Kurvjzieža kontemplācijas

Krāšņais Kurvjziedis

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Jāatzīst, ka mana vēlme ar savu balsojumu vai kā citādi atbalstīt "Attīstībai/Par" stipri noslīd lejup ik reizi, kad viņu cilvēki sāk runāt par vēlēšanu procesu. Diletanti, kurus pārņēmusi neofītu ideoloģiskā dedzība ("mēs jaunu pasauli sev celsim,//kur valdīs taisnība un darbs!") iemieso vispostošākās stihijas. Es vieglāk pieņemtu iespēju, ka viņiem ciniski gribas iedabūt savus cilvēkus pie "treknās" (LOL) vēlēšanu siles, kā tenko konkurenti, bet pārāk jau nu izskatās pēc prastas karojošās nekompetences.
  • Jā, bet, ja reiz mēs runājam par priekšnieku, kāda viņam problēma pasaukt no viņa atkarīgos nobalsot īsi pirms termiņa beigām?
    • Sestdienā vai svētdienā, 21:55? Pārāk viegli tā var pie kriminālprocesa tikt.
      • Tas, protams, taisnība.
      • Ja nemaldos, šādās sistēmās katram balsotājam parasti ir paredzēta iespēja ne tikai mainīt savu balsi līdz pat tiem mistiskajiem 22:00, bet arī pašam pārbaudīt savu balsi jau pēc iecirkņa slēgšanas, nākamajā dienā vai pēc nedēļas. Ja ietekmētājs dara balsotājam zināmu, ka nākamtrešdien kopīgi paskatīsimies nodoto balsi, ar tām pašām sekām ģimenei, ja balss būs nepareiza, tad ietekmējamība nav nekur pazudusi.
        • Tas ir viens. otrkārt, iespēja mainīt savu balsi nozīmē, ka tu esi savu balsi padevis sistēmai tā, ka tā to sasaista ar konkrēto tevi. Līdz ar to ir riski, ka CVK var nolasīt, kā kurš cilvēks ir balsojis un zūd anonimitāte.
Powered by Sviesta Ciba