Kurvjzieža kontemplācijas

Krāšņais Kurvjziedis

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Un vēl kas ir raksturīgi Latvijas sabiedrībai (gan jau arī citām Austrumeiropas valstīm, atšķirībā no tā, ko var secināt man pieejamajā informācijā par labklājīgajiem rietumiem) - gan vardarbības upuri, gan varmākas, gan cilvēki ar dažādām atkarībām, cilvēki, kuri nespēj kontrolēt savu agresiju utt. - viņi visi tiek stigmatizēti kā "vainīgie", tādējādi netieši mudinot klusēt un slēpt savu "vainu", bet pieķertam attaisnoties. Taču reāls solis problēmas risināšanas virzienā būtu šīs visas (un vēl citas) definēt kā psiholoģiskas problēmas, kuras apdraud gan pašu, gan apkārtējos. Problēmas, kuras ir iespējams un vajag risināt un kuru risināšanā var cerēt uz sabiedrības atbalstu un saņemt to.
Tas nenozīmē, ka nav jāsoda konkrēti nodarījumi - auto vadīšana dzērumā, darba kavēšana dzeršanas dēļ, miesas bojājumu nodarīšana citam cilvēkam u.c.. Par konkrētiem pārkāpumiem jāsaņem sods, bet vardarbīgajam, atkarīgajam, līdzatkarīgajam un tam, kurš arvien nonāk upura lomā - ikvienam no viņiem būtu jāvar saņemt psiholoģiskā, psihiatriskā, vai narkoloģiskā palīdzība un nepieciešamais atbalsts savas uzvedības koriģēšanai.
  • pasaki inšalā, vai nosūdzies pie bikts un "atkal esi brīvs, no vakardienas grēkiem tīrs".
    šim reģionam raksturīgas protestantisma un ateisma mikšļa pusidejas par indivīda atbildību un cēloni. no vienas puses dieva nav, katrs pats sev kalējs, no otras puses dievs sludina pieticību, pacietību un ciešanu. katra tīra koncepcija parāda ceļu un metodi, praksi kā veselīgi tikt galā, taču te sajaukušās koncepcijas tikai par praksi. Nu tā kā iet pie ārsta, tas paraksta zāles un lietošanas pamācību , bet tu ar recepti aizskrien uz aptieku, taču kā tās lietot neesi uzskatījis par vajadzīgu noklausīties. tad nu devas un termiņus pats piedomā, vēlāk arī piedomā pats kādiem gadījumiem tās paredzētas
    • Nu, nez, nez. Manuprāt, protestantisma un ateisma mikslis valda arī lielākajā daļā Rietumeiropas (izņemot tās dažas valstis, kurās valda katolicisma un ateisma mikslis), taču šīs psiho-loģiskās/-atriskās problēmas tiek risinātas veiksmīgāk un profesionālāk.
Powered by Sviesta Ciba