Kurvjzieža kontemplācijas

Krāšņais Kurvjziedis

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Jāatzīst, ka kopienas "Hanna, bēdz" baisuļu slava mani mudina uz diezgan apmierinātu smaidiņu. Lai gan pats kopienas pastāvēšanas fakts dažus pilsoņus viegli bērnišķā noskaņojumā mēdz mudināt uz trollējošu uzvedību, ir diezgan labi jūtams, ka līdzcibiņi sākuši filtrēt izteikumus kā tādus, ko "Hannā" citē un ko "Hannā" necitē.
Tātad daži, iespējams, pirmo reizi mūžā nošķir stereotipisku viedokli no ne-stereotipiska. Vai nav jauki?
  • Nu, īņa par labāku pasauli allaž sākas ar kādu nebūt ļaundaru sarakstu satādīšanu:))

    Par Tevi - ko tur par Tevi. Tu taču, manuprāt, tur nevienu ierakstu iepublicējusi neesi.

    Bet , ja jau tiktāl esam nonākuši - pastāsti man, lūdzams, kur ir robeža starp stereotipisku un nestereotipisku uzvedību un, vai, gadījuma pēc, atzīmēt kāda uzvedību kā stereotipisku nu jau visai sen pats par sevi nav gaužām nožēlojams stereotips?
    • Bet kopienas mērķis, vismaz kā es to saprotu, patiešām nav "sastādīt ļaundaru sarakstu", pat ne moralizēt, drīzāk - vingrināties atpazīt uzskatus, kas gadsimtiem ilgi daudziem cilvēkiem šķituši pašsaprotami, bet varbūt tādi nemaz nav.
      • Kopienas mērķis, kā es to saprotu, ir rūpīgi, ar visām atsaucēm, piefiksēt nosacīti nepolitkorektus apgalvojumus vai apgalvojumus, kas kādu aizķēruši personīgi, nekādas striktas metodikas citējamā materiāla atlasē nav, nav arī kaut kādas kaut vai nosacītas konsekvences. Pieļauju, ka nav arī izpratnes par vārda "stereotipisks" nozīmi.

        Ej nu sazin, kura no izpratnēm par kopienas "mērķi" ir tuvāka realitātei - Tava vai mana:))
        • "stereotipu kolekcija no Cibas u.c. mediju apcirkņiem; bez morāles. copy-paste. tīri tā, vēsturei."
          • Tātad, "vispārpieņemtu uzskatu kolekcija no Cibas u.c. mediju apcirkņiem; bez morāles. copy-paste. tīri tā, vēsturei"?

            Vai arī kaut kā nepareizi saprotu vārda "stereotips" patieso nozīmi, kas ir šīs kopienas dalībnieku mazais noslēpums un tālab nedrīkst tikt izpausta?
          • Kas interesanti, neesmu redzējis tur citātus par pārtikas industrijas ietekmi uz veselību, alkohola koncentrācijas mazināšanu asinīs, dārzeņu audzēšanu mazdārziņā u.c. interesantām dzīves jomām. Kas liek domāt, ka kaut kur starp rindām ir izlasāms kāds slēpts vēstījums, kādi tad stereotipi ir šīs kopienas vērti. Kas, savukārt, rada šaubas, vai šinī īsajā aprakstā neslēpjas ironija, poza, vai vēl kaut kas tur būtu jāizlasa starp rindām. Nu, un rezultātā komūna ir tas, ko no tās ir izveidojuši tās aktīvie... autori(?), aktīvisti(?). Nu, un komentāros to diezgan labi var redzēt.
Powered by Sviesta Ciba