Kurvjzieža kontemplācijas

Krāšņais Kurvjziedis

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Nevaru pat iedomāties, cik daudz drosmes homofobajā Latvijā vajag politiķim, jo īpaši - vīrietim, lai iznāktu no skapja. Nez, Rinkevičs ierāva šļuciņu konjaka drosmei? Es viņa vietā tā būtu darījusi.
Nez, vēl kāds uzdrošināsies šīs Saeimas laikā?
  • Mani patiesi izbrīna, kā daži mēģina pierādīt, ka Latvijā nav homofobijas problēmas - nē, nē, mēs, ģimenē, draugu lokā, visi toleranti, tātad sabiedrība arī kopumā toleranta; tik tā likumdošana mums tāda diskriminējoša - nu nezinām, no kurienes un kādēļ, tak tam nav nekāda sakara ne ar homofobiju, ne sabiedrības uzskatiem.
    • O, jā.
    • Aha. Un ja tu pasaki, ka pazīstami cilvēki ir gan piedzīvojuši homofobijas izpausmes visā krāšņumā, tad tā nevar būt, jo vienkārši nevar būt, paši uzprasījušies vai kaut kā tā.
      • "Tā jau tikai maza saujiņa aizspriedumainu cilvēku."
      • Es arī nesaprotu, kādēļ ir tik svarīgi pierādīt, ka homofobijas nav, un kam ir svarīgi to pierādīt - krii, cibai, pasaulei? Vai iemesls ir pārāk aktīva identificēšanās ar kopu "Latvijas sabiedrība", tādēļ tas tiek uztverts tik personiski? Vai varbūt tas rada neertības sajūtu, jo jāsāk domāt un pārskatīt arī paša(s) iespējamās homofobiskās izpausmes (kas varbūt nav kaku maisiņu mētāšanas līmenī, bet tā ikdienišķāk - izteicienos, aizspriedumos utml.)?
Powered by Sviesta Ciba