Kurvjzieža kontemplācijas

Zaļais dēmons

Krāšņais Kurvjziedis

Zaļais dēmons

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Šodien beidzot ieviesu mājās mirti, pēc kuras biju tvīkusi kopš augusta. Podā iespraustais kartona gabaliņš vāciski vēsta, ka šī nesīs laimi, rotādama brūteskleitu, bet nav izmantojama uzturā. Kā tad nez paliek ar slavenajiem Vidusjūras zemju miršu liķieriem? Vai tie top no kādas citas šķirnes mirtēm darināti?
Jāatzīst, ka neizprotami astrāli spēki ir sākuši caur mani attīstīt dārzkopības programmu. Ja, ievācoties šajā dzīvoklī pirms 7 gadiem, biju pārliecināta, ka ļoti ātri nobeigšu uz palodzes stāvošo naudaskoku un ieviesīšu florasbrīvu zonu, tad tagad man ir:
1) tas pats naudaskoks, vairākkārt noļucis tuvu nāvei, ikreiz saņēmies un augšāmcēlies, tagad kupli izpleties pa visu podu, noliecis ieskaņoties kāros zarus līdz pat palodzei;
2) alveja, S dāvināta, starp citu, svaigi atnesusies - klau, Up, vai Tu joprojām gribi viņas mazuli, vai arī esi jau dabūjusi alvejbebīti kur citur?
3) mājassvētība kā māmuļas sālsmaizes dāvana (ah, cik tradicionāli, ah, cik simboliski!);
4) Ķīnas roze, savākta kā spraudenis no vecāku mājām brīdī, kad man ļoti sagribējās ko ziedošu;
5) dracēna, kurai draudēja iemidzināšana izmešana, pamazām sniedzas uz griestiem;
6) sīklapu efeja, maza un ņipra;
7) Stefanotis, par kuru jau rakstīju - ziedi sen jau novītuši, nav no rudens saudzēti, taču lapas zeļ un stīgas vijas;
8) Stefanota attāls līdzinieks Prospero, kurš tam visticamāk nav pat radinieks, jo nāk no Clerodendrum-u klana, kamēr Stefanotis, kā zinām, ir cēlies no Floribundām;
9) asais, spicais pipars, kas nebūtu pat skaitāms, jo augļi drīzumā tiks ievārīti zupā, bet pats nokaltis un izsviests, taču nezināmais zaļais spēks manā galvā čukst, ka var taču savākt sēklas un nodrošināties pipariem visu nākamo sezonu;
10) un visbeidzot - mirte, mana ilgi cerētā mirte, ja Dies dos, tad augs gana lekni, un es kā Paulīne varēšu apsvērt zārkā likšanos nopušķojusies no galvas līdz kājām.

Kas būs tālāk? Orhidejas? Palmas? Citrusi? Man valdzina viņi visi.
  • ak, es tieši pirms pāris dienām sapratu, ka man beidzot Ir Apstākļi, kuros mirte neatdotu galus...
    • Redz, man ir gana mitrs, kas mirtei varētu patikt, drusku bažījos par vēsumu - tau Vidusjūras ziemas arīdzan nav nekāda medusmaize.
      • vēsums ir tieši tas, ko mirtei vajag! ziemā 15 grādi ir ideāla mirškopības temperatūra. un mitrums, jā, smidzināt vajag. ziemā varbūt nē, ja ir tie 15 grādi, bet visā pārējā laikā gan. un saknes turēt iespējami vienmērīgā nelielā mitrumā (es savu mirti nobendēju, 2 dienas neaplejot)
  • nē, man alveju neviens nedod, labprāt paņemšu tavējo!
  • mana māte bija uztaisījusi mirtes uzlējumu (ar šņabi), iedeva man pudelīti, sakot, ka esot lielisks antibakteriāls līdzeklis, lietošanai iekšķīgi;)
  • Mans papus zināja teikt, ka slepenā Rīgas Melnā Balzama sastāvdaļa esot kapmirtes, jo padomju laikā projektējuši pat lielus kapmiršu lauku LB vajadzībām. Es gan neesmu pārliecināta, vai mans papus ir pareizi sapratis, un vai tā patiešām ir kapmirte.
Powered by Sviesta Ciba