Kurvjzieža kontemplācijas

Krāšņais Kurvjziedis

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Starp citu, ja politiski aktīvi latgaliešu pārstāvji paziņotu, ka viņi nav nekādi latvieši un viņiem vajadzīgs referendums par neatkarību, es neredzētu iemeslus likt tam šķēršļus. (Jā, pat par spīti tam, ka es personiski uzskatu, ka latgalieši ir latvieši, un viņu dialekts, kuru es, ar šo novadu nekādi nebūdama saistīta, visai labi saprotu, nav nekāda nelatviešu valoda; jo, raugi, nav svarīgi, kam es ticu, bet kam viņi paši tic.)

Tas tā, tie bija tikai daži vārdi Katalūnjas sakarā.
  • Nav viedokļa, informācijas arī nav daudz. Es ļoti labprāt palasītu kaut ko vairāk par viņiem, pēc redzētajām intervijām liekas, ka Spānija pieķēdē viņus pie radiatoriem vismaz, nu tādi apspiedēji. :)
    Te savukārt viens vecs raksts, kur katalonieši attēloti tik negatīvi, ka atkal grūti noticēt, ka vesels reģions ar tik nejaukiem cilvēkiem. :)
    https://irir.lv/2014/09/23/neatkaribu-un-socialismu-kataloniesu-nacionalistu-lozungs

    • Oi, nu, šo lasot, nesapratu, smieties vai raudāt.:/
      Konsekventi attiecinot autora argumentāciju uz latviešiem, būtu skaidrs, ka par savu nacionālo valsti tādi salašņas (izbijušie sirotāji, dienaszagļi, piļu dedzinātāji, bez savas rakstu valodas līdz pat 18.gs.), kas apdzīvojuši vairāku solīdu valstu - Livonijas, Kurzemes hercogistes, Krievijas impērijas u.c., dodami tām ļoti maz jēdzīga pienesuma, un nav izperējuši pat nevienu Dali mēroga dižgaru, vispār būtu aizslaukāmi vēstures mēslainē, nevis uzklausāmi kādās nopietnās politiskās diskusijās.
      • Jā, un kur tad vēl kuršu sirotāji, kuri kaujā gājuši ar bļāvienu : Kolka, kolka! Saskatu līdzību! :)
        Vispār savdabīgi attiecināt uz kopienu septiņsimt gadus vecas izdarības. :)
Powered by Sviesta Ciba