Kurvjzieža kontemplācijas

Krāšņais Kurvjziedis

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Belēvičs spēj iedvesmot. "Ja kādam no lasītājiem jau ir gadījusies situācija, kad pēkšņi nevar atcerēties kādu vārdu vai skaitli, kaut gan skaidri zināms, ka prātā tas ir un pēc brīža atausīs, tad ziniet: tā ir vecuma demences pazīme, kura varētu parādīties tikai lielā vecumā, bet arī ne vienmēr." (Pilns teksts šeit.)
Dārgā frendliste, kuram no jums ne reizes mūžā nav izpaudusies šī "vecuma demences pazīme"?

Upd. Vēl no šī paša: "Ja kādam ir depresija, nevajag tūlīt sniegties pēc antidepresanta tabletes, bet gan apēst speķa maizi, un depresija visticamāk pāries."
  • Re: Par definīcijām

    Runa ir gan par rakstu kopumā, gan par konkrēto citātu. No dotā konteksta izriet, ka ikviena šāda aizmāršība, neatkarīgi no vecuma, pat 6-7 gadus vecam bērnam (Belēvičs piesauc pirmklasniekus) nozīmē vecuma demenci.
    Jā, es uzskatu, ka šāda demagoģija no veselības ministra puses ir pelnījusi izņirgšanu un ne tikai.
    • Re: Par definīcijām

      "(...) kura varētu parādīties tikai lielā vecumā, bet arī ne vienmēr." man neizlasās kā "ikviena šāda aizmāršība". Bet, ok, lai paliek. Pieņemu, ka Tu zini labāk.
      • Re: Par definīcijām

        Nevis es zinu labāk, bet esmu lasījusi visu rakstu.:)

        Citētais teikums domāts kā ilustrācija un pamatojums apgalvojumam, ka demence novērojama arvien jaunākiem cilvēkiem, un pie tā vainojama pārtika. (Iespējams, tā ir taisnība). Kā pierādījums tiek piesaukti šie spontānie atmiņas traucējumi jebkurā vecumā, sākot no pirmās klases skolēniem un norādīts,ka tā ir tā pati demence, kurai būtu jāizpaužas tikai vecumā, un arī ne vienmēr.
        Respektīvi - visi šie atmiņas traucējumi tiek pielīdzināti demences izpausmēm. Manuprāt, tā ir demagoģija, kas robežojas ar noziedzīgu maldināšanu, ja autors ir augstākā politiskā amatpersona valstī veselības nozarē.
Powered by Sviesta Ciba