Kurvjzieža kontemplācijas

Krāšņais Kurvjziedis

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Alelujā, ziema ir atnākusi, un azotē tai ir kas? - pareizi, elpceļu iekaisumi. Es pat nevaru cilvēciski lepoties ar rinītu, bronhītu, traheītu, otītu, vai kādu citu populāru diagnozi, jo tas, kas visbiežāk iekaist man (un ir iekaisis arī šobrīd), ir grūti definējams ķermeņa apgabals LOR kompetences zonā. Ļoti asaro acis, sāp aizdegune un spiež ausīs, bet puņķu un klepus nav. Palīdz Melnais balzams. Vismaz nomierina.
Iespējams, mani šīgada pēdējie darbi izdosies jautri. Lai redaktorītes saturas.
  • Islandes ķērpju tēja lielos daudzumos. Man arī ieteica pelašķu tēju. Lūdzu, dzer un topi vesela.
  • Neesi domājusi par pneimopoti?
    • Kas tas ir? Pret pneimokoku infekcijām?
      • Jā, pret 23 pneimokoku štamiem, kas visbiežāk ir plaušu karsoņu un bronhītu vaininieki.
        Nevaru apgalvot, ka tieši šī pote mani un dēlu vecāko glāba no regulāriem bronhītiem, bet ļoti ticams ka tas ir viens no iemesliem.
        • Līdz bronhiem man tā sērga īsti neaiziet, pārsvarā perinās kaut kur galvā.:(
          • Labi, ka līdz bronhiem netiek. Bet tik un tā, kaut-kas ilgstoši tur dzīvojos pa elpceļiem, gan jau tie paši pneimokoki varētu būt. Un pote daudz jau nekaitēs.

            Kas vēl varētu būt pie vainas? Sezonāla alerģija (diez vai..)? Mitrums/sausums? Tumsa/depresija? Tieši pie zemākām temperatūrām? Retāk pastaigājies/skrien, kad aukstāks?
            • Zemas temperatūras + mitrums ir tas, kas mani nogalina. Par tiešo izraisītāju es svārstos - tie varētu būt kādi no neskaitāmajiem rino- un adeno- vīrusiem. Baktēŗijas drusku apšaubu,jo reti reaģēju ar paaugstinātu temperatūru ( tā drīzāk pazeminās pie šīm kaitēm, nezinu, vai tas ir cēlonis, vai sekas) un nemēdz būt strutojoši iekaisumi. Rentgenos arī parasti uzrādās, ka visas gļotādas dobumos ir aiztūkušas, bet šķidrums nekur nekrājas. Tā varētu būt alerģija, tikai nezinu, no kā. Zinu, ka augustā man ir alerģija uz kaut kādiem nenoskaidrotiem putekšņiem, bet tās iesnas izpaužas pavisam citādi un daudz vieglāk.
              Vienīgais, kas ir palīdzējis - reiz man ģimenes ārste izrakstīja zirga devas nimesila, piekodinādama vienlaikus ļoti saudzēt aknas, jo tas ir samērā toksisks. Nevieni citi nesteroīdie pretiekaisuma līdzekļi mani šajos gadījumos neņem.
              • Tiešie izraisītāji jau parasti ir vīrusi un tad tik komplikācijas bakteriālās. Un temperatūra nav obligāta, var smuki izslimot bronhītu, pat plaušu karsoni bez tem-ras.
                Jebkurā gadījumā - lai atrodas veids, kā no tā izvairīties, turies.
  • gaiss dzīvoklī nav pārāk sauss? kopš iegādājos gaisa mitrinātāju, elpceļiem apkures sezonā dzīvot ir daudz vieglāk. ja arī gādās saķert kādu zarazu, tad cīnīties ir daudz vieglāk.
  • nu, es varu tikai piebilst ka lv man bija hroniskas iesnaa un heimorits (vaigos ir Heimora dobumi) kas izgaisa nomainot klimatu
Powered by Sviesta Ciba