Kurvjzieža kontemplācijas

Krāšņais Kurvjziedis

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Reizēm man tas šķiet tik pašsaprotami, ka brīnos, kāpēc apkārtējie to nemana - droši vien tā reliģiozi cilvēki nesaprot agnostiķu un ateistu nespēju sajust Dieva klātbūtni - ka patriarhālais lomu sadalījums nemitīgi ģenerē naidīgas attiecības dzimumu starpā, turklāt ne tikai mizandrijas un mizogīnijas izpausmes, bet arī to avotus. Jo ir tikai pašsaprotami, ka sieviete situācijā, kur viņai nav pieejami citi resursi, izmanto kā manipulācijas ieroci pirmām kārtām savu reproduktīvo funkciju - t.i., gan seksualitāti, gan maternitāti. Pakļautā statuss (pat tad, ja tas ir it kā labprātīgi pieņemts) neizbēgami agri vai vēlu noved pie iniciējoša dumpja, un sadzīvē tas visbiežāk izpaužas kā manipulācija ar upura lomu vai tas, ko psihoanalītiķi dēvētu par provokāciju ar kastrācijas draudiem,resp., emocionāli vardarbīga prasība vīrietim arvien apliecināt savas tiesības dominēt - nu, tad pierādi, ka esi vecis, nes piķi mājās, uzņemies atbildību, piekauj, izdrāz utt., kā arī patriarhālā vīrieša neizpratnes pilnais niknums, ko īsti tā kuce grib, un kāpēc dominējošais statuss vēl uzliek kādas saistības.
Un kaut arī es neuzdrošinos sludinoši apgalvot, ka feminisms ir vienīgā iespēja atbrīvoties no patriarhālo varas spēlīšu murga, tomēr pati es citas iespējas neredzu.
  • vai es atvieglojumā nopūtos pēc šodienas cibas
    • Piedod, es no teksta īsti nenopratu intonāciju un attieksmi.:)
      • piedod, es biju domājusi, patiešām atvieglojumā nopūtos. Es te no aizokeānijas šodien lasīju cibu, un man vienu brīdi likās, ka meitenes publiski drīz izkausies. Saprāta balss - Tu, tā es domāju :)
        • kas kur kad? atkal viss aiz atslēgām?
          • Emmm... no dažiem atskaņu šņukstiem savās frendlistēs varu nojaust, ka kaut kur irr bijusi, iespējams, pat asiņaina drāma par bērnu kopšanas pabalstiem vai kādām citām sociālā budžeta problēmām, bet neko tuvāk par to nezinu, un šis ieraksts ar to nesaistās.
            Es tik tā - savu vakara mantru, savu ticības apliecību noskaitu.:)
  • a klau, izstāsti, kurā brīdī iestājas pakļautā statuss (nu tb vai es, piem., esmu pakļauta vai ne)?

    /tas nav lecīgi, es vnk šobrīd esmu pārdomās - bka drīz beidzas un tā :)
    • Ja Tu pakļaujies citu lēmumiem, tad arī šis statuss iestājas. Kā ir Tavā konkrētajā gadījumā, nudien nezinu.:)
      • ā, pfff, es jau sabijos, ka patriarhālais varas dalījums ir tā kā celulīts - tipa visi par to runā un uztraucas, tad varbūt man arī ir, tikai es neesmu pamanījusi :D
        • Vai tad vēl kāds runā? Man jau šķiet, ka tikai es, uz pilnmēnesi skatīdamās, pagaudoju.
Powered by Sviesta Ciba