Kurvjzieža kontemplācijas

Krāšņais Kurvjziedis

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Kašķēties negribas. Gribas atkal pateoretizēt par skaisto. Piemēram, par sievietēm, kuras mani sajūsmina. Par tām pašām:http://klab.lv/users/krii/703000.html
Jo man allaž būs mīkla un rēbuss, kas tieši dienvidu un austrumu tautu mentalitātē ļauj dažām būtnēm tik dabiski un eleganti apvienot trauslumu un spēku, maigu pakļāvību un nesatricināmu pašapziņu, dziļu jutekliskumu un aristokrātisku izsmalcinātību. Varbūt tieši aristokrātiskums ir atbilde, un tie ir mūsu zemnieciskie gēni, kas tik bieži piemet kādu raupjuma, čammīguma vai vulgaritātes noti pat visšarmantāk noslīpētajiem latviešu sieviešu tēliem?
  • apgērbs ir atbilde
    • Atkal Tu par mani ironizē!

      Nē, protams, nē - es nerunāju par aizplīvurotām musulmanietēm, bet gan par sievietēm, kas valkā lietišķus kostīmus, džinsus un pilnīgi eiropeiskas kleitas!
      • es diezgan nopietni.
        dienvidniekiem tāda pati suģestējoša mistērija ir ziemeļnieki. atšķirīgajā ir pievilcība un tad jau arī piedomā klāt to kā nav
        • Nu, redz, es pati izskatos gauži dienvidnieciski, bet man tomēr diemžēl pietrūkst daudzu uzskaitīto elementu, kaut kā, ko iegūst no audzināšanas, vides, ģenētiskā mantojuma, nezinu. Bet salīdzinājumā kaut vai ar tām divām konkrētajām sievietēm, es pati reizēm jūtos kā tanks - pat zinot, ka toties uz daudzu savu tautiešu fona, būtu gluži otrādi.:)
      • un mani mulsina ideja par "tipiskās latviešu sievietes" portretu. jo īpaši, ja to ieliek rāmī "viņa var censties, cik grib, tomēr nekad nebūs sievišķīga". uzreiz prasās jautājums par sievišķības pazīmēm. un tad tālāk kariņš starp tradicionālistiem un seksistiem un feministiem un šovinistiem
        • Nē, diespas, latvietes ir ļoti dažādas - par laimi! Un, protams, definēt sievišķību vispār ir neiespējami. Es tikai aizdomājos par konkrētām, ļoti valdzinošām iezīmēm, kuras man asociējas ar citu nāciju pārstāvēm. Turklāt arī ne visām.
      • atbilde ir dabiskumā. kad dzīvesveids, tam atbilstošs izskats, vide, nodarbošanās ir atbilstošs uzskatiem, stāvoklim, vietai un iespējām.

        slikti nozīmē neatbilstoši. un neatbilstoši nozīmē nedabīgi. tur arī tas harmonijas iztrūkums. tas no tā, ka frustrācija par savu vietu un lomu.
Powered by Sviesta Ciba