Kurvjzieža kontemplācijas

Krāšņais Kurvjziedis

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Interesanti vērot, pēc cik līdzīgiem principiem notiek ienaidnieka tēla veidošana un demonizēšana gan starpvalstu, gan starppersonu konfliktos. Piemēram, spekulācijas ap bērniem, lai uzkurinātu sevī un apkārtējos "taisnīgo sašutumu" un uzturētu gatavību cīņai. Gan viduslaiku raganas, gan mūsdienu sātanisti viņiem piedēvētajos rituālos upurē (dažreiz arī ēd) zīdaiņus, antisemītu mitoloģijā ebreji piesūcina macas kristiešu bērniņu asinīm, putinistu blogos turpina klejot feikais "uzšķērstās grūtnieces" fotoattēls; manos pamatskolas laikos, kas sakrita ar Afganistānas kara skarbāko fāzi, tika stāstīts par to, kā amerikāņi izkaisa mīnētas rotaļlietas, kuras sakropļo un nogalina afgāņu bērnus - nemaz nebrīnījos, 25 gadus vēlāk Hāleda Hoseinī grāmatā "Tūkstoš sauļu mirdzums" izlasīdama, ka šo pašu rīcību amerikāņi piedēvē krieviem.
Vārdu sakot, ja jums ir ļoti, ļoti svarīgi, lai apkārtējie izjūt riebumu un naidu pret kādu, kurš jums kādu iemeslu dēļ nepatīk, droši izplatiet baumas, ka viņš (vai viņa, lai būtu vēl šausmīgāk) nīst bērnus. Noteikti saņemsit empātisku atbalstu. Varbūt pat licenci nogalināt.
  • Nu, mana pieredze rāda, ka sievieti var aizvainot dažādos veidos. Var pateikt, ka viņa ir resna. Saģērbusies neatbilstoši. Stulbi mati. Parasti tas ir ļ. efektīvi, persona apvainojas. Bet nekas nedarbojas tik jaudīgi, kā norāde, ka viņa nepareizi audzina savus bērnus.
    Ko es ar to gribu teikt - daudziem cilvēkiem bērni ir svarīgākais dzīvē. Loģiski, ka tas padara bērnus par lielisku spekulāciju tēmu un uzjundī ne tikai emocijas, bet pat gluži primitīvus instinktus. Beigti kaķīši ir drusku riskantāka tēma, lai gan daudziem svarīgākais dzīvē ir kaķīši, un tad visas reakcijas daudz maz droši garantētas :/
    • Jā, protams, to jau es saku - spekulācijas ar bērniem naida kurināšanā ir ļoti efektīvas, jo spēlē uz primitīviem instinktiem. Apmelojot kādu, ka viņš/viņa spīdzina kaķīšus, var izsaukt tikai kaķmīļu dusmas, bet tā ir maza sabiedrības daļa, savukārt cilvēkbērni ir universāls ierocis.
  • Kamōn. Cilvēks, kurš ienīst bērnus un suņus, noteikti nav pavisam slikts.
  • nē, vienkārši "nīst bērnus" neko nedos, šaubos pat par minimālu reakciju. vajag, lai bērnus iesaista zinātniskos eksperimentos, vai kaut kā speciāli, saskaņā ar ļaunu plānu, bojā - ar potēm, multfilmām, šokolādes sieriņiem.
Powered by Sviesta Ciba