Kurvjzieža kontemplācijas

Krāšņais Kurvjziedis

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Atzīšos, ka man piemīt daži seksistiski aizspriedumi, par kuriem es reizēm kaunos. Respektīvi- ir daži nosacīti trūkumi, vai pareizāk, īpatnības, ko es daudz vieglāk tolerēju sievietēm, nekā vīriešiem.
Pirmajās vietās starp tiem būtu jāmin kritiskās domāšanas trūkums, nespēja rēķināt matemātikas uzdevumus un noslieces uz misticismu un ezotēriku.
Man noteikti var būt draudzenes, kuras aizmirsušas Pitagora teorēmu vai atsaucas uz Ajūrvēdu/Ošo/Blavatsku, izvēloties sev zeķu krāsu, taču ja ko līdzīgu dzirdu no vīrieša, es visbiežāk nespēju nokontrolēt savus indes dziedzerīšus.
Mana vaina, mana vislielākā vaina. Taisnodamās varu mēģināt pieminēt, ka es daudz tolerantāk uztveru vīriešus, kuri valkātu rozā blūzītes ar rišiņām krūšu daļā vai mežģīņu stringus (kaut arī pret rozā krāsu, rišiņām un stringiem vīriešu garderobē man ir nelieli arhaisku aizspriedumu rudimenti).
  • tb, no bezjēdzīga vīrieša ir mazāk jēgas nekā no bezjēdzīgas sievietes? jo bezjēdzīga sieviete vismaz ir vienai lietai derīga, atšķirībā no vīrieša?
    • Nē, tam nav sakara ar kādu tur "bezjēdzību". Es nedomāju, ka cilvēkii, kuri nemāk rēķināt, citē Rērihu un runā par "enerģijām" ir, kā Tu izsakies "bezjēdzīgi", lai kuram dzimumam viņi piederētu. Galu galā ikvienam no viņiem - atkal, netkarīgi no dzimuma - var piemist (un droši vien arī piemīt) tādas zināšanas, talanti un prasmes, kādu nav citiem - piemēram, viņš vai viņa lieliski gatavo ēst, brīnišķīgi stāsta anekdotes, raksta dzeju, remontē motociklus, ir labs vecāks, draugs un kolēģis utt.
      Es pati nezinu, kādēļ konkrētās īpatnības vīriešos man šķiet kaitinošākas nekā sievietēs. Man vispār ir samērā maz ar dzimumu saistītu stereotipu un priekšstatu par "īsta vīrieša" vai "īstas sievietes" īpašībām vai uzvedību, taču vīrieši ar kritisko domāšanu man noteikti patīk labāk nekā tie, kam tās nav. Attiecībā uz sievietēm simpātiju lauks ir plašāks.
  • vīrieši + stringi laikam ir tā lieta kas man atmodinātu ne tikai indes dziedzerīšus...'tas ir ļoti ļauni!
    kaut ezotēriķus mēdzu noslaucīt īpaši pat nemēģinot pievaldīt mēli.
  • šodien pirmo reizi dzirdēju seksistisku aizspriedumu pilnu sarunu Rietumeiropā: kolēģi pie galda apsprieda, kuri vīr. dz. politiķi krāso matus un valkā parūkas.
    • Ak, vai.:)
      Jā, arī tajā kaut kas ir - novecojošā Ašenbaha traģika un nožēlojamība, kamēr paveca sieviete tikai "uzprišiinās", "nenolaižas" un "uztur sevi formā".
  • Kamēr visi tie dīvainie viņi un viņas nesāk mani "pievērst savai ticībai un pārliecībai", tikām lai dzīvo laimīgi un kaut pliki uz galvas stāv.
    • Stāvēšana uz galvas ir visnotaļ apsveicama nodarbe, kas apliecina, ka cilvēks ir daudz laika ieguldījis sava ķermeņa spēju izkopšanā. Un pret plikumu man galīgi nav iebildumu, tieši pretēji, es uzskatu, ka pasaule daudz iegūtu, ja ķermeņa piesegšanas rituālus uztvertu mazāk nopietni.

Powered by Sviesta Ciba