Kurvjzieža kontemplācijas

Pšssssssss

Krāšņais Kurvjziedis

Pšssssssss

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Ir maz tādu lietu, kas raisa manī politiski iekrāsotu entuziasmu, bet, ja kāds grasīsies valstī, kurā es dzīvoju un maksāju nodokļus, ieviest kristīgo ētiku vai ticības mācību kā obligātu vispārējās izglītības priekšmetu, es tik tiešām organizēšu piketus.
  • Es nedomāju, ka šajā valstī absolūtais vairākums būtu praktizējošu kristiešu.:/
    Tas, ka vairākums ir nedomājošu, manipulējamu aunu bars, varētu būt tuvāk īstenībai.
    Interesanti, kāpēc tieši kristīgā ētika, nevis, piemēram, konfūcisms, ko?
    (Tas bija retorisks jautājums.)
    • Nu piejemu, ka viens no iemesliem buutu chista gjeopolitiskaa un kultuura tieshi shai zemei. Tomeert Kristiigaa ticiiba ir domineejusi sheit gadsimtiem ilgi... po kaadu iemeslu deelj. Tb taa teikt... opereet ar kapli mees protam labaak nekaa taa kaa Kjiinieshi muguras liekt uudenii.
      Otrs no iemesliem buutu elementaara Kristiigaas religjijas dominance Latvijaa paar citaam religjijaam... taaa teikt - demokraatija, vairaakums diktee savus noteikumus. Tiexim tai pat Japaanaa imho Budismu skolaas pasniedz... vai kaut kaadus nebuut tur tos principus, laigan kristiigaa ticiiba arii tur ir.
      Tiiri vienkaarshi tamdeelj, ka tas ir viseertaakais un mazaak reusrus prasoshais piegaajiens veelamaa rezultaata ieguushanai!

      Ja grib cilvim iemaaciit opereet ar jeedzieniem - piedoshana, miilestiiba, tuvaakais etc etc etc... Kristietiiba Latvijai ir viseertaakaa shamam pasaakumam. Ij Beerni daudz labaak saprot Kristietiibu nekaa Kantu, Konfuuciju vai dajebkuru no gudrajiem filozofiem, kuri vienkaarshas lietas prot pateikt taa ka neviens neko nesaprot :)
      • Sasodīts - tie laiki, kad kristietībai ir bijusi nozīmīga loma Latvijas sabiedrības ikdienas apziņā, ir aizgājuši!!! 21. gadsimts kalendārā, ja kas. Un par kristiešiem - es nezinu, cik % varētu sevi ar visām tiesībām nosaukt, bet nu stipri, stipri mazāk par 50, būsim atklāti. Un Satversmē, ja nemaldos, jau kopš 1918.gada garantētas tiesības uz apziņas brīvību.
        Mēra laiki arī Latvijā kādreiz bijuši, bet tagad mums karantīnu neviens, cerams, negrasās izsludināt!
        • pag pag... a davai neputro dazhaadas lietas.
          kuraa vietaa tai izlgiitiibas likumaa tiek aizliegts vai tiek postuleets ka atshaus vai cietumaa lix ja tu pasargdies pieveersiisies hinduismam?
          neviens apzinjas briiviibu nevienam neatjem? nekas netiek aizliegts!
          es gan shaubos, ka skolas speecs samekleet taadus speciaalistsus kas patieshaam speetu apskaidrot kristietiibas netriviaalos principus, bet ja cilveeki dziivo valstii kur Kristietiiba veesturiski ir domineejusi, un domaa ka Jeezus Kristuss ir kruts Diidzheis, tad nu 21gadsimts nekaadiigi nav arguments!
          bet manupraat pietiek arii ja tikai 1am no 100 skoleeniem dabrauc kaut kas un shamais savu beheivioru pamaina taa kaa raxtiits Biibelee, tad jau esam ieguvushi vienu gana lietderiigu sabiedriibas locekli, piekam atljaushos apgalvot, ka paareejie 99 nebuut netix sabojaati, pat ja kaads no vinjiem buutu tavs beerns!
          • Tu vari minēt kaut vienu argumentu, kāpēc vienas reliģijas pārstāvim jāļauj propagandēt savas idejas uz visu pārējo rēķina?
            • A davai bez sofismiem. To ka propogandee to saki tu. Es to nesaucu par propogandu bet par maaciishanu!
              Davai vispirms vienojamies par kopiigu jeedzienu un premisu baazi, tad arii pastaastiishu tev kamdeelj kaads var maaciit kaut ko uz citu reekjina! :)
      • Pieci - seši gadsimti ir ūdens piliens salīdzinājumā ar gadu tūkstošiem, kuru laikā te ir pastāvējusi pavisam cita reliģija.

        Latvieši ir gadsimtiem ilgi pretojušies totalai kristianizācijai, un tagad arī jāturpina šī cīņa par savas garīgās identitātes saglabašanu.

        Ne ētikas mācība mūs satrauc, bet gan svešas reliģijas ieborēšana un svešu varoņu daudzināšana jaunajās galvās, tāpat, kā savulaik mācīja skolās ļeņina un staļina darbus.

        Mums nevajag, lai jau skolās no bērniem audzina fanātiskus kriestiešus, kas garīgumu un ētiku redz tikai melnā grāmatā ar krustu, jo ētiskums ir daudzu mūsu pašu gara mantās, gan senās, gan jaunākās. Tās nedrīkst tikt aizmirstas un aizstātas ar pārnacionālo kristietību, vienalga, kāda lai tā būtu.

        //Darkone uzliek Skyforger "Čūsku sievieti"
        • Taaks un davai... cik daudzi no lv cilveekiem zin par taaam senajaam un vecajaam ticiibaam un cik par kristietiibu? Kur rausi speciaalistus sho religjijas principu maaciishanai?
          Ij vienalga nespeej man neviens pastaastiit tos kristietiibas principus kuri ir tik kaitiigi? Nu KURI? Hotj paariiti nosauc?
          • Visi latvieši vairāk vai mazāk pazīst latviešu jāņu vai ziemassvētku tradīcijas, kuras ir svinētas gadsimtiem ilgi neskatoties uz baznīcas nosodījumu. Tā ir mūsu kultūra, kas mums ir svēta. Un tikmēr, kamēr baznīca oficiāli nespēs samierināties ar to, ka šī zeme _NAV_ kristīga un ka viņai pieder arī citas tradīcijas un katreiz šais svētkos moralizēs cik amorāli ir jāņunaktī līgot un cik amorāli ir budēļos iet ķekatās tikmēr nekāds "kristīgās vērtības" nevar tikt par valsts naudu sludinātas skolās, jo tautas tradīciju noķengāšana un kritizēšana jau savā būtībā ir amorāla un neētiska.
            • un atkal... nevari tu pateikt to kristietiibas principu kas ir tik ljauns taviem beerniem?

              tas ka aizmirsiis budeeljus. tak nesatraucies, peec 100-200 gadiem latviski vairs neviens nerunaas... tur jau kristietiiba nav vainiiga!
              • Ļauns ir tas ētiskais princips, kas sludina, ka senču tradīcijas ir neētiskas.

                Un nesaceries. Runāsim mēs arī vēl pēc 300 gadiem latviski. Pat ja būsim mazākā skaitā. Pat ja tāpat, kā prūši, kā tauta būsim mirusi, būš cilveki, kas atcerēsies to, ka šeit pie baltijas krastiem ir dzīvojusi baltu tauta ar senākajām indoeiropiešu tradīcijām, kas bija dzīvas vēl tad, kad visā pārējā eiropā sen aizmirstas.

                Eiropā tagad pakāpeniski notiek atgriešanās pie nacionālās kultūras, jo kriestīgā apsolūtās patiesības dogma sen vairs nav aktuāla.

                Jautājums gan ir cits. Kas būs palicis no kristietības pēc 300 gadiem?

                Paraugies uz tendenci pēdējos 100 gados ... tā pakāpeniski pārvēršas par tukšu formalitāti, vai vispār tiek atmesta ...
                • Ļauns ir tas ētiskais princips, kas sludina, ka senču tradīcijas ir neētiskas
                  Eeeee....
                  A vedj pamatot sho apgalvojumu nespeesi vane?
                  • Man tas nav jāpierāda.

                    Bet nu ja tik ļoti vēlies

                    Turēšanās pie senču tradīcijām bija svēta latviešiem visus šos gadsimtus. Svinējām jāņus pat tad, kad svešas varas tos mums aizliedza.

                    Tradīcijas ir tas, kas vieno cilvēkus, kā vienotu sociumu. Vieno ne tikai tagadnē bet arī laikā.

                    Ja nebūtu šo tradīciju, mēs kā nācija sen jau būtu izšķīduši un miruši, kā tu to tik ļoti gribi paredzēt tuvakajā nākotnē.
                • Par to runāšanu gan neesmu tik pārliecināts. Labs piemērs - lībiešu valoda.

                  Ja valsts un cilvēki kategoriski neiestāsies par latviešu valodas saglabāšanu un vienīgo valsts valodu, tad ātri vien letiņi panīks.
              • Es gribēju teikt, ka neskatoties, ka prūšu tauta, kā nācija ir mirusi, joprojām ir cilvēki, kas runā šinī valodā, izdod tajā avīzes, sacer dzeju utt.
              • Pirmām kārtām kristietība mūsdienās ir 100 reiz pārrakstīta. n-tās valodās pārtulkota. Ja izvilktu kaut kur pašu pirmo bībeles variantu, tad nebūtu problēmu. Bet redzies kā kādreiz šī ticība tika izmantota! Kā tā tika ieviesta Latvijas teritorijā! Ar karu un iznīcību. Katrs lielāks "priesteris" pierakstīja bībelei klāt ko tādu kas viņam ir izdevīgi. Ko baznīcas "kalpi" laukos dara ar tantiņām? Krusta kari. Pedofīlijas skandāli. "Neticīgo" dedzināšana. 10 tiesa. Šī ticība vairāk ir nesusi iznīcību nekā labumu. Tas papuks tur Vatikānā tagad kaut ko cenšas vēl pukstēt. A kāds tad izskatās vatikāns? Vienā zeltā. A no kurienes zeltu ņēma?

                Kurš grib savas smadzenes čakarēt, tas lai arī mācās svētdienas skolā, bet lai neuzspiež to cilvēka prātam, kuram tas nav pieņemami. Izvēles brīvība.
Powered by Sviesta Ciba