Kurvjzieža kontemplācijas

Vēl mazliet par nereflektēto vīrišķību

Krāšņais Kurvjziedis

Vēl mazliet par nereflektēto vīrišķību

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
"Vīrietību pētnieki atzīst, ka būšana par vīrieti pašiem vīriešiem ir slēpta; viņiem nav pieeja sev kā dzimuma būtnēm. Vīrietis sevi pamatā apzinās kā vispārīgu cilvēku, nevis seksuālu un dzimumiskotu personu. Tas, ko dara un pieredz vīrietis, īpaši baltādains heteroseksuālis, ir normāli, universāli un pašsaprotami, tāpēc tas nav rūpīgi jāapraksta un jāizprot. Šāda tradīcija neizriet no atsevišķu cilvēku gribas, bet ir pierasta prakse, kas pati ir neredzama un šķietami dabiska. Jo nav gluži tā, ka vīriešus neinteresētu veidot un attīstīt emocionālu un garīgu sevis izpratni."

Vīru lietas – dzirdēt savu balsi

Kārlis Vērpe, "Punctum", 27/02/2018
http://www.punctummagazine.lv/2018/02/27/viru-lietas-dzirdet-savu-balsi-27-02/
  • Ko?
    • No kurienes tad ''vīrietības pētnieki'' (lol) ņem savus datus? Tikai no savas pakaļas vai tomēr ņem vērā arī tādu sīkumu kā bioloģija?
      • ieraksti google images "karlis verpe"

        es zinu ka nodirst cilvekus par izskatu nav labi, bet cmon, buhenvaldes koncentracijas nometne tika aizverta pirms 70 gadiem
        • ieraksti google images "stephen hawking"
          un tad padomā par savas "kritikas" aprobežotību šīs diskusijas kontekstā
        • Ieliec te savu bildīti, un mēs pastāstīsim, kas tavā ārienē neatbilst mūsu gaumei, mkey?
      • Duh, nu ja pievēršas kaut kādiem bioloģijas aspektiem, tad protams. Bet kur tu tur konkrētajā rakstā redzi bioloģijas aspektus, vai nepieciešamību pēc tiem?
        • Nu ja kāds sevi dēvē par "vīrietības pētnieku" vai atsaucas uz kādu tādu, tad vajadzīgas elementāras priekšzināšanas bioloģijā. Dīvaini, ka krii, kas ļoti bieži cenšas žvadzināt savus akadēmiskos kredečiāļus, iepostē rakstu, kas sacerēts kaut kur virtuvē pie bonga (lai gan pieminēt terminu 'kultūrmarksisms' neironiski nedrīkst - neredzēju ironiju attiecībā uz šo vārdu salātu).
Powered by Sviesta Ciba