Kurvjzieža kontemplācijas

Vēl mazliet seksisma. Vai vismaz dženderisma

Krāšņais Kurvjziedis

Vēl mazliet seksisma. Vai vismaz dženderisma

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Lasot kādu literāru darbu, ienāca prātā, ka vīriešiem, iespējams, biežāk nekā sievietēm raksturīgi primitīvi un sekli, toties pašpārliecināti spriedelēt par politiku un ideoloģijām, saglabājot ilūziju, ka viņi pasaka ko gudru vai nozīmīgu. Pieļauju, ka sievietes toties biežāk līdzīgi izpaužas pārspriedumos par cilvēku personiskajām attiecībām, jā, gan jau arī es.
  • Tiešām ir tāda konstatējama atšķirība starp dzimumiem?

    [ OK, starp profesijām ir, taksometru vadītāji/as bieži nezkāpēc tēlo meteodienestu. ]
    • Grāmatā, kuru lasīju, bija šis kaitinošais moments, kurš momentāni atsauca atmiņā dažas ļoti līdzīgā manierē kaitinošas grāmatas, un es apdomājusies sapratu, ka vēl viens kopīgais elements ir autoru dzimums, un ka sieviešu tekstos mani mēdz kaitināt citādas mendeles.

      Bet tā noteikti nav tik liela izlases grupa, lai kaut ko nopietni spriestu. :)
    • Mani novērojumi liek domāt, ka varētu būt. Ir tāds tipāžs, kuru es devēju par "vīrietis, kurš iemīlējies savā balsī". Šim tipāžam ir raksturīgi neciešami gari spriedelēt par lietām, par kurām acīmredzot nav nekāda dziļā izpratne, turklāt spriedelēt uz riņķi un apkārt par vienu vienkāršu tēzi (t.i., nevis argumentēt vienu tēzi, bet visādos veidos runāt par vienu un to pašu) bez intereses iesaistīties dialogā ar atšķirīgiem uzskatiem.
  • Un visvairāk par savām!
Powered by Sviesta Ciba