Kurvjzieža kontemplācijas

Krāšņais Kurvjziedis

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Poll #20112 Jz.Sirdnas iedvesmots pols par dženderu stereotipiem
Open to: All, results viewable to: All

Ko tu domātu par vīrieti, kurš sabiedriskā vietā adītu vai tamborētu?

Tavs dzimums

View Answers

vīrietis
17 (27.0%)

sieviete
41 (65.1%)

grūti pateikt
5 (7.9%)

  • kādēļ tev šķiet, ka, teiksim, draugi reaģētu negatīvi, paņemsim tādu vidējo latvijas iedzīvotāju, nebūt ne liberālāko radību uz zemeslodes? es vienkārši cenšos modelēt sev galvā šādu situāciju no sava diezgan dažādus uzskatus pārstāvošā draugu un paziņu loka, man neizdodas. vecāki neakceptē? vecāku plāni bieži vien nesaskan ar atvašu karjeras plāniem. klienti? cilvēki nesēžas taksometrā, ja pie stūres ir sieviete?
    • Labāk netēlo muļķi.
    • Reāls piemērs no dzīves: ir sieviete, kas ir krāšņu mūrniece, taču māk un dara arī visādus citus remontdarbus. Lai dabūtu darbu, viņa pie iespējamā darba devēja ierodas ar milzīgu mapi, kurā ir bildes ar viņas darbiem, bildes ar viņu pašu darbībā, rakstiskas atsauksmes no iepriekšējiem darba devējiem utt. Neesmu dzirdējusi, ka vīrietim šajā profesijā būtu jāstaipa līdzi tāda mape, lai pierādītu, ka viņš patiešām, patiešām to visu var izdarīt, jā patiesi, pats dara, jā, nē, nav par grūtu, patiešām māk visu izdarīt.
      Un tas ir tikai tad, ja viņa vispār tiek līdz sarunai klātienē, ja viņu neatšuj jau pēc telefona sarunas.
      • Šitam man negribas ticēt. Un mape palīdz?
        • Negribas ticēt, ka ir aizspriedumi pret sievietēm remontu darbos utml.?
          Konkrēto situāciju zinu no tēva stāstītā, pirms dažiem gadiem, toreiz mape palīdzēja un viņa dabūja darbu (strādāja kopā ar manu tēvu). Kā viņai klājies pēc tam, nezinu.
Powered by Sviesta Ciba