Kurvjzieža kontemplācijas

Krāšņais Kurvjziedis

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Kā jūs domājat - kā izvērtīsies tas, kas šobrīd notiek Irānā?
  • Nē, pašnīstoša tur ir ļoti maz, viņi, atšķirībā no daudziem citiem, rūpējas un mīl vietu, kur dzīvo tagad, gan kā mājas, gan kā brīvpilsētu. Un vecākās paaudzes retorikā ir līdzības ar no komunistiem aizmukušajiem (piem., tiem kas emigrēja pēc Prāgas pavasara) - ka nekad negribēja būt padomju cilvēki (mullu leļļi) un nīda komunistus (fundamentālos islāmistus), nevis sevi vai savu zemi.
    • Nu, ja nenīst savas etniskās un reliģiskās tradīcijas, bet tieši fundamentālismu, tad tā ir mazāka trauma, un tas ir labi.
    • Kaut gan Irāna šobrīd ir daudz mazāk totalitāra nekā savulaik bija Padomju Savienība, pat salīdzināt grūti. Varbūt kādai Baltkrievijai varētu pielīdzināt, ne vairāk.
      • varbūt tev tā nešķistu, ja tā būtu valsts, kur dimiterieņveidīgās diendienā diktētu tavu ģērbšanās stilu :)
        • Ajatollam Rudzītim par prieku.;]
        • Ak, šī sievišķīgā ņemtne ap ģērbšanos. :)
          Man personiski hidžabs Irānā radīja daudz mazāk problēmu nekā savulaik skolas forma (lūk, to gan es no sirds nīdu un biju gatava publiski plosīt un dedzināt), tomēr, kā zināms, pat vairākās visai demokrātiskās valstīs šāda bērnu publiska pazemošana un viņu personības traumēšana (manā izpratnē) tiek ne vien atļauta, bet pat veicināta. :((((
          Bet piekrītu - dzīve ar minimāliem ierobežojumiem apģērba valkāšanā publiskās vietās noteiki ir patīkamāka. Manuprāt, arī par staigāšanu kailam administratīvo sodu nevajadzētu piespriest, tā ka mums ir, uz ko tiekties.
Powered by Sviesta Ciba