Kurvjzieža kontemplācijas

Krāšņais Kurvjziedis

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Aizvakar liktenis mani ieveda absolūti baisā vietā - Purvciema un Pļavnieku krustpunktā, kaut kur tur, starp Ilūkstes, Deglava, Ulbrokas un Dzelzavas ielām. Visādi industriālie centri, alumīnijs ar stiklu, jaunas divpadsmitstāvu mājas, mazliet tālāk - kaut kādas viegli noplukušas padomjlaika deviņstāvenes. Obligātais dzīvojamo zonu zaļums un ielas, kas līdzinās autobāņiem.
Šādi atbaidoši rajoni ir, iespējams, ikvienā mūsdienu pilsētā - esmu ko līdzīgu redzējusi gan Stambulas, gan Maskavas, gan Parīzes nomalēs. Tajos nonākot, mani pārņem spējas eksistenciālas skumjas, skaudra apziņa par cilvēka dzīves nožēlojamo dabu, atklāsme par pasaules neglītumu un nostiprinās pārliecība, ka Dieva nav, ja reiz šādu vietu esamība tiek pieļauta.
Atgriezos savā mīlīgajā, dzīvības, žūpības un mazliet šmucīgas pavasara rosmes pārņemtajā Avotu apkaimē un atviegloti uzelpoju.
  • tas jau vēl tā, bet jo dziļāk pļavniekos, jo atbaidošāk, pat obligātais zaļums pazūd, ja neskaita tos pašus klāva elsberga apdziedātos dažus bērzus
    mans riebīgāko rajonu top 3 ir zoļiks, ziepniekkalna masīvs un pļavnieki, jo tikai tur var attapties tādos desmitstāveņu ieskautos kvadrātos, kuros rodas baisa sajūta, ka nav izejas (jo blakus vēl viens tāds pats pagalms, un tad vēl viens)
    • Jā, nevis vietas, bet kaut kādi monstri bez sejām.
    • Es reiz,saiisinot celju no tirgus uz darbu,izgaju pa diagonali Ziepniekkalna masiivam, un jutos kaa shausmu datorspeelee, shkita,ja netiksu laukaa no shii liimenja, un mani te gaida drosa naave. Tikmer koleegje tur dziivo un saka,ka "ir pilnigi normali" un pat apvainojas,ka man taa vieta liekas baisa
      • Jā, man arī tādās vietās liekas, ka esmu nokļuvusi draņķīgā 90.gadu datorspēlē (tipa, Blood-2), turklāt līmenis uzkāries, nekādas šaušanas nebūs un ārā arī nevarēs tikt.:)
    • tie daži bērzi ir paliela birzs, kas tagad ir sakopta un būtu pat skaista, ja tur nebūtu bīstami
Powered by Sviesta Ciba