un beidzot ar visādām neadekvātām izdarībām (šobrīd, piemēram, man virs galvas kāds laikam mācās braukt ar skrituļslidām).

    Un ar šo es gribētu likt aiz auss visiem tiem gudriniekiem, kas ierēc par lejas kaimiņiem, kuriem, redz, nepatīkot, ka augšminēto gudrinieku ģeniālais bērniņš 6os no rīta mācās staigāt, stumdot pa flīzētu grīdu tabureti: izturieties ar kaut vai minimālu cieņu pret apkārtējiem, jo var gadīties, ka šis pats lejas kaimiņš reiz būs vienīgais, no kura varētu gaidīt palīdzību grūtā brīdī, bet vai viņš šo palīdzību jums sniegs?...
    Sunday, October 26th, 2014
    10:56 pm
    Piecelties šorīt, starp citu, bija grūtāk kā parasti. Iespējams, ka organisms jutās apjucis: hmmm, ja šī ir darba diena, tad kāpēc mēs ceļamies stundu vēlāk? Bet ja šī ir brīvdiena, tad kāpēc mēs ceļamies šicik agri?! Iespējams, ka pie vainas tomēr kaimiņi (atkal), kuri vakar 2os naktī bīdīja mēbeles un skraidelēja pa dzīvokli kurpēs ar cietām zolēm. Aizgāju gulēt ar ciešu apņemšanos tūliņ pēc piecelšanās (tb īsi pirms 7) ar koku paklapēt pa viņu balkona margām. Bet kamēr vārīju ūdeni tējai, šie scukas jau bija piecēlušies un stampāja apkārt ;/
    Saturday, October 25th, 2014
    11:47 pm
    Vakar, kamēr gludināju, noskatījos 2 filmas:
    http://filmix.net/trejlery/87428-zhenschina-vo-dvore-dans-la-cour-2014.html
    Tipiski franciska: viss kaut kas notiek, aktieri labi, bet doma - a par ko bija dziesma? - īsti nav skaidra. Bet jebkurā gadījumā nejūtos laiku zemē nometusi ;)

    http://filmix.net/dramy/93442-belye-nochi-pochtalona-alekseya-tryapicyna-2014.html
    Jaunākā Končalovska filma. Godīgi sakot, man pēc visām viņa filmām ir tāds: "E? Un tas bija viss? Točna viss? Nu tomēr korifejs un tā... Eeee..., nu labi...", šī nebija izņēmums. Un man ir viens lūgums visiem topošajiem/esošajiem kinomeikeriem: es jūs lūdzu, sirsnīgi lūdzu, nerakstiet skaņu celiņā dzeguzes kūkošanu, ja bildē rāda, ka cilvēki lasa kartupeļus! Tas abnormāli kaitina!
    Saturday, October 11th, 2014
    10:45 pm
    Nezinu, vai [info]str jau nav noreklamējusi ;)
    http://filmix.net/trejlery/87668-sovet-mistralya-avis-de-mistral-2014.html
    Jauka, sirsnīga :)
    Friday, October 10th, 2014
    9:13 pm
    Un tagad man ir nedaudz slikti...
    Uztaisīju es [info]tantes ieteikto zupu no krabju nūjiņām (gan drusku nodarbojos ar pašdarbību, tāpēc klāt bija kabacis, puravs un zilais siers) - garšīgi bezbožna, bet sātīgi arī bezbožna - viena bļodiņa un knapi kusti!
    Juniors gan iecirtās, ka ja nākošreiz netiks pielikta gaļa, tad viņš pat nemēģinās ēst. Vīrieši... ;/
    5:05 pm
    Re kā!
    Inboxis uztaisījis kaut kādu apgreitu un tagad uzradušās 2 jaunas mapītes iekš "ienākošajiem": "saraksti" un "sociālie". Cibas ziņas, cita starpā, netiek mestas tajā "sociālo grupā"! ;)
    11:53 am
    Hmmm, kopš vakardienas viesošanās pie [info]le_minga nomoka doma par biezzupas (vai krēmzupas, kā pareizāk?) pagatavošanu. Varat kaut ko garšīgu ieteikt? ;)

    P.S. Tikai davai bez eksotikas! Variantus ar strausa gaļu vai kokosa pienu pat negribu dzirdēt! Un, lūdzu, nemokiet mani ar svešām valodām - vakardienas "liekā"vīna pudele mani nav padarījusi inteliģentāku! ;/
    Thursday, October 2nd, 2014
    4:25 pm
    Nu nezinu, man jau gan šķiet, ka "sazombēt" tā nemaz nevar, var tikai "sazombēties";)
    Sunday, September 28th, 2014
    10:08 pm
    Jā, reizēm manī pamostas senais Kūms, kas labprāt gribētu, pielietojot visādus mātesvārdus, nolaist par cilvēku stulbumu. Beeeet tagadējais Kūms sarkastiski nosmīn un pajautā: - A jēga ta? Jēga? ;)
    Tiem, kas tāpat saprot, tiem nekas nav jāskaidro. Tie, kas nesaprot, tie tāpat nesapratīs - ne ar mātesvārdiem, ne bez, viņi teiks: - Nē, tā nav, tāpēc, ka tā nav, un mēs labāk zinām, kā ir! ;)
    Saturday, September 27th, 2014
    10:21 pm
    Kā pareizi pagatavot bigosu
    Осенью пора открывать сезон бигоса. Отнеситесь серьезно. Бигос – это не просто капуста, тушеная со свининой, дичью, красным вином, черносливом и чем угодно, бигос – это распорядок дня. А если учесть, что правильный бигос поляки готовят несколько дней подряд, поочередно разогревая и вымораживая, то бигос – лучший план на выходные, начиная с вечера пятницы.
    Вечером пятницы можно съездить к маме и забрать у нее квашеную капусту. Мамы любят квасить капусту, умеют это делать, и с любовью утрамбовывают ее в керамический жбан с ромашкой сбоку. Вы хрустите капустным листком, поедая прямо из жбана руками. Мама вспоминает, как в год похорон Брежнева она насолила капусты в двадцати емкостях, и вы всю зиму были сыты и веселы, несмотря на последующие смерти генеральных секретарей.
    Далее следует пойти в магазин и выбрать красного вина. Не менее трех бутылок. Красное сухое вино, возьмите четыре, ведь на бигос соберутся друзья, небольшая толпа, берите пять. Все еще вечер пятницы, приходите домой, капуста отправляется в холодильник, а вы, с ног до головы вымазавшись омолаживающей маской с лосиным молочком, откупориваете первую бутылку и освежаете в памяти старопольский рецепт.
    И да, стоит подкорректировать историю появления бигоса в вашей жизни, которую историю будете рассказывать следующие два дня всем подряд. Это – неотъемлемая часть ритуала. Начать можно так: я полячка не на половину, фантазировать не стану, но – на четверть. А далее с подробностями про пеший поход вашей прапрабабушки из Кракова в Самару после польского восстания 1863 года, и как она пронесла через всю жизнь семейный рецепт бигоса, и завещала его своей дочери. Вашей прабабке. Но главный секрет она унесла в могилу, - завершите свою речь, - и лишь мне удалось его открыть. И больше не говорите ничего, а на упреки в очевидной абсурдности последней фразы закатывайте глаза.
    Утром субботы отправляйтесь на рынок, где вас должны ожидать: свежая капуста, брусочек сала, свиные ребра, свиная копченая грудинка, курица, сухая колбаса, грибы, чернослив, моченые яблоки, соленые огурцы и каперсы. Неплохо, конечно, чтобы за вами ходил мальчик и нес сумки со снедью. Но берите только молчаливого, а то болтун нарушит праздничную атмосферу начала сезона бигоса. Говорить должны только вы – если вам хочется говорить.
    Доставив продовольственные корзины домой, вынимайте самую большую кастрюлю, лучше – казан или даже котел. Бигоса должно быть много, и на одну часть мясного ассорти пусть приходится полторы части капусты. Открывайте бутылку красного вина, оно вам понадобится прямо сейчас!
    Котел разогреть, швырнуть туда кусочки сала, пусть топится жир. Порезать курицу, пусть это будет маленькая курица, превратите ее в восемь кусков. Курица отправляется в котел, дружить с салом. За курицей следуют рубленые свиные ребра, потом свежая капуста, мелко нашинкованная, и луковица тоже. Все это дело через минут пять дополняется квашеной капустой, заливается кипящей водой.
    Моченые яблоки, чернослив, грибы – в котел! Вы не забыли о красном вине? Себе – рюмку, бигосу – рюмку. Каперсы внутрь! Огурцы соленые построгать! Сухую колбасу нарезать, копченую грудинку нарезать, пока отложить. Съесть кусочек колбасы с вином.
    Лавровый лист, черный перец горошком истолочь, попробовать на соль – возможно, придется досолить. Тушить час! Перемешивать! Добавить колбасу, грудинку, еще одну рюмку красного вина, и через пять минут снять с огня. Вот тут поляки начинают забавляться: они отгоняют из кухни нетерпеливых домочадцев, выставляют бигос на мороз, чтобы через сутки снова его немного постряпать. И так дважды, и только на третий день разрешают поесть. Вам не обязательно так уж следовать польской моде, в случае чего ссылайтесь на свою прабабку, что строго наказывала экономить дрова и тушить бигос лишь раз.
    Вот так. В итоге ваш бигос скворчит в котле, источая ароматы невиданной силы. Ваше красное вино плещется в кружке, ваши друзья стоят на пороге, готовятся вручать вам астры. Осень - сезон астр. Вы принимает букет, он лохматый, как шпиц. Вы водружаете котел непосредственно в центр стола, вы режете ржаной хлеб, вы достаете парадные чешские тарелки с видами животных. Вы горите щеками, слушаете комплименты, снимаете фартук и сталкиваете свой бокал с дружескими. Отличный день; если что-нибудь от бигоса останется, завтра вы непременно поварите его дополнительно, раз уж поляки настаивают.
    (c) FB Наталья Фомина

    Būs jāizmēģina! Tikai vīns jānopērk. Un jāsagaida brīdis, kad man beidzot būs vismaz 2 brīvas dienas pēc kārtas! ;/
[ << Previous 20 -- Next 20 >> ]
About Sviesta Ciba