Kurvjzieža kontemplācijas

Par aktuālo

Krāšņais Kurvjziedis

Par aktuālo

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Nez, vai rucaviešu nāmati arīdzan nebūtu jāaizliedz. Apakšējā daļa, starp citu, ir pavelkama uz augšu, tādējādi aizsedzot pusi sejas. Vēsturnieki jums to nestāsta, bet Kurzeme ir hidžabu dzimtene.
  • Interesanti, kāpēc karojošais feminisms tik maigi atkāpjas pie musulmaņu vīru kareivīgās vēlmes redzēt savas sieviņas lakatos satīstītas.
    • Paprasi karojošajam feminismam vai vismaz kādam no tā pārstāvjiem.:)
      Man drīzāk rastos jautājums, kur rodas visi šie pašpasludinātie islāma eksperti, kuri gatavi ne tikai citiem birkas karināt, bet arī runāt musulmaņu vīru, musulmaņu sieviešu un, iespējams, pat musulmaņu hermafrodītu vārdā? Dziļas un rūpīgas islāma kultūras studijas+emocionāli neitrāli antropoloģiski pētījumi attiecīgās kultūras vidē? Vai atkal tikai jūtīgais kašķa centrs ieniezējies?
      • Musulmaņu sievietes gana nepārprotami runā, ja vien kāds grib viņās klausīties.
        Pagājušonedēļ runāju ar vienu libānieti, kura teica, ka iespējams savā dzimtajā Beirutā bijusi pēdējo riezi, jo drīz tur būs IS un ieģērbt Beirutas sievietes burkās viņām nozīmēs apm. to pašu, ko eiropietēm tikt varmācīgi ieģērbtām striptīzkluba uniformās.
        • Jā, vienas konkrētas grupas pārstāve. Pietiekami lielas un noteikti respektējamas grupas.
          Tāpat ir arī liela un respektējama (manuprāt) musulmaņu sieviešu grupa, kuras uzskatītu par vardarbību, ja viņas kāds piespiestu iziet uz ielas ar atsegtu seju - tāpat kā konservatīva rietumu biroja darbiniece, ja viņu piespiestu iet uz darbu toplesā un Lienes ielas darbinieču krāsojumā.
          Man ir gadījies runāt ar abu šo grupu pārstāvēm. Turklāt viņu etniskajās dzimtenēs. Un, nē, mūsu sarunas nav uzmanījuši bargie vīri vai viņu ģimenes locekļi.
Powered by Sviesta Ciba