Kurvjzieža kontemplācijas

Nejautaajiet, luudzu, kas man par dalju!

Krāšņais Kurvjziedis

Nejautaajiet, luudzu, kas man par dalju!

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Un taatad - MANA DAARGAA LATVIESHU TAUTA!

1)Cik no Jums iisti saapiigi izjustu kaut kaa truukumu, ja nenotiktu naakamie Dziesmu sveetki?
2)Cik no Jums speej atshkjirt pareizi komplekteetu tautas teerpu no nepareizi komplekteeta?
3)Cik no Jums beerniibaa ar prieku dziedaaja korii?
4)Kursh no Jums zina, kaa sasienams Alsungas sievas teerpa galvasauts?
5)Cik no Jums neprot izcept picu, bet prot izcept sklandurausi?
6)Cik no Jums domaa, ka latvieshu folklora driizaak ir "Pie Dzintara juuras" vai "Tur es dzeeru, tur man tika", ko zina visi, nevis "visaadii tie "eeeeeeeeeeeeeee", ko velk barinjsh tantuku"?
  • Tev tiešām šķiet, ka visiem šiem ir kāds sakars ar latviešu tautu? Es domāju - tautastērpiem, galvautiem, sklandaraušiem un koriem?
    Es drīzāk balsoju par kategoriju "māk runāt un rakstīt gramatiski pareizā latviešu valodā", "zina, kad Latvija atguva neatkarību" utt.
    • Re:

      Ak, nee, es, pasargdies, ne par identitaati! Un nekaadaa gadiijumaa ne par latviskumu...
      Mans uzdevums ir akuraat par uzskaitiitajaam lietaam saprast - ir taas svariigas nosleepumainajai kopienai, ko deevee par Latvieshu Tautu, jebshu nee...
      Tava atbilde noziimeeja - driizaak nee? Jebshu es nekorekti interpreteeju?
  • hm

    a ko šūmējies? kas ira?
    btw, pēdējais jautājums struktūras ziņā nesaderīgs ar pārējiem :)
    • Re: hm

      Nuuuu - profesionaala kretiinisms uzpluuds, vareetu teikt.:)

      A Tu labaak atbildi - kljuudas mekleet visi gatavi!:)
  • 1) ja tie izzustu kā šķira, tad būtu gan mazliet sāpīgi (visvairāk gan psiholoģiski, jo ar tiem kāda daļa no identitātes zustu). un gribētos tos atkal mazāk popsīgus; 2) mazliet; 3-5) neprotu; 6) piekrītu tarantulz, šis ir nekorekti uzdots jautājums. bet "eeeeeeee" tomēr nav vienīgā folklora
  • a kaapeec ne?

    pirme punkte: taadu iistu latvisku kopiibas apzinju tikai shamos sveetkos var sajust, bet saapiigi nebuutu, ja nebuutu, tikai zjeel :)
    otre punkte: da tu ko, taadu maakslu paarzin tikai retais un Dziesmu sveetkos ar var redzeet nepareizus teerpus (iistei teerpi ta daargi un ljoti daargi ;))
    treshe punkte: lielaakais prieks bija gan beerniibaa, gan jau pieaugusham no kora pamukt (dejot veel vareetu)
    ceturte punkte: eeeeeeeee :)
    piekte punkte: mieriigi, tikai peec SSSR laika receptes (ar rupjmaizes kiegjeliisha iamantoshanu) ;)
    seste punkte: kaa jau augstaak mineeja, neuzskatu, ka "eeeeeeeeee" ir vieniigaa latvieshu folklora :)
  • latve atbild;)

    Es ļoti izjustu!!!! Es savā apsēstībā pierunāju mūzikas skolotāju nodibināt ciemā sieviešu, patiesībā - vsk.meiteņu, kori, lai tiktu uz pagājušiem. Un tiku. Un kaucošā dvēsele dabūja savu. Dziedāšana ir seksuāla bauda, tātad dz.sv. - viens varens pasākums;)
    Es skaidri zinu, ka pie tautastērpa nav jāliek plastmasas puķu vainagi un jāvelk kruzuļaina zīda blūze. Man patīk svētkos būt vai nu kulturālā tautastērpā vai vienkārši kora tērpā bez pretenzijām uz ttērpa nosaukumu.
    Es joprojām ar prieku dziedu korī. Īstenībā tā man ir tāda kā apsēstība;)Bērnībā man ļoti patika koncerti un vasaras nometnes;) Pusaudzes gados es dzied''aju tikai skolā, jo no lielā kora biju aizbēgusi, lai ar mežonīgu sparu atgrieztos savos ~16.
    Nezinu, kā sasienams. Ja dzīvotu Alsungā, man tas liktos interesanti.
    Man garšo labi sklandrauši. Piektdien Kuldīgā noēdu arī citiem domātos;)
    Folklora ir tā, kas labi skan dabā. Tā, kas ir dabiska. Tā, kas dziedot skan kaut kur "iekšās" nevis ausīs. Un tā ir domāta, lai dziedātu, nevis - klausītos. Tā lūk. Un es nestaigāju ar prievīti ap galvu vai zeķi::)). Skaitos diezgan lietišķi un prktiski orientēta;))
  • 1) es būtu priecīga, ka beidzot nebūs tās pretīgās jezgas
    2) man riebjas tautastērpi un neinetresē, vai šamie vispār jākomplektē
    3) es nemāku dziedāt un nekad neesmu mācējusi, un arī korī nekad neesmu dziedājusi
    4) neamz nezināju, ka tāds ir
    5) picu cept protu. kas ir sklanurausis, to es uzzināju tikai dienu pirms manas 23. dzimšanas dienas. vairs neatceros, kas tas ir.
    6) nemaz nezināju, ka ir tāda latviešu folklora

    ;)

  • 1) Man Dziesmu svētki ir svarīgi tikai tad, ja es tajos piedalos. Tā kā iepriekšējo reizi es labāk izvēlējos iet visu gadu uz cīņu klubu, nevis uz kori, tad Dziesmu svētku laikā man, starp citu, bija sporta nometne :)) Bet piedalīties - tas ir super.
    2)Nu tā pa daļai. Kādreiz es biju lielāka tautastērpu fane.
    3)Tas ir atkarīgs no diriģenta. Bērnībā man riebās, tāpēc, ka bija stundu agrāk jāceļas un učene bija stulba. Studiju gados patika tīri labi, jo katrs mēģinājums bija viena aktiera teātris :))
    4)Vispirms uz aizmuguri, pēc tam uz priekšu virs pieres?
    5)Es protu abus, bet abiem mīkla jāskatās receptē :)
    6)eeeeeeee nav man tīkamā folkloras daļa. Kā būtu ar kopu "Vilki", latgoļu dzīsmēm vai Danču klubu?
  • domaaju ka gana labi mani paziisti lai zinaatu atbildes...

    bet nu tas peedeejais... man tomeer prikoliigaak tas eeeeeee patiik :) jo es ir dzirdeejs kaa viiri/sievas iet paari latgales lauku un dzied tautudziesmas... visaadi tur "pie dzintara juuras" pat puspljavai paari netiktu, a shitie visu apkaartni piedzied!
  • 1) Viens latvisks pasaakums pa paaris gadiem "does not make a big difference" Toties, ja kaut kas peec apjoma un ievirzes, liidziigs dziesmu sveetkiem, notiktu vismaz triis, chetras reizes gadaa, tad tam jau buutu noziime. Citaadi taa ir tikai dziiviibas vilkshana. You got my point.

    2) Kaada starpiiba. Nav vajadziigs muzejs. Ir vajadziiga shodiena. Jauns tautas teerps, kas savaas tradiicijaas saknjotos pagaatnee bet buutu aktuaals shodien.

    3) Nemaaku dziedaat, bet man patiik klausiities, kaa to dara citi. Reizeem klusi ruucu liidz. Reizeem ruucu skaljaak (kad alus vairaak) Un vispaar kori ir taada aarishkjiiba manupraat. Jautraak ir pagaanu pulkaa briivaa dabaa, pie ugunskura.

    4) Skat 2.

    5) Nemaaku ne vienu ne otru. Ja nu vieniigi pirmo noperku jau pusgatavu un tikai vajag iemest mikroviljnju kraasnii ... bet garsho pretiigi. Ja man kaads uzsauktu sklandrausi, es labpraat uzsauktu alu (tiesa ne pashbruuveetu P:)

    6) Es zinu, ka folklora nav visaadas suukalainas apdares. Parasti kaa reiz prieksh koriem radiitas.

    7) Bet ir labi arii taa ... labaak nekaa, nekas ...
Powered by Sviesta Ciba