Kurvjzieža kontemplācijas

Krāšņais Kurvjziedis

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Domājot par mūsdienās aktuālajiem pop-psiholoģijas teoriju mikšļiem un no tiem atvasinātajām praksēm, man aizvien biežāk šķiet uzkrītoša to propagandētā attieksme pret vecākiem, kura šaubīgi balansē uz naidīguma robežas. Jā, protams, personības iniciācija prasa atšķelšanos no mātes, iespējams, arī tēva varas pārlaušanu (to nez kāpēc akcentē daudz mazāk), citas mīlestības radīšanu un bērnības traumu apzināšanos, lai tās dziedētu.
Taču mana dziļākā pārliecība ir un paliek, ka, nespējot pieņemt savus vecākus, mēs vienmēr paliekam nespējīgi pilnībā pieņemt paši sevi, kā arī nespējīgi uz īsto mīlestību, to, kas agapē, to, ar kādu kristiešu Dievs mīl cilvēkus, to, ko budisti aicina just pret visām jūtošajām būtnēm.
Un tādā gadījumā - kāda jēga tām uzplēstajām un pavirši aizdiegtajām bērnības traumām?
  • OK, bet man vismaz šķistu būtiski, kāpēc cilvēkam, kurš devis man pusi genotipa (varbut arī lielu daļu uzvedības stereotipu, ja bērnībā dzīvots kopā) ir tieši šādas intereses, par kurām man nav nekā sakāma un kā tas kopumā atbalsojas manī.
    • nu jā - to visu var saprast, pārdomāt, sagremot un tad par to nedomāt :)

    • Mēs neesam savu vecāku tiešs spogulis! Arī ne puse spoguļa.
      Un manas mammas intereses šobrīd ir sekojošas: dārzs, meksikāņu/turku seriāli; šlāgermūzika; radinieku/kaimiņu privātā dzīve. Es viņai vienkārši ļauju runāt, pa reizei iesaucoties "re kā!", "padomā tik!" utt.;)
      Un jau pamatskolā es nosecināju, ka mums ir absolūti atšķirīga gaume filmās, grāmatās, cilvēkos. Tēvs vispār nerunāja (kamēr neiedzēra). Un? Ko man tagad darīt? Meklēt Īstos vecākus? Mocīties ar domām: kāpēc es itin nemaz nelīdzinos viņiem, ja esmu viņu bērns? Bet varbūt neesmu? ;)
      • Jā, gaume un intereses, protams, var atšķirties (un dažādu paaudžu cilvēkiem arī gandrīz simtprocentīgi droši, ka atšķiras). Cilvēks nav reducējams uz estētisko gaumi un sarunu tematu loku.
Powered by Sviesta Ciba