Kurvjzieža kontemplācijas

Krāšņais Kurvjziedis

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Baumotāji un sazvērestības teoriju vērpēji manī allaž ir raisījuši dziļu un pamatīgu nepatiku. Tādēļ šobrīd esmu ārkārtīgi nikna uz vienu konkrētu politisku partiju, kuru sākotnēji biju uzskatījusi par samērā cienījamu jaunu spēlētāju uz politiskās skatuves. Diemžēl daži no šīs partijas redzamākajiem pārstāvjiem ir sākuši melos balstītu panikas sēšanas kampaņu - nevaru to citādi nosaukt - kurā izplata baumas par balsu skaitīšanas rezultātu viltošanu un aicina atturēties no balsojuma iepriekšējās dienās. Droši vien pietiekami daudz lētticīgu ļautiņu uzķersies. Tas ir riebīgi.

Dārgie cibiņi, esmu jau pirms dažiem gadiem rakstījusi, kā notiek balsu skaitīšana un rezultātu apkopošana. Varu to atkārtot. Ja Jūs arī ticat, ka kādā no lielajām pašvaldībām var "balsis saskaitīt, kā vajag", es nežēlošu savu laiku un izgaismošu jūsu maldus.
  • esmu kaut kā palaidusi garām, bet labprāt uzzināšu, kā tā balsu skaitīšana notiek (linku uz vecāku poustu?)
  • Es arī līdz šim biju ļoti pārliecināts par drošumu, bet tagad man ir mazas šaubas. Palīdzi un atspēko sekojošu scenāriju - ka no iepriekšējā balsošanā nodoto balsu urnas tiek izķeksētas aploksnes un aizvietotas ar vēlamajām aploksnēm.
    Šis ir scenārijs, kas cilvēkus satrauc un klātienē izpētot urnu un zinot, ka tās saturs tiek sajaukts kopā ar sestdienas urnu - rodas neliela šaubu ēna...
    Es ļoti priecāšos, ja šīs šaubas varēsi kliedēt.
    • Lai apmainītu aploksnes, partijas X aģentam jāveic sekojošas darbības:

      1) jāielavās telpā, kur tiek uzglabāta iepriekšējās balsošanas urna, laikā, kad tur nav nevēlamu liecinieku - tātad visticamāk naktī, apejot vai uzpērkot sargus, atslēdzot signalizācijas utml. OK, pieņemsim viņš ir ļoti veikls, un tas izdodas;

      2) urna ir aizplombēta ar drošības plombēm un aizzīmogota. Tātad aģentam, lai urnu atvērtu, ir jānorauj plombes un uzlīmes ar zīmogiem. Protams, atstāt urnu šādā izskatā viņš nevar, jo tad no rīta to redzēs visa komisija un novērotāji, un zvanīs policijai, bet urna vairs nebūs izmantojama. Tātad aģentam kabatā jābūt identiskām drošības plombēm ar (sic!) tiem pašiem Nr., ko iecirkņa komisija ir iereģistrējusi elektroniskajā žurnālā un nosūtījūsi informāciju pašvaldībai un CVK. Manuprāt, šī ir grūtākā vieta, jo, ja es būtu aģents, es varbūt izdomātu, kur ņemt drošības plombes (šobrīd es nezinu, kam var neuzkrītoši pasūtīt izgatavot komplektu), bet nekādi nespētu uzminēt, kuri Nr. tikuši izmantoti konkrētajā iecirknī. Tātad būtu jāiesaista kāds iecirkņa komisijas darbinieks, kurš nopludina info.

      3) aploksnēm jābūt apzīmogotām ar iecirkņa zīmogu. Pieņemsim, ka komisijas priekšsēdētājs zīmogu glabā pavirši, un aģents to var uz laiku nozagt, vai likt izgatavot identisku. Tas būtu vienkāršāk.

      4) kad aploksnes samainītas, urna atkal jāaizplombē (sk.2. punktu), jāaizlīmē precīzi tā, kā bijis iepriekš, jāuzspiež uzlīmei iecirkņa zīmogs (sk.3. punktu) un jāvilto paraksti uz drošības uzlīmes.

      Tātad principā šāda aplokšņu samainīšana ir iespējama. Tomēr tā prasa ļoti vērienīgu gatavošanos (zīmogi, drošības plombes) un citu cilvēku (komisijas darbinieki, iestādes sargi) iesaisti.

      Man grūti iedomāties kādu, kurš nav Čaks Noriss, tiekam ar to visu galā.

      Un tas ir tikai 1 iecirknis no Rīgas 158. Lai panāktu vērā ņemamu disbalansu pašvaldībā, šādas darbības būtu jāveic vismaz 40-50 iecirkņos. Tātad vajadzīga lliela, abi organizēta Čaku Norisu banda.
  • Cerams, ka tā bija nejauša kļūda.
    https://twitter.com/FeldmansLV/status/870663105969258497
    • Tā varēja būt kļūda, pārvietojot radies nejaušs bojājums, vai tīša ļaunprātība - to skaidros policija. Galvenais, ka šis gadījums apliecina - bojājumi urnā IR pamanāmi.

      Tāpēc nemanot nomainīt zīmes - turklāt pietiekami daudzos iecirkņos - ir praktiski neiespējami.
    • Katrā ziņā mani sajūsmina jaunā censoņa plosīšanās šajā sakarā. :)
Powered by Sviesta Ciba