Kurvjzieža kontemplācijas

Krāšņais Kurvjziedis

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Paga, ļaudis vēl turpina trakot par to jauno gripu, kurai ir, iespējams, dažus procentus augstāka letalitāte nekā parastajai?
  • Tur velk uz pāris procentpunktiem, nevis procentiem - pie gripas vulgaris niecīgās letalitātes tā atšķirība ir ievērojama. Turklāt izskatās arī lipīgāks tas pasākums, plus vēl tas, ka iedurties pret šo, atšķirībā no gripas, nav iespēju, un arī dakterēšanas opcijas ir "smagos gadījumos menedžēt simptomus un cerēt uz nenosprāgšanu".

    Bez tam, cik nu trakot, bet viegli satraukties liek latviskais reālisms (reālais latviskums?). Proti, šito šaizi savākt knapi sanāk Ķīnai, kura spēja pāris nedēļās uzbliezt speciālu hospitāli. Dievzemīte tikām jau padsmit gadus pisinās ar sūda koncertzāli, nespēj izdomāt, vai nevienam simts gadu nevajadzīga eks-velotreka vietā var būvēt VDD ēku, un satiksmes organizāciju regulāri šokē tāda neiedomājami ekstrēma parādība kā "ziemā uzsnieg sniegs". Protams, var sevi mierināt, ka viss nav tik traki - kā gatavības apliecinājumu esam sakasījuši vienu (1) ātrās palīdzības ekipāžu spectērpos, un papildus nanoūdenim galvaspilsētas sabtransportā ieviesuši arī īstus tīrīšanas līdzekļus. Gan jau kaut kā, tikai pārmaiņas pēc saspiešanās kopā kā pingvīniem taktika būs jāaizvieto ar ko citu.

    Panikai, protams, nav pamata, bet neredzu arī iemeslu uzskatīt, ka tas nu ir tāds štrunts, ka nav pat pieminēšanas vērts.
    • Šā vai tā es atļaušos būt ciniski neiejūtīga pret cilvēkiem, kuri gadiem ilgi nav uzskatījuši nevienu respiratīvo vīrusu saslimšanu par kaut cik nopietnu risku, bet tagad metas izpirkt griķus un sāli, tikīdz parādījusies ziņa, ka viens klepojošs čuvaks izgājis cauri lidostai.
Powered by Sviesta Ciba