Kurvjzieža kontemplācijas

Krāšņais Kurvjziedis

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Jāatzīst, ka kopienas "Hanna, bēdz" baisuļu slava mani mudina uz diezgan apmierinātu smaidiņu. Lai gan pats kopienas pastāvēšanas fakts dažus pilsoņus viegli bērnišķā noskaņojumā mēdz mudināt uz trollējošu uzvedību, ir diezgan labi jūtams, ka līdzcibiņi sākuši filtrēt izteikumus kā tādus, ko "Hannā" citē un ko "Hannā" necitē.
Tātad daži, iespējams, pirmo reizi mūžā nošķir stereotipisku viedokli no ne-stereotipiska. Vai nav jauki?
  • "ir diezgan labi jūtams, ka līdzcibiņi sākuši filtrēt izteikumus kā tādus"
    Lai izskaidrotu savu attiekmi pret bēgošo Hannu es turpināšu izmantot dzīvojamās platības metaforu.
    Ja daudzdzīvokļu mājā dzīvo visumā forša kaimiņiene, kas ļoti baidās no suņiem, tad normāli cilvēki pat savu pārbaroto taksi turēs pavadā, ejot pa trepjutelpu, nevis mēģinās pārliecināt kundzi, ka šis jau nav nekāds slepkavnieks. Būs arī urlāni, kas pabaidīs ar rotveileru un paņirgs par to. Tomēr ne takšu saimnieku, ne rotveilera īpašnieka attieksmē pret suņiem nekādu īpašo izmaiņu nebūs. Kundzei nav nekāda pamata, lai domātu, ka viņa ir nolikusi pie vietas visus mājas suņu saimiekus. Man tā Hanna varbūt ir ļāvusi pamanīt, ka lietas, kas man šķiet sīka vienība, bet citiem ir ļoti sarūgtinošas. Es esmu drīzāk tāds resnā takšeļa saimnieks un apzināti cilvēkus necenšos sāpināt.
    • Hmm, man vismaz bija šķitis, ka "Hannai" ir vairāk kognitīva, nevis emocionāla ievirze, t.i., citēti tiek nevis teksti, kas kādu privāti aizvaino, bet gan tādi, kas var kalpot par noteiktu iesīkstējušu domāšanas ieviržu uzskatāmu paraugu.
      • Pati pukstēšana Hannā norāda uz to, ka puksta autoram/autorei šī tēma ir svarīga.
        Es tur pārsvrā redzu pēc savas skalas cepšanos par štruntiem, bet spēju saprast, ka ir cilvēki, kam tas nešķiet mazsvarīgi. Daži no stereotipu vērotājiem ir diezgan simpātiski cibas personāži, respektēju šo viņu daiļrades šķautni.
    • Trāpīgi. Takšeļa un rotveilera attieksmei pret tramīgo kundzīti nav mazāka vērtība kā kundzītes tramīgumam :)
Powered by Sviesta Ciba