Kurvjzieža kontemplācijas

Vēl par viņu tikumiem

Krāšņais Kurvjziedis

Vēl par viņu tikumiem

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Reiz, staigādama pa Kutaisi, iegriezos kādā kafejnīcā paēst. Kafejnīca liela, ar pretenzijām uz restorāna statusu. Ēdienkarte pie bāra un uz galdiņiem, protams, tikai gruzīniski. Svarīgākos vārdus saprotu (mcvadi, čašašuli, sacivi, hačapuri) izlasīt gan varu, bet, lai paskaidrotu, ko, kādā secībā un daudzumos ēdīšu, manas komunikācijas iemaņas izrādās par vārgu. Oficiante aizskrien un sameklē visadvancētāko bārmeni, kurš mazliet prot krieviski, un zina pat dažus angļu vārdus. Tos tad arī liekam lietā.
- Vai varu dabūt arī glāzi sarkanvīna? - jautāju.
- Pudeli sarkanvīna, ja? - viņš lietišķi pārjautā.
- Nē, glāzi! Vienu glāzi! Pudeli es diez vai tagad izdzeršu.
- Ak, jā, madam... es saprotu...jūs viena ēdīsit...- puisis izskatās pagalam apjucis un nelaimīgs. - Redziet, mēs pudeles vaļā netaisām, ja tās netiek uzreiz izdzertas. Mums līdz šim nebija tādi gadījumi...
- Ā, nu labi, iztikšu ar minerālūdeni, - es atsaku, un puisis ļoti domīgs aiziet.

Pēc maza brītiņa, kad jau esmu sagaidījusi savu lielisko šašliku un sacivi ar baltmaizes pusklaipu, pie manis pienāk norūpējusies iesirma kundzīte. Vai nu zāles pārzine vai kafejnīcas saimniece - tāda svarīga dāma katrā ziņā izskatās.

- Jūs gribējāt vīnu? - viņa man pieliekusies klusi jautā. - Man stāstīja, cik nepatīkama situācija izveidojusies. Varbūt jūs dzersit glāzi "Martīni"? Vai kādu no konjakiem?
- Ai, nē, paldies - es atsaku. - Man negribējās alkoholu, vienkārši esmu pieradusi, kā gruzīnu ēdieni garšo kopā ar vīnu. Bet ar "Bordžomi" arī ir ļoti garšīgi, patiešām.

Dāma nopūšas, nogroza galvu un aiziet. Pēc brīža viņa pienāk pie manis ar vīna glāzi rokā.
- Tas, ziniet, ir mājas vīns, ko mēs parasti viesiem nedodam, - viņa man saka. - Kvalitāte ir laba, bet pārdošanā jābūt veikala vīniem, jūs taču saprotat. Bet šajā situācijā, lai jūs nepaliktu bez vīna, atļaujiet mums jūs uzcienāt - tas būs uz restorāna rēķina.

Tā, lūk, uz klientu orientētu servisu saprot trešajās valstīs...
  • Oi, šitie jau vēl tikai ziediņi!:)
    • lai gan nedaudz jau bij paredzams.. :P :) bet nu vienlaga.
      • Nu, ja. Bet piekritīsi taču manām šaubām, vai šāda situācija būtu iespējama Latvijā.:)
        • latvijā uz kaukāza restorāniem meitenes vienas pašas neiet, viņām tur pat ēdienkarti taču nevar iedot, cenu nav :)
          • Ai, tā ēšana vienatnē man ir vēl tūkstoš veidos Gruzijā atspēlējusies - bet par to kaut kad vēlāk.:)
        • Nepiekritīšu gan. Šāda situācija ir iespējama Latvijā. Daudz un bieži esi klenderējusi pa mazpilsētu kafejnīcām ar pretenzijām uz restorānu?
          • Laikam gan neesmu vis.:(

            Bet Kutaisi nav gluži mazpilsēta - tā ir otra lielākā pilsēta valstī!:)
            • nuuu.. vienreiz iekš Elčarlito. ierados krietni pēc virtuves slēgšanas.
              sačīkstējos pie sevis un saviem ceļabiedriem ka tā jau var badaa nomirt un ka jāmēģina paēdināt sevi ar aliņu. un kā izraadaas arii čipšišus izsniedz virtuves vīri.
              pēc pusizdzerta aliņa man tika atnests liels grozs ar načošiem. un kad iejautāju cik tad tas man izmaksās, oficiante kautri noteica ka tas uz korga rēķina.
              tā lūk. bet iespeejams tas bij izpelnīts ar vairāku gadu regulāru apmeklēšanu un neskopošanos ar dzeramnaudaam.
            • OK. Cik bieži un cītīgi esi apmeklējusi Daugavpils restorāniņus?
Powered by Sviesta Ciba