Kurvjzieža kontemplācijas

Krāšņais Kurvjziedis

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Šarlote atkal pamanījās izskrapstēt pa logu, taču šoreiz es to ievēroju tikpat kā uzreiz, atlika vien uzraut jaku un izskriet ārā. Tur gan es tūdaļ apjuku, jo uz manu "Kis, kis, mīļumiņ!" bļaudami metās pretim vismaz 7 kaķi - acīmredzot šis ir tāds ierasts laiks, kad večiņas pirms "Panorāmas" viņus pabaro. Tumsā bija pagrūti saprast, kā kurš izskatās, tāpēc gandrīz nogrābu vienu trīskrāsu kaķeni, kura gan man uzšņāca pārāk nikni, lai es viņu stieptu mājās. Nu jā, kad ieskatījos - šai bija melni, nevis sudrabpelēki plankumi, un ģīmītis galīgi ne kā Šarlotei. Kad acis aprada ar tumsu, pamanīju pagalma otrā malā virs dubļu plančkām slaistāmies vēl vienu baltu vēderiņu. Kā tad - mana princese, pieplakusi un asti tizli piežmiegusi, mēģināja rāpties kokā. Ha! Mazliet vairāk par gadu dīvānspilveniskas eksistences, un vairs nekādas nojēgas, ar ko koks atšķiras no grāmatplaukta! Prom nemuka, likās neganti pārbijusies. Kad ieraudzīju lampas gaismā viņas vēderu un ķepas, savukārt pārbijos es. Sīkā sušķe tika aizstiepta uz vannasistabu un civilizēta. Es gan nesaprotu, kādas ciešanas kaķim var nodarīt siltā ūdenī samitrināts sūklītis, slīdot pa viņa ķepām, taču pamatoti bažījos, ka cauri šaušalīgajiem brēcieniem teju teju sadzirdēšu durvju zvanu, un uz sliekšņa stāvēs visi kāpņu telpas kaimiņi un "Degpunkta" brigāde, gatava filmēt īpaši nežēlīgu izturēšanos pret dzīvniekiem.
Tagad Šarlote histēriski rij, lai slāpētu stresu, bet Emīlija ir kaut kur paslēpusies. Laikam arī nav droša par savu ķepu un sirdsapziņas tīrību.
  • Tavi kaķu stāsti ir vienkārši burvīgi :)
  • Nabaga dzīvnieciņš. Tev nav laukos kādi radi pie kuriem tu varētu pa vīkendu aizbraukt un kaķi izstaidzināt? Dabas balss tomēr dara savu..
    • Tā nav nekāda dabas balss, bet pārāk ziņkārīga staipīšanās pāri palodzei.:) Ārā viņa nejūtas komfortabli, ja ārdurvis pavērtas un tuvuma nav citu kaķu vai cilvēku, pati skrien mājās zibenīgā ātrumā. Nelaime tā, ka ārdurvis parasti ir ciet, tāpēc man jāiet viņu glābt.
      • Nu jā, es laikam esmu no tiem "sliktajiem", kas uzskata ka jebkurš dzīvnieks ir tomēr pelnījis ko vairāk par četrām sienām.
        Tāpēc arī uzbūru ainiņu, kurā tavs kaķis ar nagu vīlīti zāģē pušu režģus, kas priekšā logam.. :)
        • Tu esi no tiem, par kuriem Dž.Darels savulaik rakstīja kā par ļaudīm, kas iztēlojas dzīvniekus kā kažokādās ietērptu onkuli Frediju, kurš zoodārzā nevar aiziet piektdienas vakarā uz krogu, un tanti Frensiju, kurai tiek atņemti viņas bridža vakari ar draudzenēm.:)
          Īstenībā kaķis, kurš pieradis pie savas teritorijas, pat ja tie ir tikai 62 kvadrātmetri, un kuram nav vajadzības meklēt seksa partneri, nebūt nealkst pēc svešas vides. Es pat reizēm esmu iznesusi savas princeses ārā - pa vienai gan. Tā ir tikai drebēšana, uzbozti kažociņi, melnas, šausmās ieplestas acis un "aizvāciet, lūdzu, prom visas tās svešo salašņu smakas, es gribu savu bļodiņu, savu kastīti, savu dīvānu un savu pierasto māsiņu Brontē, kurai iebelzt pa pakaļu!" Es vairs pat šos eksperimentus neatkārtoju.
          • Nē, es neesmu no tiem. Es priecājos vairāk par kaķiem dzīvokļos, nekā par kaķiem "brīvībā" pie miskastēm.. vnk man pašai ir šie dzīvnieki un viņi neiebilst paskraidīt pa lauku. Gan jau ka audzināšanas vaina. Man arī vajadzēja nodzīvot divdesmitpiecus gadus, lai saņemtos un aizbrauktu kaut kur Latvijas bez "aukles" un tagad es savu dzīvi nespēju iedomāties bez ik pa laikam savas ligzdas pamešanas. Bet kā jau teicu - katram savu.
            • Nu jā, kad manējās bērnībā dzīvoja uz ielas, viņām bija daudz lielāki apstaigājamie plašumi. Bet rodas iespaids, ka vienreiz iemainījušas badaino, kauslīgo brīvību pret pilnu bļodiņu un siltu dīvānu, viņas ir nolēmušas pie jaunieguvuma turēties cieši jo cieši.:)
              • Tā laikam uzvedas vecmeitas, kas tiek pie vīrieša. Ieķeras ar zobiem un nagiem un nelaiž vaļā :DDD
                Galvenais, lai kiskām labi :)
                • Starp citu - kā Tavai daiļavai? Dzemdēja beidzot?
                  • Ne takš. Staigā ar milzīgiem pupiem, pati resna. Ik pa laikam pakunkst un pavaid un parušinās pa segām un kaktiem it kā taisītos un tad vairs nē.. Es to vairs neuztveru nopietni. Pat mans runcis sācis ar šito simulēt un atdarināt pirmsdzemdību rosīšanos, cerot izpelnīties kādu palutināšanu.
                    • Hmmm, negribu lieki trobelēt, bet normāla grūsnība esot 58-62 dienas, un ja pāri 65 dienām, tad jau esot visādi riski, īpaši jauniņām kaķenēm un pirmajiem bērniem. Varbūt vērts pakonsultēties ar vetārstu?
                      • Godīgi sakot, man nav ne jausmas, kad viņa palika stāvoklī un cik ilga jau ir grūtniecība.
                        • Paskaties Cibas arhīvā - kaut kad janvārī Tu rakstīji par to, ka viņa draiskojās ar runcēnu. Ja pēc 21.janvāra, tad viss kārtībā.
                          Negribu biedēt, bet re, - dažiem sanāk šādi:http://klab.lv/users/polkovnik/738468.html
                          :(
                          • Nu mēs tagad rēķinājām, ka jā kaut kad janvārī viņa ir palikusi grūta. Tātad kaut kad tagad un tulīt ir jābūt. Viņa jau pati labi jūtas. Vesela izskatās... bet nu jā.. tagad pirmdien tikai tiekam pie ārsta, ja nekas nepamainās un nenotiek līdz tam.
                            Bik stress protams ir. Viņa jau maziņa palika grūta.. bik vairāk par pusgadiņu laikam meitenītei. Stulbais Princis. Tas, ka šis tiks izkastrēts un pa fikso ir vairāk nekā skaidrs.
                            Bāc, tagad satraukties sāku..
                            • Ja izskatās, ka labi jūtas, tad gan jau ka tā arī ir, un viss būs kārtībā. Nav jau viņai nekādu motīvu simulēt, un pārsvarā bezšķirnes kaķenes dzemdē ļoti viegli.
                              Turēšu īkšķi, lai jums viss labi un vienkārši notiek, un lai sīkajiem atrodas labi saimnieki.
                              • Tagad kā juzdama, ka par viņu runā, trinas man pa klēpi un ņurmurā :)) Ir jau mazulīte jāpieskata un man prieks, ka varu katru dienu būt mājās pie viņas. Un ja kaķēni būs atsitušies viņā, tad ar saimniekiem problēmas nebūs :)) Viņa man īpaši skaista.
                                Paldies. Domāju, ka īkšķi noderēs pavisam drīz :))

Powered by Sviesta Ciba