Kurvjzieža kontemplācijas

Krāšņais Kurvjziedis

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Nelielas aizdomas, ka Ukrainā visasiņainākās šausmas tagad tikai sāksies, un es ļoti, ļoti ceru, ka tās neapstiprināsies.
  • Man arī tā liekas. Bail. Skatos Panorāmu, man šķiet, ka krievi ies tur iekšā.
  • Nieki vien. Jā, Krievija varētu izmantot savu slaveno likumu par tautiešu interešu aizstāvēšanu, ja tāda vajadzība ir, bet kāda tad ir tā vajadzība, ja visa šī valsts apvērsuma rezultāts(un tas ir valsts apvērsums, labs vai slikts, tas ir cits jautājums) ir ārkārtas vēlēšanas 25.maijā(ja visu pareizi saprotu). Proti, 25.maijā Ukrainas iedzīvotāji varēs draudzīgi ievēlēt jaunu uz zelta podiem pretendentu sastāvu, gan jau, ka šie būs drusku pieticīgāki un, cerams, ka bailīgāki - īpaši tad, ja Janukoviču izdosies publiski pakārt vai kaut kā tamlīdzīgi izdarīties.

    + kuram tad Ukrainā vajag to Krieviju? Tur 20 gadus ir plaukusi sava politiskā kultūra, lai arī kā, bet visi politiķi ir vietējie, viņiem vajag, lai viņus sāk kontrolēt Kremlis, vienalga, pozīcijā vai opozīcijā esot? Protams, ka nē. Velkot paralēles - domā, Ušakova un Urbanoviča kungiem Latvijā vajag Kremli? Tas tagad viņi ir pirmie puikas ciematā un kaut kādu laiku paliks, aber tāds Kremlis mierīgi var viņu vietā savējos ielikt - daudz uzticamākus. Ukrainā Krieviju par bosu nevienam nevajag, kā pareizi ierakstīja viens blogeris, tur nav prokrievisku vai proeiropisku politiķu, tur, tieši tāpat kā pie mums, ir pronaudiski politiķi, tikai mums tas nav tik ļoti manāms, jo valsts ļoti maziņa un naudas daudz mazāk, reizumis pat smieklīgi, uz ko tik atsevišķi deputāti nav bijuši spējīgi, lai dabūtu dienesta mašīnu ar šoferi un 250LVL pielikumu pie algas.

    Proti, Ukrainai iekšienē pašai par sevi karot nav jēgas - nāk ārkārtas vēlēšanas, visi varēs ievēlēt to, ko sirds kāro, savukārt, ja Krievija līdīs iekšā, tad nu gan pat vissenākie naidnieki Ukrainā paliks par draugiem un vienosies kopīgā dziesmā pret to pašu Krieviju. Vai Krievijai to vajag? Nez vai.
    • Es nedomāju, ka Krievija iebruks, bet pieļauju, ka Ukrainas prokrieviskā puse vēl var pamatīgi padumpoties tā vietā, lai mierīgi un saticīgi gaidītu maiju.
      Taču, kā būs, to vēl redzēsim. Jācer, ka vairāk asiņu nešļāksies.
      • Pret ko viņi dumposies? Krievu apdzīvotajos reģionos sāks slaktēt ukraiņus? Da nu. Nav jau Kalnu Karabaha.
  • Domāju, ka ne. Ceru tuvākā laikā uzrakstīt, kāpēc tā domāju.
Powered by Sviesta Ciba