Kurvjzieža kontemplācijas

Krāšņais Kurvjziedis

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Ceru, ka vismaz cibā nav vairs neviena tik stulba neizglītota ļautiņa, kurš domātu, ka "dzimte kā sociāls konstrukts" nozīmē "jebkurš cilvēks brīvi izvēlas, kuram dzimumam pieder".
Katru reizi, kad soctīklos kam tādam uzduros, man sāk sāpēt kuņģis, baidos drīz iedzīvoties čūlā.
  • Jā, paldies, gūglēt tiešām mākam, cerība bija, ka kāds varēs norādīt uz kaut ko more or less kvalificētu, kur šis gender tiek atšifrēts drusku plašāk. I mean, atšķirība starp bioloģiskajiem dzimumiem ir lielā mērā uzskatāma.
    • Tā kā "gender" ir arī estētiska performance (dzimumspecifisks apģērbs, matu sakārtojums, kustības, mīmika utt...), tad jāatzīst, ka, piemēram, ieraugot uz ielas pretimnācēju, uzskatāms ir nevis viņa bioloģiskais dzimums (jo primārās un visbiežāk arī sekundārās dzimumpazīmes ir paslēptas, kā to nosaka sociālās konvencijas), bet tieši dzimumsocialitāte jeb gender.

      Nonākot saskarsmē ar kultūrām un subkultūrām ar mums neskaidru estētisko kodu, mēdz būt diezgan grūti atšķirt cilvēku dzimumus.
      • Tātad ja ir max dzimumneitrāls un varbūtējās ķermeņa atšķīrības nosedzošs apģērbs, piemēram skafandrs vai OZK , tad gender identifikators varētu būt piemēram viegli nomaināms uzralsts [beidžs]
      • ā, tencinu
Powered by Sviesta Ciba