Kurvjzieža kontemplācijas

Krāšņais Kurvjziedis

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Interesanti, pēc kādiem parametriem movescount.com ir sarēķinājis, ka šodienas 10 km es esmu noskrējusi par 10 kcal mazāk nekā pagājušās nedēļas?
Vispār man šķiet, ka viņi ar tām kalorijām krāpjas. 370 kcal - tā ir viena neliela kūciņa, vai ne?
  • tu droši vien esi viegliņa, tāpēc tik maz, man endomodo rāda 2 x vairāk kaloriju par 10 km
    • ka tik pulsometrs nebūs pie vainas
      • šito nesapratu, man nav endomodo pro vai pulsometra. Man telefons rēķina kaut kādus nelielus pakalniņus kā lielāku slodzi, bet es cenšos skriet pa puslīdz līdzenu reljefu, ja iespējams zemes ceļiem. Pie tam šobrīd es skrienu baigi lēni.
        • nene, krī rādītājiem pie vainas varētu būt pulsometrs. ja kaut ko dara ar endomondo defaultajām vērtībām (pat atzīmējot dzimumu un augumu un svaru, kas mazliet precizē aprēķinus), kalorijas skaita daudz dāsnāk, nekā darot visu to pašu ar pulsometru.
    • Nekāda viegliņā neesmu. Pie sākotnējiem datiem esmu ierakstījusi 60kg, kas (+/- nelielās robežās) varētu būt taisnība.
      • tad atliek instalēt endomodo, kas ir "taisnīgāks" :) es pēc 10 km jūtu, ka esmu nopelnījusi vismaz 2 alus kaloriju izteiksmē, kāda tur viena maza kūciņa
        • Man viena tabula rāda, ka 2 tumšie ali (2X0,5 l ) ir akurāt 340 kcal. :)
          Kūciņas ir niknākas, tur bez ogļhidrātiem dzīvo arī tauki.
  • Paskaidrojiet, lūdzu, čaiņikam: kas ir slikts kalorijās un kāpēc tās ir speciāli jādedzina? Čaiņiks šobrīd ir beidzot iemācījies, ka ir kaut kādi pārtikas veidi (olbaltumvielas, ogļhidrāti, šķiedras), kurus ieteicams dozēt tā vai šā, atkarībā no konkrētā tipāža un brīža vajadzībām, bet ko tur dara kalorijas un kāpēc tās jāapkaro?
    • Redz, daži cilvēki, piemēram, es, ir sisti ar rijības grēku, tāpēc ikdienā uzņem ievērojami vairāk pārtikas nekā nepieciešams tik kompakta ķermeņa un niecīga intelekta funkcionēšanai. Tā kā rijības grēku pārvarēt ir ārkārtīgi grūti, daži no apsēstajiem, piemēram, es, izvēlas vieglākās pretestības ceļu, resp., dažādas fiziskas aktivitātes, kurās konvertēt ar pārtiku uzņemto enerģiju, pirms tā nav pārvērtusies milzīgos, ļumīgos, ārkārtīgi neestētiskos un dzīves kvalitāti (veselības stāvokli pirmām kārtām) negatīvi ietekmējošos uzkrājumos.
      Lūk, un enerģiju mēra kalorijās. Gan to, ko uzņem, gan to, ko patērē.
Powered by Sviesta Ciba